1,8 Valvematic - obmedzovac otacok

vše ohledně modelové řady Avensis
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

v akej motorizacii? lebo u 1.8vvti od 120km/h motor tie zrkadielka prehluci v pohode. Tejto motorizacii velmi chyba 6tka.

Preto som za avensis - je niekde inde aj v pohodli. Osobne mi sedadla, ktore maju opierku sedadla od polovice dohnutu niekam dozadu vobec nesadli. Hlavova opierka sa nastavit neda a je "pol metra" od hlavy.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

matus69 píše:v akej motorizacii? lebo u 1.8vvti od 120km/h motor tie zrkadielka prehluci v pohode. Tejto motorizacii velmi chyba 6tka.

Preto som za avensis - je niekde inde aj v pohodli. Osobne mi sedadla, ktore maju opierku sedadla od polovice dohnutu niekam dozadu vobec nesadli. Hlavova opierka sa nastavit neda a je "pol metra" od hlavy.
Mal som dve pod ritou 1,8 a 2,2 D4D. Vadilo mi to tam aj tam.
Proste je Avis lepsi / tichsi. Hlavne na dlhsie trasy.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

a ako to vies ze prave od zrkadiel? nemohlo to byt co ja viem...tesniacou gumou co je vo dverach? inak dik za info
CommonUser
Věčnej rejpal

tomko píše:a ako to vies ze prave od zrkadiel? nemohlo to byt co ja viem...tesniacou gumou co je vo dverach? inak dik za info
Taky hluchy zasa nie som :) ... sedel som aj ako spolujazdec a vtedy som to pocul viac vpravo. Nieco podobne som cital aj v nejakom teste (tusim auto.cz ?)
Vyslovene to islo od zrkadiel, take ficanie ... na to som haklivy. Mozno som si to pri T25 nevsimol, ale to by skor mohli tunajsi majitelia napisat, co s tym jazdia kazdy den rychlejsie ...
Kazdopadne T27 je v tomto ohlade naozaj ticha, skor pocut motor od 4000 pri plnom tahu ... taky "Sport Sound" :woot: .

Pozri, tebe to vadit nemusi, zalezi z coho presadas. Treba pojazdit ak sa da.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

presadam z yarisa zo 70koni, i ked jazdievam na mercedese z 240konmi
CommonUser
Věčnej rejpal

aczasa píše:Nerozumím tomu, že vůbec reagujete na příspěvky CU.....
Jestli je to fakt takový borec, tak se sejdeme na NordSchleife..... a když to zajede pod mým časem s velkou, hnusnou, rozhozenou ... tak ví, co vůbec mluví... jinak mele ......
Neviem co myslis tym "s velkou, hnusnou, rozhozenou". Zeby T27 ?!
Zaujimavy postreh :oha:

Len tak "medzi nami dievčatami", moja prva kara bola Fiat Coupe (uz sa nevyraba). A to bol real fun aj ked to malo "len" upraveny podvozok z Tipa a radenie nebolo celkom "sportove". Ovsem nasierat vsetky TDI a v tom case aj vacsinu limuzin typu BMW 5 bolo bozske. :twisted:
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Už dlhšie sledujem túto "diskusiu" a nedá mi to zareagovať.
Treba si uvedomiť, že každý motor má svoju výkonovú krivku a ak porovnám dvojliter z t25 a jednaosmu z t27, ktoré majú porovnateľný výkon a aj výkonovú špičku, tak je to okolo tých 6 až 6 a pol tisíca otáčok...u T27 treba brať aj do úvahy, že má vyšší zdvih ako vŕtanie, takže oproti T25, ktorej dvojliter je čistý štvorec má samozrejme vyššiu rýchlosť piestu pri rovnakých otáčkach...čo je vo vysokých otáčkach samozrejme nevýhoda...ergo kladivko, nemá zmysel motor hnať cez túto hranicu a nielenže by to bolo neproduktívne, ale v extrémnych prípadoch aj deštruktívne, keďže pri vyšších rýchlostiach piestu vzniká problém s trhaním olejového filmu na stenách valcov...takže nastáva problém s mazaním....ďalšia vec je tepelná záťaž vznikajúca trením...preto tam ten obmedzovač otáčok (nie výkonu) je.
Motor možno dostaneš za hranicu obmedzovača, ale len vtedy, ak napr. zo štvorky preradíš do dvojky...ale to je podľa mňa dosť masaker a hlavne pre "nízkootáčkové" motory :roll:
Ak chceš motor využívať na maximum, tak by si sa mal pohybovať medzi otáčkami najvyššieho krútiaceho momentu do otáčok s najvyšším výkonom...ak si dobre pamätám, tak 1,8 valvematic a dvojliter D4 má najvyšší krúťak okolo 4000 otáčok a výkon ako som spomínal okolo 6-6500....ťahať motor vyššie ako má výkonovú špičku nemá význam...toto si treba uvedomiť a dostaneš z auta maximum...treba brať do úvahy aj to, že oba motory majú 108kW a nemôžeš od nich čakať trhanie asfaltu...sú to dobré motory, ale dvesto koní z nich nevymáčkneš aj keď ho budeš tlačiť do 10 tisíc otáčok :wink:
Čo sa týka šestky, tak problém môže byť aj v tom, keď diaľnica ide do kopca a motor to proste neutiahne...ale zas treba brať do úvahy v akých otáčkach tam tú šestku zaradíš :wink:
A v neposlednej rade ide aj o to, na čo je auto stavané...AVE nieje žiadny streetfighter, alebo trhač asfaltu....dá sa na ňom vyblbnúť, ale má svoje medze, ktoré je zbytočné prekračovať....AVE mám rád, rád som mu semtam prehnal faldy v rámci bezpečnosti ostatných, ale v kocke je to proste pohodlný a spoľahlivý dopravný prostriedok, z ktorého ani po 1000 km nevypadneš ako zbitý pes :wink:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
CommonUser
Věčnej rejpal

