Názor ke koupi Avesisu 2.0D4D

vše ohledně modelové řady Avensis
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

mám +- to samé auto, ale jenom krátce, 13tkm. Několik problémů od novoty, dodnes nevyřešené, žádný s motorem. Takže největší problém tohohle auta je "autorizovaný" servis. 2009 nutně neznamená, že tam DPF není, v tuhle dobu by tam už mohl být. Já o DPF ani nevím, ale trávím většinu času na dálnici. Motor na dálnici bohatě v pohodě (pokud ti stačí běžné cestování, ne závodní styl), zařadím 6tku, nastavím tempomat, buble si to 150 kmh, dokáže i ve 150 pružně zrychlit, sežere tak 6.5 až 7l. Do města bych to úplně nebral, jezdí se mi s tím špatně, je to taková nemotorná loď. Ten motor je docela nepružný na pojíždění po městě, takový parník - neeeeeeeeež se to rozkýve. Jakmile se motor roztočí, tak pohoda, ale poskakovat od křižovatky ke křižovatce je hrůza. Dá se to přišlápnout, ale cítím, že to tomu autu a motoru nesedí, k tomuhle prostě není zkonstruované. Je to skvělý a hodně pohodlný dálniční express.
Tacháč 44tkm/2 roky - těžko říct, na typ a cenu auta je to teda spíš méně než více.
AAA - mám stejnou osobní zkušenost jako common. Po telefonu a při jednání cena OK, jakmile došlo na lámání chleba, tak 10-15% dolů, že si mysleli, že tam je to či ono atd. Pozor na to, je to tvrdý byznys, žádná charita. AAA ti nedovolí si pujčit auto do Toy servisu (alespoň nedávno to nešlo), mechanik musí přijít k nim.
záruka - měla by být, Toy má 3 roky.
Cena - nevím, to si musíš porovnat, zkus se třeba podívat na cenu benzínové varianty (nové) v polsku, pokud nutně nechceš dehet.

No, hodně štěstí :)
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
Odpovědět

Zpět na „Avensis“