"Ševelení" při nízkých otáčkách v záběru.

vše ohledně modelové řady Avensis
Roman Jašek
Věčnej rejpal

"Ševelení" při nízkých otáčkách v záběru.

Příspěvek od Roman Jašek »

Zdar Závodníci,
trápí mě jistý nepopsatelný zvuk připomínající "kovové ševelení", který se šíří z motoru při záběru v nízkých otáčkách. Tento zvuk slyším samozřejmě v kabině (z venku jsem to neměl jak poslechnout). Auto jede normálně akorát ten zvuk mě začíná znervozňovat. Nevíte co by s tím mohlo být ?
Jinak se omlouvám, jestli se to tady už řešilo.

Mockrát díky za Vaše postřehy.
Roman
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Ten zvuk sa zrazu objavil, alebo si to len predtym nevnimal ? (napr. prechod z ineho auta).
Predpokladam, ze kvalitnejsieho oleju je dost. Urcity zvuk vydava aj mechanika VVTi. Tazko to takto posudit.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Roman Jašek
Věčnej rejpal

CommonUser píše:Ten zvuk sa zrazu objavil, alebo si to len predtym nevnimal ? (napr. prechod z ineho auta).
Predpokladam, ze kvalitnejsieho oleju je dost. Urcity zvuk vydava aj mechanika VVTi. Tazko to takto posudit.
No ten zvuk tak už byl, mám auto cca 2 měsíce, měněn olej (5W40, filtry). Někdo tady psal, že by to mohla dělat vodní pumpa, to ale nevím, jak se projevuje. Tajně doufám, že to snad bude nějakej rezonující plech v přední části výfukového potrubí. Jinak jsem přesedl z Opelu Astry 1,7 DTI.
Jinak díky za každou odpověď.
Roman
ztnext
Řidič

Re: "Ševelení" při nízkých otáčkách v záběru.

Příspěvek od ztnext »

Roman Jašek píše:zvuk připomínající "kovové ševelení",
Takto popsaný zvuk s velkou pravděpodobností vydává poškozené ložisko. :!: Když je to slyšet jen v tahu zaměřil bych se na převodovku.
Když by to bylo slyšet jen při nastartovaném motoru, mohla by to dělat napínací kladka, vodní pumpa, ložisko altíku a dalšíííííííííí točící se ložiska.
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

inak na verse 1.8vvti nam menili lozisko prevodovky. Pri celkom trapnom najazde (50-70tis km, nepamatam presne)

A to iste na Yarise.... hanba toyote. Jedine pozitivum, ze uznali, ze to nie je bezne, tak servis spolufinancoval opravu.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Re: "Ševelení" při nízkých otáčkách v záběru.

ztnext píše:
Roman Jašek píše:zvuk připomínající "kovové ševelení",
Takto popsaný zvuk s velkou pravděpodobností vydává poškozené ložisko. :!: Když je to slyšet jen v tahu zaměřil bych se na převodovku.
Když by to bylo slyšet jen při nastartovaném motoru, mohla by to dělat napínací kladka, vodní pumpa, ložisko altíku a dalšíííííííííí točící se ložiska.
A s převodovkou by mohlo být co ? Řazení jde krásně a přesně. Se z toho asi po..ru.
Díky za nápady a reakce.
Roman
Naposledy upravil(a) Roman Jašek dne stř 13.07.2011, 14:49, celkem upraveno 1 x.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

u nas sa to zacalo prejavovat najprv iba na V.stupni. Proste tam to hucalo, pri inych stupnoch nie. Neskor aj na IV.

s radenim ani prejavom jazdy to nijako nesuviselo, s tym problem nebol.
Inak oprava nebola extremne draha, asi 700 eur to stalo. U oboch aut.

Ale ja osobne tymto nechcem povedat, ze mas chybu v tom lozisku. Kludne to moze byt ta rezonancia, ved nedavno tu presne niekto nieco take riesil a bol to rezonujuci plech. Zatial ziadnu paniku.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

matus69 píše:u nas sa to zacalo prejavovat najprv iba na V.stupni. Proste tam to hucalo, pri inych stupnoch nie. Neskor aj na IV.

s radenim ani prejavom jazdy to nijako nesuviselo, s tym problem nebol.
Inak oprava nebola extremne draha, asi 700 eur to stalo. U oboch aut.

Ale ja osobne tymto nechcem povedat, ze mas chybu v tom lozisku. Kludne to moze byt ta rezonancia, ved nedavno tu presne niekto nieco take riesil a bol to rezonujuci plech. Zatial ziadnu paniku.
A co s tím bylo ? (ta oprava za 700 eur) to máš 17 500,- Kč !!!!!!!!!!!!!
Díky za odpověď.
Roman
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

yaris bol tusim lozisko spojky a verso boli loziska prevodovky. Asi polka ceny bola praca, takze mimo autorizaku by to malo byt citelne lacnejsie.
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

bude to nějaký klínák.nech to dotáhnout dělalo mi to taky
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
Roman Jašek
Věčnej rejpal

trca píše:bude to nějaký klínák.nech to dotáhnout dělalo mi to taky
Díky za radu, zaměřím se na to.
Roman
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

A dost pry odchazi spojka na kompresoru klimatizace - ta je pri volnobehu taky celkem slyset.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Pánové, vedete kolegu špatným směrem. Pokud je zvuk slyšet jen při sepnuté spojce a když se vymáčkne tak zmizí, jedná se jednoznačně o převodovku. Jak už jsem tu jednou psal, jsou slyšet ložiska předlohy, částečně i jednotlivá ozubená kola, která se na hřídeli volně protáčejí (i tyto dva zvuky se dají odlišit). Záleží na síle zvuku. Do určité míry je tento zvuk normální, na jednom autě hlučí více, na jiném méně a jak psal KarlosCZ u něj vůbec, což je tak trochu výjimka. Karlovi to věřím, uši má dobré, v mém autě si hned všimnul, že je mírně slyšet vrznutí pedálu spojky....
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

kar202: obavam ses ze ses ve spatnem topiku, jsou tady dva "sevelici" :-D
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

KarlosCZ píše:kar202: obavam ses ze ses ve spatnem topiku, jsou tady dva "sevelici" :-D
....díky za upozornění :lol: :lol: , nechtělo se mi listovat dozadu a takhle to dopadlo :lol: :lol: Takže se pánové omlouvám a ten můj předchozí příspěvek sem nepatří...
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“