Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Pánové, už jsem delší dobu (snad půl roku) nepozoroval regeneraci filtru pevných částic. Auto jsem koupil loni, myslím začátkem října. První regenerace - docela hustý, popsal jsem to tu. Pak po krátké době ještě jednou - o poznání mírnější, méně dýmu, menší nárůst ve spotřebě během regenerace.... a pak už nic. Dnes jsem jel asi 100km jízdu, tak si říkám "dám mu šanci". Jel jsem na čtyřku ustálenou stovkou na tempomat, otáčky kolem 2800 asi 20km a čekal co bude. Nic. Ani náznak regenerace. Spotřeba na rovině držela přesně na pěti litrech jak přibitá....
Tak nevím, zda ta mohutná regenerace loni na podzim nějak souvisela s tím, že by vlivem nějaké horší nafty byl filtr více zanesený .... nebo to bylo nižší venkovní teplotou ....už více lidí uvedlo, že regenerace za chladného počasí bývá síla...?
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

To bude chtít použít Guttalax než dojde k nejhoršímu :mrgreen:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

m5t píše:To bude chtít použít Guttalax než dojde k nejhoršímu :mrgreen:
Člověče Míro, ty si myslíš, že se mi v tom filtru zasekly prdy? Tož to já se nebojím. Ono se to regeneruje, jen je zajímavé, že se to regeneruje naprosto nepozorovaně, zatím co tomu tak těsně po mé koupi nebylo. Já vím, že pro tebe, jako pro benalistu je to úsměvné.....,jenže my dechťáci, co nás to tak trochu baví a máme rádi jasno....i když vlastně já tak typický dechťák zase nejsem, mám tři benály a dehet jenom jeden..., zato stojí za to :lol: .
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

kar202 píše:.....,jenže my dechťáci, co nás to tak trochu baví a máme rádi jasno....i když vlastně já tak typický dechťák zase nejsem, mám tři benály a dehet jenom jeden..., zato stojí za to :lol: .
Mám takové podezření, že vy si pořizujete dehťák abyste měli o čem debatit :lol: jenže každý nemá na to aby si mobilitu pojistil benálem :mrgreen: i z tohoto důvodu jsem hupsnul do benálu :wink:
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Míro, je vidět, že jdeš po jistotě... :lol:...Jako Franta Šiška z Dolni Lomne .
http://www.youtube.com/watch?v=EtGnXc2- ... re=related
To máš tak, dehet je jen pro odvážné... :lol: :lol: To znáš jak ten chlap dostal od staré peníze, aby šel na trh koupit koňa? On, jak jinak, prachy prochlastal a jak se tak potácí domů uviděl uvázanou takovou starou herku těsně před smrtí... Tož se s handlířem domluvil a za poslední krejcar jí dotáhnul domů.... Stará jak to viděla, tak mu dala sodu a jak mu nadává tak kobyla začala mlátit hlavou o zeď. A starka mu nadává a říká, podívej, málo, že je vychrtlá a chromá, ještě je blbá a bije hlavou o zeď. A on prohlásí "Ona není blbá, ona je tak odvážná".
http://www.youtube.com/watch?v=dl8CqcdX ... re=related
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Nojo su srab :lol: určitá dávka automobilového masochismu mi chybí :mrgreen: jen kdybych nemusel za některými sázomety ve městě popojíždět,fur musím vypínat ventilaci :cry:
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