To vsetko je jasne a nebolo nutne to vysvetlovat ... riesim len zrychlovanie, ziadne diletantske podradenie ... 6ka isla az pri 6000.

Otazka znie:
Preco zatne elektronika motor na 5ke pri 6000, ked max vykon je pri 6400, ale na 2ke dovoli az 7000 ???

Vacsine aut, co som jazdil doteraz, tak nejak vykon spadol pri tych otackach nad max vykon, cize ma dalej nepustilo pri zrychlovani.
Tu ovsem ta sekne skor - doslova sekne spat, pusti na 6200 a potom vrati spat. Cize ta nepusti na max vykon na 5ke - vykon by este bol.
Respektive mi unika rozdiel medzi 108 kW 1,8 (maximalka 200) a 93 kW 2.0 D4D (maximalka tiez 200 km/h).
Teda po lopate - kde v prdeli je 15 kw pri este lahsom aute ? Aj ked realne musim priznat, ze podla GPS to slo nejakych 213 km/h, 2.0 D to teoreticky tie moze dosiahnut.
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Jasné to možno je, a z toho čo tu píšeš mi pripadne, že sa tým aj riadiš, keď chceš tlačiť motor do otáčok, na ktoré nieje stavaný...ale to je už iný problém :roll:

Nemá nové AVE náhodou okrem obmedzovača otáčok aj obmedzovač rýchlosti??? Napr. nové kRavky a myslím aj Cruisery ho majú...takže by som sa vôbec nečudoval, keby bol aj v T27...nikde som o tom ale zmienku nenašiel...možno v manuále...či aj tam píšu len capiny? :lol:

Jo a ešte niečo...konštrukčná maximálka nieje len o motore, ale aj o podvozku a brzdách...možno preto majú zmysel obmedzovače rýchlosti, takže tam by som videl dôvod, prečo najslabší D4D má rovnakú maximálku ako najsilnejší dvojliter, že? :wink:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

CommonUser píše: Preco zatne elektronika motor na 5ke pri 6000, ked max vykon je pri 6400, ale na 2ke dovoli az 7000 ???
pretoze konstrukter vie, ze na 2jke budes na tych 7.000ot vzdy iba chvilu, zatial co na 6tke je predpoklad, ze by sa jednalo o dlhodobejsiu prevadzku a tomu motoru by to neprospelo z dovodov uvedenych vyssie.
CommonUser
Věčnej rejpal

chmelo píše:Jasné to možno je, a z toho čo tu píšeš mi pripadne, že sa tým aj riadiš, keď chceš tlačiť motor do otáčok, na ktoré nieje stavaný...ale to je už iný problém :roll:

Nemá nové AVE náhodou okrem obmedzovača otáčok aj obmedzovač rýchlosti??? Napr. nové kRavky a myslím aj Cruisery ho majú...takže by som sa vôbec nečudoval, keby bol aj v T27...nikde som o tom ale zmienku nenašiel...možno v manuále...či aj tam píšu len capiny? :lol:

