kontrolka motoru, nespíná turbo?

vše ohledně modelové řady Corolla
egzoot
Člen Týmu

kontrolka motoru, nespíná turbo?

Příspěvek od egzoot »

Zdravím, hledám hledám, zatím nenacházím odpověď...

otázka: ráno jsem nastartoval a zůstala mi svítit kontrolka motoru - resp. po pár ujetých metrech se znovu rozsvítí - to by až tak nevadilo, že...jenže ono to pak jaksi nejede...při nějakých 2000 otáčkách by se mělo sepnout turbo (aspoň myslím), ale kde nic - tu nic...auto jede, ale je líný...kontrolka furt svítí i po opakovaným vypnutí a nastartování a motor netáhne...

prosím o nějakou vlídnou odpověď - nové turbo bych kupoval nerad...
a kdo taky jo, že... :crazy:

díky...
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

nie, to nebude turbo..

To motor sa ti hodil do nudzoveho rezimu kvoli tej kontrolke, resp. zaregistrovanej chybe.

Nebude tahat viac ako 2000 otacok (aspon na mojom verse sa to tak prejavilo).

Najlepsie diagnostika..

..ale mne sa to stalo tento rok v tatrach na dovolenke.. bolo -22 a po prejdeni asi 15 km mi hodilo auto kontrolku..

Kedze servis nefungoval v poprade cez sviatky, odpojil som a dobil bateriu (odpojenim aj vyresetujes pamet zavad) a uz sa to neopakovalo. Neviem, ci to bola vybita bateria, alebo zmrznuta nafta (potom som to konzultoval so servisom, a asi ta nafta)

Ak ale porucha pretrvava (chyba sa tam znova zobrazi), tak auto musi do servisu na diagnostiku.

good luck
Corolla Verso D-CAT 130kw
egzoot
Člen Týmu

Příspěvek od egzoot »

tak jsem dneska ujel cca. 40km, zastavil, vypnul motor, pak zase nastartoval a hle ono to zas jelo jak má...uvidíme odpoledne...každopádně zítra jdu na diagnostiku, tak uvidíme co tam načtou...
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

pravdepodobne ta zavada uz neexistuje. Po par startoch zvykne prestat svietit aj kontrolka.

Aka je to motorizacia? mas tam FAP?
egzoot
Člen Týmu

Příspěvek od egzoot »

joooo jestli tam je FAP tak to netuším...ani nevím co to je :(

motor mám D-4D, 81 kW...auto je 2002
COROLLA D-4D, 81kW, r.v. 2002, 5 dv.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

tak to nemas ;) si v klidku :)
egzoot
Člen Týmu

Příspěvek od egzoot »

v klidu nejsem...jeden den to jezdilo a už to zase netáhne...tak už jsem to holt zavezl do Toyoty...uvidíme co to bude
egzoot
Člen Týmu

Příspěvek od egzoot »

tak v Toyotě do toho vlezli a jsou mrtvé trysky v čerpadle...8500,-
ovšem hned mě vystrašili, že se občas stane, že po výměně trysek zjistí, že je mrtvé i čerpadlo...prý dokud se nevymění trysky, tak to ale nezjistí...tak holt měním trysky a čekám co to udělá... :cry:
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

tak drzim palce..
andre81
Člen Týmu

Příspěvek od andre81 »

Zdravím, jsem úplně nový - první zkušenost s Toyotou , kterou jsem vyměnil za Peugeot 307 (už nikdy více). Mám tu samou situaci, auto asi rok stálo v bazaru a čekalo na mě takže teď okamžitě výměna oleje, chystám se na brzdy a s kontrolkou úplně to samé. V TOYOTě mi řekli rovnou výměnu palivového čerpadla (cca 35000) a kamarád v servisu mě odkázal na ERG ventil (?) - nevím zda je to napsané správně - toto je moje první nafta. Jinak naftu beru jen u Shellu, EuroOilu či Benziny. Motor si jinak přede naprosto pravidelně, otáčky vůbec nekolísají a po zahřátí naprosto v pohodě. Jen jednou turbo "tahá" a jindy ne.
Corolla 2.0 D4-D 66kW/215Nm (E12), 2/2002
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

no vycistit EGR ventil je najmenej, tym by som to skusil..

