Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kar202 píše:Tak pánové opět veliká pochvala pro autoservis Toyota v Ostravě na Bohumínské ulici. Dnes ráno jsem jim předal avika na výměnu oleje a olejového filtru a odjel svým druhým autem. Nic víc jsem nechtěl. Přesto mi zdarma navíc provedli vizuální kontrolu včetně kontroly osvětlení, zdarma namazali dveře a zdarma dolili jejich nemrzku do ostřikovačů. Na olej a filtr mi dali jako stálému zákazníkovi 10% slevu. Prostě perfektní služba a má trvalá spokojenost. Všem vám přeji takový přístup a ochotu ve vašich servisech.
No to je skor SCI-FI ako bezna vec (ak teda nerobis skrytu reklamu :D ).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:Skuste v kopci vypnut tempomat cez packu, celkom by ma zaujimalo co to spravi na naftaku.
Udělá to totéž, jako bych sundal nohu z plynu. To znamená, ubere plyn a začne brzdit motorem. Žádné škubnutí.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

trca píše:zdar.mě se ulomila jedna strana,zalepil sem dvousložkou pattex a drží
Díky, ještě jsem se k tomu nedostal.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Tak mi v těch mrazech vyskákala průměrná spotřeba na palubáku na hnusných 6,7. Dnes je první den tepleji, tak se mi podařilo 2 desetinky stáhnout, ale nemohu se na to dívat :wink: , jsem zvyklý mít hodnoty pod 6. Asi půjdu natankovat, ať se to vynuluje. I když bych ještě pár dní vydržel. Co vy pánové, také hnusných necelých 7?
rastoo
Člen Týmu

Příspěvek od rastoo »

ne normálne 8,3 :-)
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

8.29 za poslednich 600km...
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

Nevíte, jestli jde tempomat dodatečně instalovat?
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

JirkaOP píše:Nevíte, jestli jde tempomat dodatečně instalovat?
Ano, jde to. Nevím však zda v autorizované Toyotě. Také nevím, jak je to pak spolehlivé a efektivní. Zadej si to do vyhledavače, najde to několik odkazů na firmy, které to provádí. Jsou na to i diskuse.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

V nějaké jiné diskusi jsem před pár dny četl tvrzení, že VIF aditivum v zimě ztuhne a dělá nějaké problémy čerpadlu, případně vstřikum. Je to nesmysl. Současný zimní VIF netuhne, dal sem ho na zkoušku na noc na mráz, ráno byl naprosto tekutý. Vím, že to byl problém starý několik let. Současný to nedělá, kromě toho i ten starý to po naředění s naftou nedělal, byl pouze problém ho zmrzlý dostat z piksle. Doporučuji při koupi sledovat stáří výrobku.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

kar202 píše:
kar202 píše:Pánové, opakovaně jsem v podstatě nechtěně odzkoušel naftu Verva od Benzíny a snažím se jí srovnávat s jejich Diesel TOP Q, do které přidávám aditivum VIF a nemohu si pomoct, zdá se mi být lepší právě Diesel TOP Q s aditivem, než Verva bez doplnění aditiva. Rozdíl ve spotřebě je neměřitelný, zato zátah a chod na volnoběh se mi zdá být lepší. Vím, že lidské smysly jsou šálivé a proto se ptám, zda jste to již někdo takto porovnával. Tu Vervu tankuji pokaždé, když nemám sebou aditiva.
...aby nám to nezapadlo...ještě doplním: až bude příznivé a ustálené počasí nad nulou, provedu znovu porovnání i ve spotřebě. Nyní by to bylo zkresleno nepříznivým proměnlivým počasím.
Nikomu se do toho nechce? Není přece na škodu mít přehled...
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

Myslíš, že má vliv na spotřebu chladné počasí?
(mrazy kolem -10°C) :?: :?: :?:
O něco déle trvá ohřátí motoru (bohatší směs) a ohřátí "všeho pohyblivého", ale to je asi tak všechno, po chvilce jízdy by měla být spotřeba v normálu, ne?
Tedy za předpokladu že nejezdíš po nastartování jen na vzdálenost 10km.
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

