Corolla Verso 2007 - nejde zařadit zpátečka

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Martin_HnN
Manager Týmu

Corolla Verso 2007 - nejde zařadit zpátečka

Příspěvek od Martin_HnN »

Zdravím všechny,
ráno jsem před odjezdem vyřadil zpátečku, a hned mi šli nějak "mimo obvyklé pozice" řadit rychlosti - tedy skoro normálně, akorát posunuté doleva. Tedy jednička "skoro" na místě zpátečky a zbytek prostě relativně k tomu stejně posunutý.

Co čert nechtěl, u benzínky jsem zastavil na parkovišti a při odjezdu zjistil, že tam prostě tu zpátečku NE a NEDOSTANU ... prostě víc vlevo to už nejde vyklonit .... tak jsem to odtlačil a normálně jel dál ... řazení všech rychlostí mimo R je až na trochu levou polohu normální.

Nevíte náhodou někdo, co by to mohlo být, případně jak to odstranit? Případně jestli to jde vůbec udělat "venku" před barákem, nebi jestli to musím nechat odtáhnout do servisu a případně kolik by to asi koštovalo ...

2007 - 2,2 D-4D / 100 kW.

Kdybyste někdo věděl, jak sundat dekl z toho tunelu, abych "obnažil" celou řadičku, tak taky písněte - nějak jsem to nesundal - na něčem mi to pod panelem rádia ještě drží a já to nechci urvat ...

Díky, Martin
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Pizzamancz
Řidič

Příspěvek od Pizzamancz »

Stejně jako říkává, že bolest u srdce není bolestí srdce, tak i já bych být tebou šel od druhé strany, tudíž od převodovky. Koukni na táhla, bowdeny, jejich uchycení, silentbloky... pokud se ti cokoli v řazení posune oi takový kus jedním směrem, je to spíše u převodovky než na šaltpáce...

Vím, že to jsou hraběcí rady, ale zkus to nejprve selským rozumem, teprve potom začni mudrovat :-)
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
Martin_HnN
Manager Týmu

Právě že tak jsem na to šel :-D
A vzhledem k tomu, že jsem měl něco podobného na feldě - shnilá "tyč řazení", tak jsem to vzal tentokrát od páky, páč v převodovce to určo není :-D ...
resp. nejdřív musím vidět alespoň něco, abyc mohl postoupit dále - a vzhledem k NEpřístupu je směr "od páky" nejjednodušší přístup.

Nedokážu si představit, jak to tam je udělané a vzhledem k venkovnímu počasí mám trochu prosáklou zeminu, tak to ani hevérkem nepřizdvihnu :-(

našel jsem sice nějaké manuály, ale na rok 2004 ... na jinou motorizaci - na tu mou prostě nikde nic ...
Martin_HnN
Manager Týmu

Takže VYŘEŠENO! Za necelých 20 papírů! :shocked: :onfire: :mad: :wacko:

Tak nakonec to byly lanovody (což patřilo do jedné z doměnek) ... prostě celá taková sestava v základu za kolem 15000 Kč. K tomu prácička cca, 5,6 hodiny. Příjemné bylo, že se potvrdil předpoklad, že to není v převodovce ... nepříjemná JE cena dílu.
Také se ukázalo, že už se na tom někdo předtím snažil něco spravovat :-( Pokud se mi to povede, tak časem udělám fotky.

V servisu mi navíc řekli, že se s tím zatím nikdy nesetkali ...

Pokud máte někdo návod na motorizaci 2AD, tak sem (někam) s ním ;-) Jiná motorizace fakt nesedí :-(

Dále mne zajímají i návody na to, jak "rozebrat" interiér ... na což jsem zatím v žádném návodu také nenarazil ... prostě když chci sundat palubku, rádio, a tak :-D

Díky
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

20tisíc za výměnu lanovodů :shock:
nechci prudit ovšem tohle je práce tak na 1,5hodiny i s cigaretou v ruce.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Martin_HnN
Manager Týmu

Co naděláš, lanovody necelých 500 € ... ňáký drobný materiál ... šrouby a tak ... až najdu fakturu, tak to rozepíšu ...

Upřesnění: lanovody + držák + (2x [matice; závlačka řazení; šroub s podložkou]) ... = 15.491,- vč. DPH + práce 5,4 hodiny

jedná se o díly: 33820-0F030 - lanovod; 33524-20050 držák
drobný materiál: 90179-06178 ; 90468-14016; 91626-40618

Jak moc je to práce nejsem schopen odhadnout ... ale asi to je podle tabulek ... nebo máš jiné zkušenosti?

V Polsku mám servis daleko, v Německu to mám kousek ... problém u obou je tak trochu jazyková bariéra :-( a v Liberci zatím bez problému, nemohu si stěžovat, spíš naopak :-)

To by jeden nevěřil, jaká je to pohoda moci zařadit zpátečku :-D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“