to s tou kontrolkou.. to nie je turbo.. len proste nudzovy rezim motora, ktory nedovoli tahat nad 2000 otacok..

turbo by netahalo ak by to islo nad 2000 otacok, ale vykon by bol ako pri hladkom diesly..
egzoot
Člen Týmu

Příspěvek od egzoot »

no ten ERG ventil, to bude asi to co mi budou měnit...říkal, že tam jsou dva...v 80% to prý stačí...jak jsem psal, ale v těch zbývajících 20% se zjistí, že je po smrti celé čerpadlo...uvažuju kolik motivace má servis říct, že výměna ventilu stačí...takové prodané čerpadlíčko se přece hodí, ne? No doufejme, že jsou korektní...průser je, že já to těžko poznám, když mi zavolají, že vyměnili ventily a nestačí to...
egzoot
Člen Týmu

Příspěvek od egzoot »

takže ventily jsou vyměněné, tak uvidíme...zatím se to tváří dobře...uvidíme ještě ranní start

cena (pokud to vydží) nějakých 8800,- Kč v origo servisu TOYOTA

- neautorizovaný servis odhalil pouze poruchu někde asi u čerpadla...víc říct neuměli...z čehož plyne poučení, že na diagnostiku asi přímo do TOYOTY a pak podle výsledků možná zkoušet nějaký jiný servis...
andre81
Člen Týmu

Diagnostika

Příspěvek od andre81 »

K té diagnostice - zkušenost servis Emil Frey Černý most - diagnostika určila chybu "někde" u palivového čerpadla, rovnou navržena oprava-výměna čerpadla za 35 tisíc. Odjíždím se stále svítící kontrolkou motoru - ani tu chybu nesmazali... Smíšené pocity.
"Můj" servisman - je to v palivové soustavě, pravděpodobně EGR ventil - podle toho co jsem načetl tady to je on...
Corolla 2.0 D4-D 66kW/215Nm (E12), 2/2002
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

egzoot píše:takže ventily jsou vyměněné, tak uvidíme...zatím se to tváří dobře...uvidíme ještě ranní start

cena (pokud to vydží) nějakých 8800,- Kč v origo servisu TOYOTA

- neautorizovaný servis odhalil pouze poruchu někde asi u čerpadla...víc říct neuměli...z čehož plyne poučení, že na diagnostiku asi přímo do TOYOTY a pak podle výsledků možná zkoušet nějaký jiný servis...
bohužel tady nemluví diagnostika ale zkušenosti. diagnostika ti nahlásila spatný tlak na palivové liste, což stejný výsledek dostal i ten neuatorizovaný servis, bohužel tam nechodfí z 99% toy a neví že v případe této chyby jsou to v 95% případech vadné VSC ventily na naftovém čerpadle ( což v podstate to samé vedeli v neautorizáku ). proto i v toy ti řekli že v 80% případu tuto chybu tyto ventily ( 2 a jsou to VSC ale to ses asi ty spíš přeslechl ) vyřeší..

btw ted sem to delal také na jednom avíkovi, cena VSC ventilů ( 2ks -set na čerpadlo ) je 6596,-kč ( cena origo toy, bez dph ).
Občas jsou také spatná tesnení na vstřikách ( netesnost na vstřikách ) - to jde poznat i okem po odstrojení ( víko zechcané ) takže pro jistotu mením rovnou i ta tesnení ( jen rada do budoucna . pro jistotu kontrolovat také, je to pár korun a když už je to rozebrané... ).
Odpovědět

Zpět na „Corolla“