Ani nevis, jak moc by si majitele BMW tohle prali i v realu. Minimalne vymena vstriku ceka v podstate kazdeho majitele naftoveho BMW atd. Tykaji se jich uplne stejne problemy, jako u vsech pstatnich naftaku. Cim myslis, ze docilili vykonu z pouheho dvoulitra ?matus69 píše:urcity priestor?
chod skusit bmw 320d. O liter mensia spotreba, o 2 deci mensi objem, o 3k viac a takmer bez turbolagu v akychkolvek otackach. Skoda, ze v kazdom inom smere je to auto horsie ako konkurencia.
jak se opravuje motor 2.2 D-CAT aneb muj pribeh :-)
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Já se obávám, že se hluboce mýlíš. Na skutečný problém u svého auta jsi zřejmě zatím vůbec nenarazil. Já mám na svém najeto necelých 270tisíc, nikdy jsem EGR nečistil a údajně původní majitel také ne (osobně jsem na něm najel 40tisíc). Tu spotřebu máš stále příjiš velkou a ten problém leží v tom. Může jít klidně o softwatový problém, ale i jiný. Nejsi sám, je vás hodně, co jím auto žere a není jednoduché na to přijít, navíc když v servisech blábolí, že je taková spotřeba normální. Není! Čím dříve to majitel pochopí, tím lépe pro jeho peněženku. Mimochodem, ani Verva nebývá vzorovou naftou. Rozepisoval jsem se o tom ve vlákně Tempomat a spotřeba, je zbytečné se opakovat. Jakmile se mi objeví na Vervě znovu známky její degradace, utíkám od ní a vracím se k TOP Q s vlastní aditivací. Až budeš v Plzeňském městském provozu jezdit běžně se spotřebou kolem 6, řekněme do sedmi, bez nějaké zvláštní snahy a když se budeš hodně snažit, tak za 5,5 tak teprve pak můžeš říct, že jsi problém vyřešil. Já mám momentálně na palubáku 5,4 v Ostravském městském provozu, auto je většinou dost naložené, jezdím naprosto normálně, spíše rychleji, pokud to provoz dovolí. Je ale fakt, že takovou Vervu, jakou jsem na poslední dvě tankování načepoval, jsem ještě neměl. Pokud jsem jezdil po Ostravě na TOP Q, bylo to tak za 6,4. Podrobnosti opět v "Tempomat a spotřeba".Jakuza píše:jezdim pouze na vervu a temer vzdy od jednoho stojanu. ale moje auto ma cca 190 tis km najeto a je to proste dost, vetsinou auta do 150tis jsou tak nejak jeste v pohode, ale pak to jde rychle se zanesenim spatne. Co se tyce spotreby, tak jsem mel po meste treba i 15 litru, fakt sileny, ale dneska jsem delal novej vzduch filtr, olej a brzdy a co jsem si vynuloval a najel asi 30 kilaku po Plzni, tak jsem mel vecer spotrebu 8.4 litru takovou normalni, spis klidnejsi jizdou, coz mi prijde uz dobry.
Jak padlo, BMW je na tom o poznani lepe se spotrebou i s turbodirou, ale je to BMW a stoji jich tri prdele u silnic.Jinak ULISSE z Italie ma velice zajimavou vec a to ze ma pridelany nejaky rozprasovac do saci cesty a nejaka ridici jednotka mu rozprasuje methanol do sani, spotreba mu spadla fest a sel mu nahoru trochu i kroutak. Kazdopadne ma luxusne cistej motor. (Najeto s timto systemem ma pry 8 tis km bez zatim problemu) S jeho pomerne ostrou jizdou ma spotrebu 8.5 mesto.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
musim suhlasit.
Nechcel som to pisat a kazit jakuzovi naladu, ale vcera som jazdil po bratislave, nebola velka premavka, lebo su prazdniny, ale proste je to mesto, takze semafory a vsetko a spotreba 5.5. (bez klimy)
Momentalne mam 300km po dotankovani a 6.2, a to este, ako som pisal, tak 30km od zaciatku nadrze som mal cistenie dnpr a priemer bol 9 litrov.
