Podsvětlení palubky - rada

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
M.a.R.i
Řidič

Podsvětlení palubky - rada

Příspěvek od M.a.R.i »

Ahoj,
tak jsem se rozhodl,že to tu zase zaspamuju svýma zbytečnýma topicama :D. Začátkem tejdne jsem vyndaval budíky, neboť mě iritovalo jak byli zevnitř zaprášený. Kvůli demontáži jsem i odpojil čudlíky na mlhovky a sklápění světel. Před chvílí jsem jel nakoupit a kochal se v noci palubkou a všimnul jsem si, že ty čudlíky už nesvítí, fungujou,ale nejsou podsvětlený. Čím to? Pochybuju, že by to bylo pojistkama, ale nekontroloval jsem je.
Ještě jsem si všimnul, že nesvítí stropní světlo, ale spínač ve dveřích funguje, neboť mám nasvětlení nohou a to po otevření dveří svítí.
Hrabal jsem se trošku i v elektrice kolem pojistkovýho pouzdra, organizoval jsem kabely k alarmu, tak je možný že jsem někde něco vytáhnul.

A ještě by mě zajímalo jak je podsvětlený ovládání topení. Mně svítí stupnice nad jezdcem teploty a jsou podsvětlený tečky nad kolečkem s rychlostí ventilátoru. Když zvolím kam má ventilátor foukat, tak se mi rozsvítí žárovička na zvoleným tlačítku.
Mají být i podsvětlený obrázky s volbou směru foukání? Nemyslím ty světýlka pod obrázkem.
A ještě by mě zajímalo jestli je podsvětlenej obrázek s volbou vnitřní a venkovní cirkulace a tlačítko vyhřejvání zadního okna.
A poslední dotaz. Lze nějak jednoduše vyměnit žárovku pro jezdec topení? Můj svítí jenom do půlky. Nedávno jsem na to koukal a nepřišel jsem na to jak ovládání topení vyndat.

Díky za každou radu :)
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

Čau teď zrovna nemůžu, ale zrovna jsem auto rozbral abych dal do budíky LEDky a taky do toho ovládání topení tak ti to pak vyfotim a rozepíšu... Jinak stropní světlo může bejt jen žárovka... A jetsli si vymontovával ty čudlíky na mlhovky tak se tam mohl jen odpojit kabel.
Toyota MR2 MKII Rev 4
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

Ok přemluvil si mě... To topení je osvícení dvěma světlama s paticí T5 http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... 67&bih=867 já tam teď budu dávat http://www.dobry-obchod.cz/big/8391.jpg, musíš to ale celý vyndat i s rádiem, aby si měl lepší přístup... odendáš kabel od elektriky a pak tam sou dvě ocelový lanka kterýma koriguješ toho jezdce na topení... tak tam jenom sepneš takovej čudlík co je drží a výtáhneš je ven... je to trochu vopruz, ale neni to nejhoší, jinak aby si sundal to středový obložení, tak musíš sundat i středový obložení s řadící pákou, což nejde dokud nesundáš ten kaslík vzadu :D Jinak samotný světlo na vyhřívání zadního skla je ukryto navíc ještě v tom celým mechanismu ty krabičky (ovládání topení) a to se mi vyndavat moc nechtělo, je to tam dost blbě vyřešený tak sem se bál abych to nezlomil, ale ty dvě světla co to jinak osvětlujou jdou vyndat v pohodě, protože jsou hned na zadním panalu toho ovládání. Zejtra ti to vyfotim...
Naposledy upravil(a) P3T3R dne čtv 31.03.2011, 23:11, celkem upraveno 1 x.
Toyota MR2 MKII Rev 4
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

Teď jsem si uvědomil (nejsem doma) že já tam snad světlo označující sepnutí vyhřívání zadního okna ani nemám, takže.... takže počkej zejtra na to mrknu... :D
Toyota MR2 MKII Rev 4
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Super, díky
já jsem se právě bál tich ocelových lanek na topení, že je vytrhnu a nějak to zničím. Pokud se dá nějak rozumně dostat k tim žárovkám v ovládání topení,tak to ani fotit nemusíš, to snad na to přijdu :).
Jinak jak vyndat středovej panel vím.
Ty čudlíky na levo pod volantem určitě vypojený nejsou, zkusím na to kouknout,ale kontroloval jsem to. A kdyby byly vypojený,tak by nefungovaly, ale fungují. A Před pár dnima mi ještě stropní světýlka svítily,tak pochybuju,že je to žárovkou. Je fakt možný,že se odpálila nějaká pojistka. Dneska to zkontroluju.

