Brzdy celica
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
kotouč nezvadne, desky se přehřejí a zhorší se brzdné vlastnosti.
Uvažuj trosku než udeláš unáhlenej záver - co asi tam muže na kotoučích vadnout??
Je to jen a jen deskami ( pokud máš tedy brdzic v pohode a kaplina není stará, vodnatá ). Kup si nejaké desky u kterých bude znát aspon výrobce..
Ate mi pískaly, přešel jsem na tRW, brembo ale i zakladní řada feroda je mnohdy kvalitnejší a méne vadne..
Uvažuj trosku než udeláš unáhlenej záver - co asi tam muže na kotoučích vadnout??
Je to jen a jen deskami ( pokud máš tedy brdzic v pohode a kaplina není stará, vodnatá ). Kup si nejaké desky u kterých bude znát aspon výrobce..
Ate mi pískaly, přešel jsem na tRW, brembo ale i zakladní řada feroda je mnohdy kvalitnejší a méne vadne..
Naposledy upravil(a) Idaho dne stř 08.06.2011, 22:25, celkem upraveno 1 x.
kotuc je K.O. ak hadze pri brzdeny, teda je zvlneny, alebo ak uz dosiahol minimum hrubku vyrobcom udavanu.... cim tensi, tym skor sa prehrieva... no kedze aj ja mam niparts spojku a niesom snou vobec spokojny, verim tomu ze je to podpriemer...
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
- Hug0
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
vložím se do vaší diskuze s dotazem: mám ST202 SS a když brzdím, slyším praskání (já ho slysím od levý přední brzdy, ale je možné že to dělá i pravá) a má toto auto omezovač brzdného účinku na zadní nápravu? děkuju za rady! P.S. destičky už sice nejsou nejlepší, ale na výměnu ještě taky ne.
Today:
KTM 625 SMC - for fun
BMW e46 coupe - daily fun
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed
http://www.sportovnivozy.cz
KTM 625 SMC - for fun
BMW e46 coupe - daily fun
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed
http://www.sportovnivozy.cz
tak prehriat sa daju aj dosticky aj kotuc... ked sa prehreje kotuc, tak sa zvlni lebo sa prehreje pekne od stredu a moze ist do kosa... tak ako moj. Pri vysokych teplotach ale vznika nieco ako vrstva plynu medzi kotucom a dostickou zo spaleneho bordelu z dosticiek a kotuca, preto to nebrzdi.
Myslim, ze aj kvalitnejsi kotuc dopadne po case takto http://img36.imageshack.us/img36/9194/img0531fv.jpg a tam uz je asi ta schopnost chladenia cez tu hrdzu dost degradovana.
Takze tak ako uz bolo spominane, cim vacsie, tym lepsie. Tak to platilo aj na bicykli u mna
Myslim, ze aj kvalitnejsi kotuc dopadne po case takto http://img36.imageshack.us/img36/9194/img0531fv.jpg a tam uz je asi ta schopnost chladenia cez tu hrdzu dost degradovana.
Takze tak ako uz bolo spominane, cim vacsie, tym lepsie. Tak to platilo aj na bicykli u mna
myslim... su to informacie ktore som cital v jednom odbornom clanku (neviem ci nie aj tu na fore), ma to aj vyrobca ATE v materialoch: "Redukované slabnutie brzdného účinku ( vädnutie bŕzd ). Pri extrémnom brzdení dochádza k zahriatiu brzdového kotúča na teplotu nad 800°C a medzi kotúčom a obložením sa pri tak vysokej teplote uvoľňujú plyny, ktoré spôsobujú " gas planing effect "- vädnutie. PowerDisk tieto plyny odvádza drážkami mimo treciu plochu."biscuit píše:plyn zabranujici pritlaku desticek na kotouc? to snad nemyslis vazne ne
Ked si vezmes, ze brzdenie je premena pohybovej energie na tepelnu nieje na tom nic nelogicke. Skus si zahriat nejaku hmotu na 1000 stupnov, ci aspon trosku nezadymi
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Kazdy kotuc predsa zhrdzavie do roka minimalne do prvej zimy ja mam moje kotuce hrdzave z vnutra a nechci mi povedat zeby som ich mal menit kazdu sezonu lebo je tam vrstva hrdze, hrdza je v podstate zelezo takze moze mat minimalny vplyv na ochladenie kotuca... moj nazor...scream píše:tak prehriat sa daju aj dosticky aj kotuc... ked sa prehreje kotuc, tak sa zvlni lebo sa prehreje pekne od stredu a moze ist do kosa... tak ako moj. Pri vysokych teplotach ale vznika nieco ako vrstva plynu medzi kotucom a dostickou zo spaleneho bordelu z dosticiek a kotuca, preto to nebrzdi.
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se chtěl zeptat na ostrašující případ co by se mi mohlo stát když bych potřeboval dojet na vlnitejch kotoučich a žalostnejch destičkách ( zdá se mi že už jsou nadoraz) asi 100km na chalupu kde mám pořádné nářádí na výměnu neboli tim co mám doma jsem bez šance. Jel bych po okreskách a samozřejmě s ohledem na tento nedostatek.