Žádost o radu - katalyzátor vs lamda sonda

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Schmied1
Člen Týmu

Žádost o radu - katalyzátor vs lamda sonda

Příspěvek od Schmied1 »

Přeji dobrý den

Žádám o radu.Mám Avensise r.výr.2004.1,8vvti.najeto 130tis.Hlásí mi chybu.Je to nízká hladina ,nebo výkon katalyzátoru.Katalyzátor jsem nechal vyměnit,ale kontrolka se po čase objevila znovu.Hlášení chyby je stejné.Nemáte radu co s tím?Předem mnohokrát děkuji Schmied
mweirdo
Člen Týmu

Příspěvek od mweirdo »

nekdy tuto chybu zpusobi lamdba sonda, takze je zkontrolovat. Mne se obcas objevi, emise jsem prosel v pohode, takze ji vubec neresim(jestli se jedna o P0420)
Celica 1.8 VVT-i 2001
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

JJ je to nejčastěji lambda sonda... U ave 1.8 vvt-i to bude jedna z těch zadnějších. Chybu občas způsobí i netěsnost výfuku...
Back in Czech.
modus ponens
Řidič

Re: Žádost o radu - katalyzátor vs lamda sonda

Příspěvek od modus ponens »

Schmied1 píše:Přeji dobrý den

Žádám o radu.Mám Avensise r.výr.2004.1,8vvti.najeto 130tis.Hlásí mi chybu.Je to nízká hladina ,nebo výkon katalyzátoru.Katalyzátor jsem nechal vyměnit,ale kontrolka se po čase objevila znovu.Hlášení chyby je stejné.Nemáte radu co s tím?Předem mnohokrát děkuji Schmied
Diagnostika v Toyote Ti vyhodi akurat kod chyby. Ak je to P0420, tak ten sice znamena znizenu ucinnost katalyzatora, ale je potrebne si uvedomit, ze tuto chybu indikuje prave zadna lambda sonda (1.8 VVT-i ma dve, prednu a zadnu). Takze mohla odist prave ona a katalyzator mohol byt pritom v poriadku. Z dovodu nakladnosti vymeny katalyzatora sa viac oplati najprv vyskusat novu lambdu a ked chyba pretrvava, potom riesit kat. Neviem, kde Ti to menili a ci bol katalyzator naozaj zly (po rozobrati sa to da vidiet), ale pri uvedenom najazde sa mi zda nepravdepodobne, ze by katalyzator koncil svoj life cycle.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak životnost Katu může být u 130 - 180 tisíc km. To bych se moc nedivil, kdyby odešel... Já ho měl v háji po nějakých 230, ale jen tím, že jsem ho spražil uklepal a mechanicky zničil...
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“