Nechcel som to pisat a kazit jakuzovi naladu, ale vcera som jazdil po bratislave, nebola velka premavka, lebo su prazdniny, ale proste je to mesto, takze semafory a vsetko a spotreba 5.5. (bez klimy)
Momentalne mam 300km po dotankovani a 6.2, a to este, ako som pisal, tak 30km od zaciatku nadrze som mal cistenie dnpr a priemer bol 9 litrov.
netvrdim, ze nemaju problemy ako ine naftaky. Maju.mrazik píše: Ani nevis, jak moc by si majitele BMW tohle prali i v realu. Minimalne vymena vstriku ceka v podstate kazdeho majitele naftoveho BMW atd. Tykaji se jich uplne stejne problemy, jako u vsech pstatnich naftaku. Cim myslis, ze docilili vykonu z pouheho dvoulitra ?
Ale to, ze to kazdeho majitela stretne predcasna vymena vstrekov je hlboko prehnane, tak ako kazdy majitel toyoty neriesi problemy s DNPR na D4D. Nepovedal by som, ze bmw maju vyraznejsiu poruchovost ako ine znacky. A zaroven, obstarozny D4D ma viac problemov ako by vzhladom na dlzku vyroby mohol mat.
V cem konkretne je tedy horsi nez konkurence? Podle toho, co pises, to vidim na remizu - ja mam neco najezdeno s xd a to Lexusu/Toyote nakope v urcitych podminkach prdel.matus69 píše:320d na 16" runflatoch je mierne tvrdsie ako IS220d na 17" pricom v jazdnych vlastnostiach v zakrutach na dobrej ceste nie je poznat rozdiel, na rozbitom povrchu bmw odskakuje viac.
Nez som kupoval IS tak som skusal obe (a aj C-klasse)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Já osobně jsem třeba koupil auto z Berlína ve 30 000Km, a po najetí 6000Km spotřeba 6,68l kombi podle nádrže. Popravdě ve městě podle mě neni problém se dostat pod 7,5 co udává výrobce, ale mimo město mívam 6,8 což je o dost víc než 5,1. Asi na to moc šlapu a moc předjíždim..., je to s tim zábavný..Jakuza píše:Já se obávám, že se hluboce mýlíš. Na skutečný problém u svého auta jsi zřejmě zatím vůbec nenarazil. Já mám na svém najeto necelých 270tisíc, nikdy jsem EGR nečistil a údajně původní majitel také ne (osobně jsem na něm najel 40tisíc). Tu spotřebu máš stále příjiš velkou a ten problém leží v tom. Může jít klidně o softwatový problém, ale i jiný. Nejsi sám, je vás hodně, co jím auto žere a není jednoduché na to přijít, navíc když v servisech blábolí, že je taková spotřeba normální. Není! Čím dříve to majitel pochopí, tím lépe pro jeho peněženku. Mimochodem, ani Verva nebývá vzorovou naftou. Rozepisoval jsem se o tom ve vlákně Tempomat a spotřeba, je zbytečné se opakovat. Jakmile se mi objeví na Vervě znovu známky její degradace, utíkám od ní a vracím se k TOP Q s vlastní aditivací. Až budeš v Plzeňském městském provozu jezdit běžně se spotřebou kolem 6, řekněme do sedmi, bez nějaké zvláštní snahy a když se budeš hodně snažit, tak za 5,5 tak teprve pak můžeš říct, že jsi problém vyřešil. Já mám momentálně na palubáku 5,4 v Ostravském městském provozu, auto je většinou dost naložené, jezdím naprosto normálně, spíše rychleji, pokud to provoz dovolí. Je ale fakt, že takovou Vervu, jakou jsem na poslední dvě tankování načepoval, jsem ještě neměl. Pokud jsem jezdil po Ostravě na TOP Q, bylo to tak za 6,4. Podrobnosti opět v "Tempomat a spotřeba".