ztnext píše:Myslíš, že má vliv na spotřebu chladné počasí?
(mrazy kolem -10°C) :?: :?: :?:
O něco déle trvá ohřátí motoru (bohatší směs) a ohřátí "všeho pohyblivého", ale to je asi tak všechno, po chvilce jízdy by měla být spotřeba v normálu, ne?
Tedy za předpokladu že nejezdíš po nastartování jen na vzdálenost 10km.
Já jsem si to taky myslel, dokud jsem neměl tohle auto. U něj má opravdu vliv na spotřebu mrazivé počasí i po zahřáti motoru. Dokonce je o více než litr větší spotřeba v mlhavém vlhkém počasí. Už jsme tu někde na to téma diskutovali a více lidí potvrdilo, že to pozorují také. Zřejmě nějaký vliv změněné měrné váhy vzduchu....prostě nevím v čem to přesně je a rád bych to zjistil. V diskusi jsme tenkrát také nedospěli k žádnému jednoznačnému závěru. Více méně je to zajímavé. U žádných benzíňáků, se kterými ještě jezdím toto není, jenže oni nemají turbo s výkonem 130 kw.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Zajímavý článek. Pěkné, ale malé.
http://www.auto.cz/lexus-ct-200h-prvni-dojmy-54831
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

kar202 píše:Pánové, právě jsem se vrátil .... jízda 70 km tam a 70 km zpět. Měl jsem čerstvě dotankováno, takže vynulovaný palubák - normální jízda po okreskách, průjezdy vesnicemi, dvě větší města (Opava, Ostrava) na trase, poměrně provoz, takže nemělo cenu nějak spěchat - ale jelo to, tempomat tak z 1/3 a spotřeba neuvěřitelných rovných 5L/100 km. Teplota vzduchu 9 stupňů, nafta Diesel Top Q a zimní aditivum VIF. Když jsem tuto trasu jezdil na podzim ve srovnatelných teplotních a provozních podmínkách na naftu z Makra bez aditiv, bylo to za 5,6L/100 km.

Asi ještě odzkouším znovu to Makro s aditivem, abych poznal co vlastně dělá ten poměrně velký rozdíl. Podotknu, že se jedná o jednu z tras, které jezdím pravidelně,bylo to tam a zpět tzn. srovnatelné podmínky a tedy vhodné k testování vlivů různého paliva na spotřebu.
Dnes ráno jsem opět jel touto trasou. Teplota -7 stupňů, v nádrži VERVA, ostatní podmínky naprosto srovnatelné a spotřeba 6,7. Což je o 1,7 litrů na 100 km více. Jednoznačný vliv teploty -7 oproti minulým 9.

Od nového odzkoušení nafty z Makra jsem upustil. Na dotaz, kdo je zaváží,odkud a čím, jsem dostal vyhýbavou odpověď.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:
kar202 píše:Tak pánové opět veliká pochvala pro autoservis Toyota v Ostravě na Bohumínské ulici. Dnes ráno jsem jim předal avika na výměnu oleje a olejového filtru a odjel svým druhým autem. Nic víc jsem nechtěl. Přesto mi zdarma navíc provedli vizuální kontrolu včetně kontroly osvětlení, zdarma namazali dveře a zdarma dolili jejich nemrzku do ostřikovačů. Na olej a filtr mi dali jako stálému zákazníkovi 10% slevu. Prostě perfektní služba a má trvalá spokojenost. Všem vám přeji takový přístup a ochotu ve vašich servisech.
No to je skor SCI-FI ako bezna vec (ak teda nerobis skrytu reklamu :D ).
Tak Commone, já to SCI-FI ještě doplním o jeden zážitek: Dnes mi volali z nějaké centrály Toyoty z Prahy, řekli mi, že jsou rádi, že jsem zvolil jeden ze značkových servisů Toy, zeptali se, zda souhlasím s monitorovaným hovorem a malou anketou. Souhlasil jsem a tady pár otázek, které jsem si zapamatoval:
Byl jste spokojen s provedenou službou?
Byl jste spokojen s délkou opravy?
Nabídli vám odvoz ze servisu?
Byla zakázka provedena v termínu?
Byl jste spokojen s cenou?
Byla dodržena stanovená cena?
Byl jste spokojen s jednáním při příjmu?
Nebylo vozidlo po vrácení ušpiněno?
Bylo s vámi jednáno jako s váženým zákazníkem?
Chcete nám něco sám zdělit?
Budete se vracet k servisování v našich značkových servisech?
Atd..... Na všechny otázky jsem odpověděl Ano, byl jsem maximálně spokojen.

Není to pro mne žádné překvapení, už mi takto za tu dobu (14 let), co chodím do značkových servisu Toyota volali několikrát. Proto mě občas překvapí, že to takto nefunguje ve všech značkových servisech, jak jsme mnohdy svědci z některých příspěvků. Vždyť takové jednání by mělo být v celé síti Toy standardem.....a já v podstatě stále věřím, že je, neboť jsem se ani jinde nesetkal s odlišným přístupem. Takže na závěr doporučuji všem, kdo budete mít u nějaké značkové Toy jiný než tento přístup - stěžujte si a řešte to, je to v zájmu nás všech a v podstatě to tak Toyota chce.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“