Jo a ešte niečo...konštrukčná maximálka nieje len o motore, ale aj o podvozku a brzdách...možno preto majú zmysel obmedzovače rýchlosti, takže tam by som videl dôvod, prečo najslabší D4D má rovnakú maximálku ako najsilnejší dvojliter, že? :wink:
Motor tlacim len do povolenych otacok, chcel som len vyskusat hranice motora. Motory sa dimenzuju na vykon, ktory by mali zvladnut, teda na tych 6400 - oficialne uvedeny v papieroch.
A cakal by som vsak inteligentnejsie riesenie ako "sekanie" zrychlovania. Preco pozvolna nepada vykon ako je to pri napr. MB ECU jednotiek ?
ECU si to vie ohandlovat, tak nechapem toto riesenie.
Pripada mi to ako moderny marketing, "pozri co vsetko vieme, ale funguje to len do zaruky".

Obmedzovac rychlosti tam mozno je, ale nie je spomenuty. Mozno je tam aj cidlo na olej - je tam este orig. od TTT nejaky 0W-20 ?! Chcem tam dat plnu syntezu 5W-40. Cize pri vyssich zatazeniach by mal byt vhodnejsi.
Ovsem realne to auto islo 213 GPS - asi 5 min., takze vply nejakeho stupania ci klesania je irelevatny.
2.0i ma max 205 pre limo. Zeby selektivny obmedzovac rychlosti ?! Dnes je mozne vsetko.
Kadopadne si cennim ten motor a to hlavne kvoli spotrebe a priebehu vykonu viac ako ten max vykon. V ADAC teste sice pisali, ze malo "taha", ovsem pri priamom porovnani zrychlenia 60km/h na 100km/h s Passatom 1,4 TSI 150 PS DSG vysiel rovnako. Faktom je Avis je limuzina ako ma byt a nedava taky pocit rychlosti ako mensie auta. Teda izoluje od vonkajsieho sveta.
Chcel som poznat limity motora, tak ako som si to vyskusal na kazdom aute, ale s kazdodennym vyuzivanim to nema nic spolocne, to hadam chape kazdy :? Vacsinou sa nedostanem ani cez 4000. Teraz skor 6ka a 1800 ot/min - 3000 ot/min plavanie s prudom ...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No,... .-) Ono to s tím výkonem bude taky takový.. .-) Omezovač otáček by měl mít smysl jen u "nižších" rychlostí (teď myslím převodové stupně). :-)
1 - 3 se taky dostanu k omezovači, který opravdu udělá to, že cukne zpět a pustí, cukne zpět a pustí..... atd. Kupodivu na pětku se mi nepodařilo dosáhnout omezovač, protože nemá motor takový výkon, aby to moje hnusné velké auto roztlačil na vyšší rychlost (GPS - 227 km/h, tachometr - opřený o zarážku cca 223 km/h). Holt vnější tření je s kubíkem se zvyšující. :-/ Takže na těch 1600kg a Cx nějakých 0,32 je těch 150 koní málo. :-))))
Back in Czech.
CommonUser
Věčnej rejpal

Ked krava typu Verso ide tolko, tak Avis musi viac :) A musi :twisted: a musi ... 108kW musi tahat dalej.

Ono na 5ku to tych 6000 dotiahne v pohode a potom koniec, ktory nechapem. 6ka je uz tazka - teoreticka max speed pri 6400 je 270 km/h, ale to neda a rychlost len udrzuje o 10 nizsie.
Mozno nejaky zabehovy mod. Uvidime po serviske, ktora je za dverami.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To jo.. to by mělo... zkoušel bych to někde lehce pod kopec. :-))) Ona ta avensis není úplně lehká číča.. :-))) Já mám psanou suchou prázdnou někde 1510 kg.. :)))) Ale s vepřem jako já a plnou nádrží a kapalinou do chladiče a olejem (tedy teď položky navíc kvůli doplňování a spíše zapůjčení někomu)... Se klidně na 1650 kg dostanu. :-))) A čelní Cx je asi vyšší než u avíka, ale opět bych si myslel, že né příliš diametrálně. No a nesmím mít boční vítr, protože ten se sekoro nedá udržet při 180ti... Prostě Avensis verso je stavěný na pohodovou jízdu do 160ti km/h... Benzínový motor 1AZ-FE je dělaný s tou převodovkou na jízdu 122km/h - spotřeba kolem 7,1 l/100km s tímhle autem... jinak 95km/h - 6,8 l/100km.
Back in Czech.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

maximalna rychlost nezavisi od hmotnosti vozidla.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“