flyboy píše:Dobrý večer,
tak já jsem zatím moc nepokročil.... i když!!!
Byl jsem na výměně oleje(palivový a vzduchový filtr)
Podle mého servisáka(autorizovaný servis subaru) je auto v naprostém pořádku.EGR ventil jsme ani nečistili, byl skoro jak nový (auto mám cca 4měsíce a je z Německa - prý tam mají nejlepší naftu, tak proto)
Nicméně, nevím jestli je to počasím a nebo tou výměnou oleje, ale spotřebu mám aktuálně 9,5L(o litr méně) a to ještě pořád padá dolů ta spotřeba!! kdyby autem nejezdila i manželka, byla ta průměrná ještě lepší!!! pokaždé, když po ní sednu do auta, tak mám zkažený průměr Jinak je auto mnohem tišší.Tak ještě vydržím jak moc to bude ještě klesat a potom mám v záloze ještě jednoho šikovného mechanika.
Ten kluk v Subaru mi říkal, že je to celkem normální, jezdím teď s autem do práce po Praze cca 15km a dost stojím v kolanách, hlavně ráno, když je motor ještě studený... tak proto ta spotřeba... v noci se už jede perfektně, pokud tedy zrovna neprší, protože ty xenony jsou fakt tragické málo to svítí...
a jak Vy?? za kolik jezdíte ??
Myslím, že ta spotřeba je +- normální. Určitě se tu najdou lidi, kteří tě budou přesvědčovat, že s D-CATem jezdí v zimě po Praze za 5,5l a né, že bych jim nevěřil, jenom jim prostě nevěřím

Když jezdím v zimě krátké trasy po rovinatém Hradci a vychytávám na semaforech zelenou ukazuje mi PP 8,5l, při červených a zastavování na přechodech něco kolem 9l. Ještě upozorňuju že v zimě se spotřeba hooodně houpe v závislosti na okolní teplotě, takže v krutých mrazech může ta spotřeba ještě povyskočit - až mě to taky ze začátku překvapilo.
Ale holt studený motor, stuhlé kapaliny, ložiska, zimní gumy (a kdo říká, že ty na to vliv nemají, rád se mu vysměju - i mezi letníma je slušný rozdíl) dělají své - mno a než se všechno zahřeje, tak vysedáš...
Já předtím jezil Felinou a ta si brala podobně - tohle auto je podstatně těžší a pohodlnější, takže jsem se s tím smířil, i když jestli něco dělám špatně, rád se nechám poučit, tak pište i ostatní, ať vím, jestli jsem fakt takové kopyto
Ale jinak, když jsme se o tom nedávno bavili s kamarádem, jehož otec má Passata a jezdí podobnou trasu (akorát kratší), tak se spotřebou je na tom ještě hůř. Ale o něm vím, že nechává auto dýl prohřát před jízdou...
Jinak v létě cca 6,5l kombinovná a 7,2l po městě...