Toyota Avensis 1.8 VVT-i 95kw,rv 2005-2006

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
repinho
Řidič

Příspěvek od repinho »

takže bud pojedu na benál nebo se to bude přepínat??já myslel že prostě pojedu bud na benál nebo na lpg???
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

repinho píše:takže bud pojedu na benál nebo se to bude přepínat??já myslel že prostě pojedu bud na benál nebo na lpg???
ne je to jak jsem napsal, bud jen benál nebo se to dle potřeby přepíná. za letního počasí máš na lpg přepnuto behen 1-2km já v zime ted jezdím cca 3-5 dle mrazu a přene se. Jelikož jezdím pianko a jen s obcasnou akcelerací do kopce se zapřaženým podvalem se mi do benzínu nepřepíná :)
repinho
Řidič

Příspěvek od repinho »

a jak si s tim spokojenej??jak to vychází peněžně??je velkej rozdíl ve výkonu?? já mam ted vyhlídnutej kombík s lpg,ale chlápek řikal že to na to lpg jede blbě,že to škube a nemá takovej tah,že s tim teda nejezdil že použival jen benál...nevíš co by s tim mohlo bejt??
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

repinho píše:a jak si s tim spokojenej??jak to vychází peněžně??je velkej rozdíl ve výkonu?? já mam ted vyhlídnutej kombík s lpg,ale chlápek řikal že to na to lpg jede blbě,že to škube a nemá takovej tah,že s tim teda nejezdil že použival jen benál...nevíš co by s tim mohlo bejt??
určite nech vymenit filtr, pokud zanedbá výmenu svící a kabelu ( pokud to nemá přímo cívky ) tak to se na LPG projeví vícenásobne oproti benálu. Pokud je to sekvence ( novejší verze ) tak je jeste možnost píchnout ecu LPG na diagnostiku a oni ji seřídí vstřik.

Je třeba vedet jaký je to systém ( zda to je ci není sekvence )a mít v cajku zapalování - to je u LPG vždy alfou a omegou - nejlépe origo svíce co tam mají být a dobré kabely, předstih( mluvím obecne ).

Já osobně mám 3,3i z roku 94, navíc US verze takže rozežrané, jezdí to za 10-13l benálu, s LPG ted v zime jezdím za 12-14 L plynu s tím, že 2/3 cest mám s podvalem naloženým, po dálnici 90-120km/h. Spokojenost maximální, když si vemeš cenu plynu/benzínu ( v mém okolí 17-17,80/31,50-34kč/l tak jsem na tom s težkou 3.3 stejne jako kamarád s 1.8 hondou který nepřekročí 4,5tis rpm a jezdí z mého pohledu "nudně".

Zatím nejlepší spotřeba s LPG co se mi podařila byla bez podvalu v kuse 2,5tis km za 10,79 L LPG/100km

ztráta výkonu neznatelná ( skutečne u 3,3 V6 se ztráta nekoná ) ale je třeba si vytipovat cerpacku na LPG a platí že ne vždy ta dražší má lepší plyn :D kvalitu plynu poznáš na cetnosti přepínání na benzín a i na ztráte výkonu.
repinho
Řidič

Příspěvek od repinho »

no on řikal že to auto má cca 2 roky,a jelikož na to skoro vůbec nejezdil dá se říct že ty 2 roky to kontrolovaný nebylo...a jaký je porovnání cen s opravama u lpg?? takže ta spotřeba se počítá stejně jako s benzínem,že 10l na 100km ??akorát že lpgecko je levnější..?! a ještě se zeptam pokud je to lpg u toho mýho vybranýho auta nějak poškozený,může to mít vliv na chod nebo poškození motoru při benzínu???
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

repinho píše:no on řikal že to auto má cca 2 roky,a jelikož na to skoro vůbec nejezdil dá se říct že ty 2 roky to kontrolovaný nebylo...a jaký je porovnání cen s opravama u lpg?? takže ta spotřeba se počítá stejně jako s benzínem,že 10l na 100km ??akorát že lpgecko je levnější..?! a ještě se zeptam pokud je to lpg u toho mýho vybranýho auta nějak poškozený,může to mít vliv na chod nebo poškození motoru při benzínu???
počítej u dobře seřízeného LPG 5-10%vyšší spotřebu LPG než benzínu ( sekvence ).
celá oprava muže být výmena filtru a seřízení vstřiku za 800kč - záleží na výrobci a stavu soustavy.

Pokud je dávkování LPG poškozené a budeš ho chtít používat muže dojít k poskození, pokud ho má vyplé a jezdí jen na benzín tak by melo být vyřazeno a k poskození by dojít nemelo.

dalsí vec je stav ventilu a sedel - to už záleží na konstrukci konkrétního motoru a typu lpg soustavy, přítomnosti či absence přimazávání ( flashlube atd.. )
repinho
Řidič

Příspěvek od repinho »

no takže to bejt poškozený může i nemusí...nejlepší teda je zajet před koupí do lpg servisu a řádně to prověřit...dík za rady!!!
repinho
Řidič

Příspěvek od repinho »

Chlapy co řikáte na tohle?? http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 56#carMenu ještě před pár dny tam byla cena 239tis,dnes už jen 199.....
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Over dle VIN ze je to vyrobeno po 06/2005.
Jinak vypada OK.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
repinho
Řidič

Příspěvek od repinho »

na vin sem mu psal,jeste mi ho neposlal....
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

repinho píše:Chlapy co řikáte na tohle?? http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 56#carMenu ještě před pár dny tam byla cena 239tis,dnes už jen 199.....
Náhodou jsem narazil na tohle. :wink:
http://www.auto.cz/prodej_vozu/karta_vo ... u=49113132
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
repinho
Řidič

Příspěvek od repinho »

no jo kára pěkná,jenže 2.4 je mooc...a automat nechci...:( ale díky za tip :) do tejdne bych měl už mít konečně prachy,hurá sláva po dvou měsících mi banka dá peníze,nj bankovní systém v česku je super!!! :lol:
Amper77
Člen Týmu

Příspěvek od Amper77 »

repinho píše:Chlapy co řikáte na tohle?? http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 56#carMenu ještě před pár dny tam byla cena 239tis,dnes už jen 199.....
Předražené. Doufám, že sis všiml dodatku - CENA BEZ DPH....CENA VOZU PŘI ZAKOUPENÍ NA ÚVĚR
Toyota Avensis 2.0 VVT-i 1AZ-FSE 06 sedan
repinho
Řidič

Příspěvek od repinho »

jj všim,byla tam cena 165tis bez dph takže celkem tech 199....a pak to zas zvedli na 199 bez dph...tak tomu nerozumim....ale n emyslim že to je předražený....jsou inzeráty i na 2OO5ky za 230tis.....to si myslim že je předražený...
repinho
Řidič

Příspěvek od repinho »

zdravim,vim že už se to tu řešilo asi stokrát i v mej diskuzi ale nebaví mi to vše projíždět a hledat to...ale co se týče tý výrobní vady u benzínových motorů že to žere dost oleje,chci se zeptat jestli se to dá nějak odstranit nebo jestli je to ,,doživotní vada,,..???
Odpovědět

Zpět na „Avensis“