Verso nebo kombi?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Seky
Člen Týmu

Verso nebo kombi?

Příspěvek od Seky »

Zdravím! Přemýšlím o změně vozu a rozhoduji mezi Versem 1,6 a kombi 1,6. Rozpočet je nějakých 180tis. Jezdím kratší trasy, najedu cca 15tis za rok. Váhám který z nich zvolit. Chci kvalitní spolehlivý auto, s co nejnižšímy náklady na servis. Jak sou na tom se spotřebou? Je to dobrá volba? Nebo se mám podívat po něčem jiným?
Díky za názory

Jo a nemůžu najít hmotnost versa 1,6 2000-2004, tak kdybyste někdo měl, písněte prosím
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

1,6 sa mi zda na take auta mala.. mal som to len na chvilku v pozicanej T22 a vtedy som si povedal ze nikdy viac..
Corolla Verso D-CAT 130kw
Seky
Člen Týmu

Příspěvek od Seky »

mě to stačí, nejsem dálniční jezdec (3x do roka), ani závodník. Teď mám Fel. 1,3, takže cokoliv bude plus :)

Jo a jezdíme dva, rodina v plánu moc není...
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Taj v tvojom pripade by som vzal kombi.. Je pohodlnejsie pre sofera, ma vacsi kufor a aj nizsiu spotrebu. Verso je dobre ak mas decka.. (Velke dvere zadne, vzadu vela priestoru, atd.

A ta motorizacia.. Ako myslis :)
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nafta patří do kamen, ... no tak ještě do toho, co mám v avataru.

Jinak s tím tvým nájezdem bych dilema benzín/nafta až tak neřešil, stačí si projít zdejší vlákna (kór poslední dobou) a třeba já osobně bych měl jasno.

Ohledně verso/kombi, to je už čistě na tvých potřebách. Vyzkoušej a uvidíš, i co se těch motorů týče.
Holomek!
Seky
Člen Týmu

Příspěvek od Seky »

naftu fakt ne-e, skáču hodně po Jihlavě, do práce jedu 7km, po přivaděči, auto se pořádně neohřeje...

Párkrát sem s 1,6 jel v kombi a přišlo mi to v pohodě.

Rampa89 napsal: "Jinak s tím tvým nájezdem bych dilema benzín/nafta až tak neřešil, stačí si projít zdejší vlákna (kór poslední dobou) a třeba já osobně bych měl jasno."
Nějak nevím, jak to bylo myšleno :D
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ve prospěch benzínu.

1.6 je slušná motorizace jak, co se týče spotřeby, tak pružností, ono z felicie, kde se ani ta 1.6 AEE/ALM nechytá na 1.3 4E-FE, to určitě nebude krok zpátky :wink: .
Holomek!
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Nafta samozrejme ze nema zmysel.

Tak stastnu volbu :) Potom sa pochval..
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

opravdu záleží, kolik prostoru potřebuješ. Soused má Verso (myslím 2003) a v porovnání s mou E12 je prostornější a variabilnější. Mě se líbilo Verso od 2006 (nebo 2007, teď nevím), ale bylo mimo mé finanční možnosti.

Dneska bych šel určitě do Versa...

Jinak 1.6 stačí. Slušný diesel Toyota bohužel stále nemá..
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
ponco
Člen Týmu

Příspěvek od ponco »

Ja som pred casom riesil podobnu dilemu. Uz som mal vybrate jedno verso 1.generacia 1.6 ale kvoli zvlastnemu pristupu predavajuceho som z toho vycuval. Chcel som ju kvoli vyssiemu posedu za volantom, kedze mam 191 cm. Ale na moje prekvapenie ten posed za volantom nebol ani zdaleka taky aky som si predstavoval. Vo verse som sa stale citil akosi utopeny oproti tatkovej merive. Kedze v ponuke nebolo vela jazdenych vers 1.generacie nasiel som si corollu kombi 2002 1.4 a max. spokojnost :) Motor som chcel najprv tiez len 1.6 ale na moje prekvapenie 1.4 mi vpohode staci. To co som v kombiku dokazal z ikeii prepravit by sa mi do versa na dlzku nevtrepalo. :wink:
Seky
Člen Týmu

co nafta 1,4?

Příspěvek od Seky »

pánové děkuji za názory, vzhledem k tomu, že častěji využiji podélný prostor, vyhrálo kombi.
Teď trochu přemýšlím o naftové 1,4... Mám na ni kouknout, nebo rovnou zatratit?
Docela mě zaujala spotřeba, i testy a chvála, ale jaká bude jako ojetina?
Díky za info, už aby něco bylo doma :)
dcigi
Člen Týmu

Příspěvek od dcigi »

Sice mám 1,4 D4D jen v hatchbacku, ale podle mě naprosto super motor. Z křižovatky jako první neodjedeš, ale pružné zrychlení je na ten pidi motor fakt super. Doporučuji se s ním určitě svézt, zkusit i ostatní motorizace a rozhodnout se. Já jezdím nejvíce kratší trasy do 20 km (do práce - ze vsi do města), občas nějaký ten výletík. Za minulý rok průměrná spotřeba 5,1.
Toyota Corolla E12 1.4 D4D taky už slouží jinde ....
Toyota Avensis T22 2.0 - už slouží jinde ....
už jen dvoukolé Yamahy ....
Odpovědět

Zpět na „Corolla“