Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

Kto chce diesel nech ho ma a hotovo.
ma pravdu predsedo :!:
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

konecne!
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Commone, já i když někdy s tvými postřehy souhlasím (zdůrazňuji "někdy" a je úplně jedno s čím a kdy), tak mi nějak nejde stále po nos tvé někdy až agresivní pojetí. Nedalo by se s tím něco dělat? Podívej, já jsem moc rád, že nám tady matu69 posal svůj problém a kdo umí přemýšlet, dokáže si z toho hodně vzít. Až budu mít více času, ještě se k tomu vrátím, protože jeho zkušenost je mimořádně cenná a dokáže přemýšlivým v podobné situaci ušetřit velké peníze. Dokážeš si představit, jak by šikovný servis dokázal nezkušeného uživatele natáhnout klidně o mnoho desítek tisíc korun či stovek eurákov? Lepší je snažit se vždy z každé zkušenosti vytěžit to pozitivní, než se neustále rýpat v hnoji.... 8)
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Hlasky typu "vacsia dlzka auta znizuje odpor", emisie, pneu atd na to sa neda nereagovat. A je totalne u riti aky motor v tom je ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

problem je v tom, ze ty si samonasieraci typ, vidis cez cervenu clonu.

typicky priklad su spomenute emisie - vobec som neporovnaval benzin a naftak, napisal som "stale velmi nizke emisie"

a ty uz vyskakujes.

Ja diskutujem na nete od roku 1997, takze uz viem odhadnut kto je aky, a nepotrebujem diskutovat s kazdym. Takze ak pises k veci, rad sa pripojim, ak reagujes podrazdene, tak mas smolu.
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše:problem je v tom, ze ty si samonasieraci typ, vidis cez cervenu clonu.

typicky priklad su spomenute emisie - vobec som neporovnaval benzin a naftak, napisal som "stale velmi nizke emisie"

a ty uz vyskakujes.

Ja diskutujem na nete od roku 1997, takze uz viem odhadnut kto je aky, a nepotrebujem diskutovat s kazdym. Takze ak pises k veci, rad sa pripojim, ak reagujes podrazdene, tak mas smolu.
Som rad, ze si mi spravil psychoanalyzu zadarmo. Ak je taka kvalitna ako tvoje "dojmy", tak ... bud pochvalen :roll:
matus69 píše: no a potom je to o tom vykone, porovnavaj spotreby rovnakeho vykonu.
130k nemozes porovnavat so 177k, ved tam je narast vykonu o takmer 40% pricom ma o 3% nizsiu spotrebu - a stale velmi nizke emisie. Co je na tom zle?
Toto si neporovnaval benzin 1,8 VVTi 129 PS vs DCAT 177 ??? Tak potom fakt neviem o com tocis. Toto si rad necham vysvetlit ...
CommonUser
Věčnej rejpal

Pre karciho202:

1. usek - priem. 130 km/h, spotreba 8,0L - (video na poziadanie :) )

2.usek - tempomat zaseknuty cez 100 km na 130 km/h, na trati 215 km aj s dialnicou D1. Celkova priem speed 92 km/h, spotreba 6,2 L. Nocna jazda.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:Zasa - ktore mesto a kedy ...

Aj tak mi je to divne, ze v meste mas menej ako na dialnici. Ty mas nejake idealne trasy. Mne zere v meste, teda pardon ... vo velkomeste viac ako na dialnici. Na SK sa to k tvojmu prikladu podoba , hmm ... zeby ten traffic taky rozdielny bol ... ??? Skor to bude zapchami a semaformi na kazdom rohu.
Do Rajchu nepojedu, abych si ověřil spotřebu... :lol: :lol: , mi stačí naše velká města. Denně projíždím nejméně dvakrát centrem Ostravy a Havířovem. Myslím, že podmínky by v Ostravě mohly být srovnatelné s Bratislavou. Mezi Havířovem a Ostravou je slušná čtyřproudovka na které si vylepším prům.spotřebu - je poměrně sledovaná policii a jejich Pasáty dokážou změřit až na vzdálenost 2 km, takže nezbývá, než dodržet alespoň přibližnou devadesátku.

Proč je lepší spotřeba ve městě? Zaprvé je to autem - diesel s přebytkem výkonu - a zadruhé to prostě musíš umět :lol: :wink: . Podívej, na dálnici toho moc nevymyslíš. Nabereš požadovanou rychlost, liskneš tam tempomat a hotovo....auto bere kolik bere .... čím jedeš rychleji, tím bere více....Zato ve městě záleží jak umíš předvídat, využívat kinetiku, správně řadit, dívat se do dálky, předvídat, co ti naskočí na křižovatce na světlech....s tím se dá pracovat. Když to umíš, děláš to v podstatě podvědomě. Když to neumíš, můžeš se to buť naučit a nebo taky ne :wink:
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:Pre karciho202:

1. usek - priem. 130 km/h, spotreba 8,0L - (video na poziadanie :) )

2.usek - tempomat zaseknuty cez 100 km na 130 km/h, na trati 215 km aj s dialnicou D1. Celkova priem speed 92 km/h, spotreba 6,2 L. Nocna jazda.
Já bych tam (2.úsek) měl s tempomatem asi kolem osmi. Vidíš, jak máš fajnové auto.
CommonUser
Věčnej rejpal

kar202 píše: Zato ve městě záleží jak umíš předvídat, využívat kinetiku, správně řadit, dívat se do dálky, předvídat, co ti naskočí na křižovatce na světlech....s tím se dá pracovat. Když to umíš, děláš to v podstatě podvědomě. Když to neumíš, můžeš se to buť naučit a nebo taky ne :wink:
Yep, raz mi to musis ukazat ako sa da pracovat v preplnenom prude s binarnou logikou - bud ides v rade so vsetkymi alebo stojis - tiez so vsetkymi.
Nic v zlom ... :lol:
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Tak este raz a budem pisat pomalu a po Slovensky. Mna nezaujima ako je zapchaty Karl Marx Stad :lol: :lol: ci ine velkomesto u sudruhu v zapadnom NDR. Mna to zaujima u mne okolokomina kade tade jazdim. No a tu je to inak. Zatial.... Teraz mam na palubaku krasnych zprumerovanych 5,7. No a vies prečo? :lol: Lebo to bohatvojho viem..., no a mam to fasa auto :lol: :lol:
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

vseobecny pouzivatel nemas niekedy pocit ze sa opakujes castejsie ako akne na cele na ziakoch osmej triedy zakladnej skoly?

matus69 s tebou zacal pomerne na urovni diskutovat a ty si zrazu opat na zadnych. Myslim ze kopu userov osobne nepoznas, nevies kde ziju, ako ziju a co robia a co v zivote dokazali tak by som tie´ofenzivne komentare na tvojom mieste asi prehodnocoval..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

matus69 píše:len aby som ukoncil sagu - auto sa opravilo same.
Cez vikend som nakoniec nikam nesiel, ale v sobotu som na noc odpojil bateriu, nech sa to poriadne zresetne a dneska to uz zralo normalne ako predtym, cize 3.8l pri 60km/h.
Přeji ti, aby to tak zůstalo. Řekl bych, že je to tak padesát na padesát. Je možné, že byl jen zasekaný soft. Je ale také možné, že ten opakovaný nouzový režim měl svůj důvod (mikrošpony z čerpadla) a tobě se to podařilo uvolnit tou jízdou ve vysokých otáčkách. Při ní došlo k přepsání hodnot v řj, což jsi následně vyřešil tím resetem. Je moc dobré vědět, že se to dá takto při troše štěstí řešit (to platí samozřejmě jen pokud je to těch druhých padesát). I to je ale dobré, kdyby se to zasekalo znovu, jde znovu použít stejnou metodu s šancí, že se to znovu povede. Nic to nestojí a výsledek je OK (snad by znovu byl). Takhle bych si představoval opravy :lol: :lol: Snad ti nebude vadit, že jsem se opět dopustil konspirační teorie.
CommonUser
Věčnej rejpal

kar202 píše:Tak este raz a budem pisat pomalu a po Slovensky. Mna nezaujima ako je zapchaty Karl Marx Stad :lol: :lol: ci ine velkomesto u sudruhu v zapadnom NDR. Mna to zaujima u mne okolokomina kade tade jazdim. No a tu je to inak. Zatial.... Teraz mam na palubaku krasnych zprumerovanych 5,7. No a vies prečo? :lol: Lebo to bohatvojho viem..., no a mam to fasa auto :lol: :lol:
Ty brdo, ako mozes potom niekomu radit, ze jazdi za vela alebo za malo, ked jazdis len okolo komina ? :D
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

JE škoda že ten co odpúoví je naprostý kretém a strašně domýšlivý.....
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“