kar202 píše:
kar202 píše:...půl nádrže vyjeto, hodně ostravskéko městského provozu a spotřeba neuvěřitelně drží na 5,5. Takhle dobrou Vervu jsem zatím nikdy neměl. Ta proměnlivost kvality mě zaráží.... Kéž by to vydrželo. Ne, že bych se třepal nad každým ušetřeným deckem. Je dobré si ale uvědomit, že dobrá spotřeba na určitou naftu jde ruku v ruce i s ostatními kvalitativními parametry, které mají vliv na životnost palivové soustavy a tam jde o velké prachy. Mohou být až tak velké, že se dokonce oprava už nevyplatí...
Celá nádrž vyjeta a spotřeba po celou dobu bez známek degradace. Převážně městský provoz a průměr na celou nádrž 5,6. Dnes jsem natankoval u stejné pumpy a stejného stojanu (opět Vervu) a vypadá to zase dobře. Prvních 50km za 5,2. Je to po devíti dnech, takže je možné, že tam mají ještě stejnou naftu.
A na jednou je všechno jinak.... Včera jsem natankoval opět u stejného stojanu zase Vervu....opět stejná trasa do centra Ostravy a po ujetí několika km jsem měl jasno. Nová várka nafty a bohužel horší patametry. Vůbec na ní nejsem schopen dostat se pod 6. S velkou snahou mám asi po dvou stovkách km 6,4. Minulou nádrž jsem končil s průměrem 5,7 a to bez větší snahy. Bohužel jsem si ověřil, co jsem tušil už delší dobu. I slavná Verva je proměnlivé kvality. Tu hodně dobrou se mi podařilo natankovat jen dvakrát za sebou. Teť jsem ještě zvědavý, co bude dělat degradace.... Myslím, že by nebylo marné se navzájem informovat, kde jsme kdo natankovali dobrou naftu.... Vervu v Havířově v tuto chvíli na Benzině u rondelu neberte. Raději vlastnoručně naaditivovat TOP Q.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

a nemoze byt ta zvysena spotreba cistenie dnpr?
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

matus69 píše:a nemoze byt ta zvysena spotreba cistenie dnpr?
...v to jsem tak trochu doufal během prvých 30km .... ale 200km je už mimo mísu. Krom toho by to byla dost náhoda, že přesně po natankování... Kde pak, je to jiná kvalita nafty, poznám to naprosto bezpečně, hned po natankování mám možnost jet delší dobu na tempomat - stále stejná testovací trasa.... Už jsem to tu párkrát zmiňoval.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

...tak mi to dnes nedalo a dotankoval jsem TOP Q, vlezlo jen 19 litrů a naaditivoval jsem to jako bych bral plnou. Stejná trasa jako s tou zku*venou Vervou a spotřeba 5,4!!! Není pochyb o momentální "kvalitě" Vervy. Prostě není snadné v této republice jezdit na kvalitní naftu...
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kar202 píše:...tak mi to dnes nedalo a dotankoval jsem TOP Q, vlezlo jen 19 litrů a naaditivoval jsem to jako bych bral plnou. Stejná trasa jako s tou zku*venou Vervou a spotřeba 5,4!!! Není pochyb o momentální "kvalitě" Vervy. Prostě není snadné v této republice jezdit na kvalitní naftu...
m5t ma pravdu, toto uz zavana lahkym SM :lol:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:
kar202 píše:...tak mi to dnes nedalo a dotankoval jsem TOP Q, vlezlo jen 19 litrů a naaditivoval jsem to jako bych bral plnou. Stejná trasa jako s tou zku*venou Vervou a spotřeba 5,4!!! Není pochyb o momentální "kvalitě" Vervy. Prostě není snadné v této republice jezdit na kvalitní naftu...
:lol: :lol: ....slovo "lahkým" bych dokonce zaměnil za "těžkým".... Jen nevím, jestli dnes není stejným SM, když si člověk koupí nové auto. A bude hůř, jak sám víš....
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kar202 píše:
CommonUser píše:
:lol: :lol: ....slovo "lahkým" bych dokonce zaměnil za "těžkým".... Jen nevím, jestli dnes není stejným SM, když si člověk koupí nové auto. A bude hůř, jak sám víš....
No niekto tie nove auta musi kupovat, vsak ano. A ak nove je uz sracka, tak jazdene bude co ... ober sracka ? :shock: :D
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:
kar202 píše:
CommonUser píše: m5t ma pravdu, toto uz zavana lahkym SM :lol:
No niekto tie nove auta musi kupovat, vsak ano. A ak nove je uz sracka, tak jazdene bude co ... ober sracka ? :shock: :D
Binární Logikou Budeš Opět Slepě Tratit .... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“