Jinak k tý cirkulaci vzcuchu a vyhřívání zadního skla. Když to zmáčknu, tak se mi světýlko rozsvítí, jenom mě zajímalo jestli má být podsvícenej i obrázek na tich čudlíkách, to samý u volby kam má foukat větrák. Jestli jsou ty obrázky taky podsvětlený.
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

Takže aby si to sundal tak tam jsou dvě lanka

Obrázek

přichený dvěma cvočkama ty jen zmáčkneš a vytáhneš to

Obrázek

Obrázek

Takhle to vypadá ze zezadu

Obrázek

Takhle vypadá ten panel z druhý strany, jsou tam vidět i diody na osvětlení těch sepnutých tlačítek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Bohužel nejdou jinak sundat než je odpájkovat...

Jinak jsem už vyměnil osvětlení toho topení za LED

Obrázek

bohužel nedoporučuju... ačkoli je to rozptylový světlo tak je vidět jak to svítí do jednoho bodu toho ovládání a zbytek je tak nějak slaběji osvětlen...[/img]
Toyota MR2 MKII Rev 4
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Díky moc za fotodokumentaci. Čumím jak bejk, že u takhle starýho auta jsou už diody. Škoda,že ty nový nemají takový rozptyl. Jedině koupit diody s SMD i po stranách,aby byl rozptyl světla rovnoměrný.

Ještě kolik je tam prosímtě žárovek na podsvětlení kolečka rychlosti větráku? Jedna? A nad tím posuvným jezdcem jsou dvě žárovky?
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Větší rozptyl není problém udělat zbroušením špičky LEDky do rovna. Pak není světlo tolik zaostřeno a svítí i více do stran ;) I když ne jako klasická žárovka. Dokonce se i prodávají ledky, které mají "rovnou čočku", tedy už zbroušenou špičku. Takové ledky se hodí do podsvícení.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

telleke píše:Větší rozptyl není problém udělat zbroušením špičky LEDky do rovna. Pak není světlo tolik zaostřeno a svítí i více do stran ;) I když ne jako klasická žárovka. Dokonce se i prodávají ledky, které mají "rovnou čočku", tedy už zbroušenou špičku. Takové ledky se hodí do podsvícení.
Jo to sem někde viděl, že si to někdo zbrousil... Ale ty pak dal pod palubku do budíků (přímo MR2) a tam je to rozptýlení světla udělaný trochu jinak. Jak na palubce tak i na kontrole topení je to světlo vydený čirýma plastama, který by to měly rovnoměrně rozptýlit... Bohužel je to u budíků udělaný trochu jinak než u topení, takže u toho topení to moc rozptyl nedělá... V pondělí jsi jdu vyzvednout LEdky do budíků, tak pak udělám foto... Každopádně to podsvícení kolečka, je udělaný těma dvouma světlema na zadní straně toho panelu, Obrázek
místo těhle žárovek jsem tam právě dal ty LEDky jak je ta poslední fotka, bohužel nemělo to ten správnej rozptyl aby to dostatečně rovnoměrně osvítilo i to kolečko... Na druhou stranu, jsem tam dal jen jednu na vyzkoušení, takže ještě dneska zkusim tam dát obě a uvidíme jak to dopadne...
Toyota MR2 MKII Rev 4
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

Mimochodem už tak jsem měl problém tam dát ty Jednoduchý LEDky, nevim jak bych tam dal s SMD po stranách... :D
Toyota MR2 MKII Rev 4
Odpovědět

Zpět na „MR2“