"Ševelení" při nízkých otáčkách v záběru.
-
- Věčnej rejpal
"Ševelení" při nízkých otáčkách v záběru.
Zdar Závodníci,
trápí mě jistý nepopsatelný zvuk připomínající "kovové ševelení", který se šíří z motoru při záběru v nízkých otáčkách. Tento zvuk slyším samozřejmě v kabině (z venku jsem to neměl jak poslechnout). Auto jede normálně akorát ten zvuk mě začíná znervozňovat. Nevíte co by s tím mohlo být ?
Jinak se omlouvám, jestli se to tady už řešilo.
Mockrát díky za Vaše postřehy.
Roman
trápí mě jistý nepopsatelný zvuk připomínající "kovové ševelení", který se šíří z motoru při záběru v nízkých otáčkách. Tento zvuk slyším samozřejmě v kabině (z venku jsem to neměl jak poslechnout). Auto jede normálně akorát ten zvuk mě začíná znervozňovat. Nevíte co by s tím mohlo být ?
Jinak se omlouvám, jestli se to tady už řešilo.
Mockrát díky za Vaše postřehy.
Roman
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- CommonUser
- Věčnej rejpal
-
- Věčnej rejpal
No ten zvuk tak už byl, mám auto cca 2 měsíce, měněn olej (5W40, filtry). Někdo tady psal, že by to mohla dělat vodní pumpa, to ale nevím, jak se projevuje. Tajně doufám, že to snad bude nějakej rezonující plech v přední části výfukového potrubí. Jinak jsem přesedl z Opelu Astry 1,7 DTI.CommonUser píše:Ten zvuk sa zrazu objavil, alebo si to len predtym nevnimal ? (napr. prechod z ineho auta).
Predpokladam, ze kvalitnejsieho oleju je dost. Urcity zvuk vydava aj mechanika VVTi. Tazko to takto posudit.
Jinak díky za každou odpověď.
Roman
Re: "Ševelení" při nízkých otáčkách v záběru.
Takto popsaný zvuk s velkou pravděpodobností vydává poškozené ložisko.Roman Jašek píše:zvuk připomínající "kovové ševelení",

Když by to bylo slyšet jen při nastartovaném motoru, mohla by to dělat napínací kladka, vodní pumpa, ložisko altíku a dalšíííííííííí točící se ložiska.
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
-
- Věčnej rejpal
Re: "Ševelení" při nízkých otáčkách v záběru.
A s převodovkou by mohlo být co ? Řazení jde krásně a přesně. Se z toho asi po..ru.ztnext píše:Takto popsaný zvuk s velkou pravděpodobností vydává poškozené ložisko.Roman Jašek píše:zvuk připomínající "kovové ševelení",Když je to slyšet jen v tahu zaměřil bych se na převodovku.
Když by to bylo slyšet jen při nastartovaném motoru, mohla by to dělat napínací kladka, vodní pumpa, ložisko altíku a dalšíííííííííí točící se ložiska.
Díky za nápady a reakce.
Roman
Naposledy upravil(a) Roman Jašek dne stř 13.07.2011, 14:49, celkem upraveno 1 x.
u nas sa to zacalo prejavovat najprv iba na V.stupni. Proste tam to hucalo, pri inych stupnoch nie. Neskor aj na IV.
s radenim ani prejavom jazdy to nijako nesuviselo, s tym problem nebol.
Inak oprava nebola extremne draha, asi 700 eur to stalo. U oboch aut.
Ale ja osobne tymto nechcem povedat, ze mas chybu v tom lozisku. Kludne to moze byt ta rezonancia, ved nedavno tu presne niekto nieco take riesil a bol to rezonujuci plech. Zatial ziadnu paniku.
Ale ja osobne tymto nechcem povedat, ze mas chybu v tom lozisku. Kludne to moze byt ta rezonancia, ved nedavno tu presne niekto nieco take riesil a bol to rezonujuci plech. Zatial ziadnu paniku.
-
- Věčnej rejpal
A co s tím bylo ? (ta oprava za 700 eur) to máš 17 500,- Kč !!!!!!!!!!!!!matus69 píše:u nas sa to zacalo prejavovat najprv iba na V.stupni. Proste tam to hucalo, pri inych stupnoch nie. Neskor aj na IV.
Díky za odpověď.
Roman
-
- Věčnej rejpal
Pánové, vedete kolegu špatným směrem. Pokud je zvuk slyšet jen při sepnuté spojce a když se vymáčkne tak zmizí, jedná se jednoznačně o převodovku. Jak už jsem tu jednou psal, jsou slyšet ložiska předlohy, částečně i jednotlivá ozubená kola, která se na hřídeli volně protáčejí (i tyto dva zvuky se dají odlišit). Záleží na síle zvuku. Do určité míry je tento zvuk normální, na jednom autě hlučí více, na jiném méně a jak psal KarlosCZ u něj vůbec, což je tak trochu výjimka. Karlovi to věřím, uši má dobré, v mém autě si hned všimnul, že je mírně slyšet vrznutí pedálu spojky....
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw