spojka
spojka
Ahoj.Mám Avensise 1,8 1998 81 kw,najeto 152000 km a čeká mne výměna spojky.Myslíte si že je už dost opotřebená?Zabírá mi skoro až na hoře a jde docela ztuha a když mrzne,tak mi hůř zapadají rychlosti při řazení a musim řadit dost pomalu,když je nad nulou tak je to bez problému a ještě mi někdy při řazení když vyšlápnu spojku se zvýší otáčky tak o 200 otáček.Prosím o radu jak se tyto problémy dají řešit,jinak jsem s Avíkem spokojenej.Díky,Pavel
- radys03
- Věčnej rejpal
v zimně že jdou kvalty tíž je normální... Mě se to zlepšilo po výměně převodového oleje(konec konců jak píše acsaza
) taky mi zabírá(na corolle) až nahoře a zatím to neřeším. Řadit jde a proti kopci se zatím taky rozjedu 

aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Štěpán by mohl o oleji v převodovce vyprávět.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
No tak nejdřív tam byl olej dloho... (101 000 km), takto hůř řadilo a začalo to brát nahoře. Pak tam byl nový a bylo to v pohodě. Pak jsem nechal vyměnit olej (200 000 km). Pak spojka a olej - 235 000km. A teď to začlo. .-). Poloosa (jedna) - a výměna oleje za nějaký to byl gyrol 90 (75W-90) hrozný med a při tuhém počasí se mi to skoro samo rozjelo, nebo s vymáčklou spojkou jelo dál (hustý olej hnal auto i bez převodu. _))))) pak druhá poloosa a výměna na nějaký lehoučký tekutý 75W-90. Taď to jede nádherně, rychle jde do otáček, řadí jak má. 
Takže měnit olej ya pořádný a to po cca 100 000 km.

Back in Czech.
Chapu to spravne, ze jsi vymenil 75W90 za 75W90?;))aczasa píše:No tak nejdřív tam byl olej dloho... (101 000 km), takto hůř řadilo a začalo to brát nahoře. Pak tam byl nový a bylo to v pohodě. Pak jsem nechal vyměnit olej (200 000 km). Pak spojka a olej - 235 000km. A teď to začlo. .-). Poloosa (jedna) - a výměna oleje za nějaký to byl gyrol 90 (75W-90) hrozný med a při tuhém počasí se mi to skoro samo rozjelo, nebo s vymáčklou spojkou jelo dál (hustý olej hnal auto i bez převodu. _))))) pak druhá poloosa a výměna na nějaký lehoučký tekutý 75W-90. Taď to jede nádherně, rychle jde do otáček, řadí jak má.
Zajimavy - to by mne zajimalo, jak k takovemu zhoustnuti dojde. Btw. jsou nekde presne specifikace jaky olej tam patri? U Oktavky jsem si tam dal ja vl GL5 a pak mi nefungovaly synchrony. Musel jsem to vylejt a dat tam GL4+.aczasa píše:Ano... chápeš to velmi správně.. .-) Akorát nemohu dostatečně ukázat a popsat, že jedno byl med, který tekl do převodovky asi dvě a půl hodiny a byl opravdu "těžký"... Zatímco druhý byl za chvíli tam a lehoučký, tekutý..... Takže specifikace stejná, cena a výsledek naprosto jiný.)))
Teď nalito 75W-90 syntetika 250.- litránek
specializovaný servis Toyot tel 777193983