tak teraz neviem či mám byť sarkasticky...že je 4 kolka vo väčšine situácii lepšia ako rwd asi niet pochýbawe_cz píše:V cem konkretne je tedy horsi nez konkurence? Podle toho, co pises, to vidim na remizu - ja mam neco najezdeno s xd a to Lexusu/Toyote nakope v urcitych podminkach prdel.matus69 píše:320d na 16" runflatoch je mierne tvrdsie ako IS220d na 17" pricom v jazdnych vlastnostiach v zakrutach na dobrej ceste nie je poznat rozdiel, na rozbitom povrchu bmw odskakuje viac.
Napísal som presne, v com je 3er horšia. Neviem čo ešte chceš počuť.
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
¨matus69 píše:netvrdim, ze nemaju problemy ako ine naftaky. Maju.mrazik píše: Ani nevis, jak moc by si majitele BMW tohle prali i v realu. Minimalne vymena vstriku ceka v podstate kazdeho majitele naftoveho BMW atd. Tykaji se jich uplne stejne problemy, jako u vsech pstatnich naftaku. Cim myslis, ze docilili vykonu z pouheho dvoulitra ?
Ale to, ze to kazdeho majitela stretne predcasna vymena vstrekov je hlboko prehnane, tak ako kazdy majitel toyoty neriesi problemy s DNPR na D4D. Nepovedal by som, ze bmw maju vyraznejsiu poruchovost ako ine znacky. A zaroven, obstarozny D4D ma viac problemov ako by vzhladom na dlzku vyroby mohol mat.
Ale to ma dneska kazdy naftak ,akzdy je nachylny na kvalitu paliva, kazdy je nachylny na zachazeni. At se podivam na kterekoli forum nejake znacky, opakuje se to stale dokola - ono je to logicke, protoze vsichni vyrobci presli na CR a diky globalizaci pak resime skoro stejne problemy. Ja mam na svem D4D najeto uz 87 tKm a zatim tuk tuk tuk bezproblemu.
Myslim, ze nelze pausalizovat a muzeme se bavit o tom, ze nejaky motor je nachylny k urcitemu problemu, ale je to stejne, jako lidi pracujici v kancelari jsou nachylnejsi k bolestem zad, nekoho boli a nekoho ne.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
3er je auto patrici do nizsi stredni tridy. Srovnavat s avensisem nebo lexusem lze mozna cenou, ktera je u BMW nadsazena.matus69 píše:tak teraz neviem či mám byť sarkasticky...že je 4 kolka vo väčšine situácii lepšia ako rwd asi niet pochýbawe_cz píše:V cem konkretne je tedy horsi nez konkurence? Podle toho, co pises, to vidim na remizu - ja mam neco najezdeno s xd a to Lexusu/Toyote nakope v urcitych podminkach prdel.matus69 píše:320d na 16" runflatoch je mierne tvrdsie ako IS220d na 17" pricom v jazdnych vlastnostiach v zakrutach na dobrej ceste nie je poznat rozdiel, na rozbitom povrchu bmw odskakuje viac.
Napísal som presne, v com je 3er horšia. Neviem čo ešte chceš počuť.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zaujal me uzivatel Jakuza s jeho nazorem, ono vycisteni motoru a vymena turba mela urcite vliv na motor, ale odstranila se skutecne zavada ? Pokud ne, pak babo rad co tam je jeste za prusvih.
Kar202 s laskou vzpominam na dobu, kdy rodice vlastnili Renault 19 1.9D, kde jedina elektrika byla ke svetlum a el. oknum.
Kar202 s laskou vzpominam na dobu, kdy rodice vlastnili Renault 19 1.9D, kde jedina elektrika byla ke svetlum a el. oknum.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT