Rada - jaký koupit Avensis?
Jak která, docela dobře dopadla třeba Kia Ceed, kompletní výsledky Auto Bildu jsou tady:matus69 píše:Ine znacky su ako na tom?
http://www.autobild.de/artikel/update-d ... 14682.html
tak chlapi benzínoví, díky za tipy, ale sorry
. Absolvoval jsem předváděčku v 2.0D a známý mi pak půjčil 1.8, sice Verso, ale motor je stejný. A ee, fakt slabé, hodně se to muselo točit a pak to řve, předpokládám výrazně horší odhlučnění Verza, to auto bylo celé takové divné, ale i tak, nejsem zvyklý mít na otáčkoměru 3500. Roky v naftě mi neumožní přechod zpět k benzínu.
No zato z té nafty jsem nadšený, krásný lineární zátah bez "nakopnutí", pocitově takový slabší, to bude asi dané kultivovaností motoru a super odhlučněním, nevibroval, zkoušel jsem 160 (doufám že toto fórum prodejce nečte
, půjčil mi to bez něho, měl jsem klid), točil asi 2600 a vůbec jsem o motoru nevěděl. Jde slyšet jen po městě v hodně nízkých rychlostech a jen lehce. Docela mě překvapil vyšší aerodynamický hluk (ale až v těch vyšších rychlostech, do 130 pohoda), hluk od kol (zimní gumy, mokrá cesta, možná tím, cákala voda) a fakt hodně tvrdý podvozek, ale ten teda byl, sem čekal plavnější limuzínu. Mělo to 17'' kola a někde jsem tu četl, že to někdo schválně hustí míň, aby to tolik nehopsalo. Určitě je ladění tvrdé, zkoušel jsem i retardéry na sídlišti a nekompromisně je kopíruje a auto se nezhoupne. Auto prošpikované komfortem, asi do toho půjdu
.
Bavil jsem se i s technikem (samozřejmě moh kecat, zas jemu je jedno jestli koupím to nebo to), ale s tou kazovostí to nebude tak žhavé. Vstřiky zcela vyjímečně, mlel cosi o keramických vstřikovačích, setrváky kolem 200 tkm. Těch aut jezdí tisíce, pokazí se minimum, prostě smůla, ti co problém nemají to na foru psát nebudou. Jednou je to stroj a buď se to posere a nebo ne.
Takže asi tak, když by někdo řešil něco podobného v budoucnu.

No zato z té nafty jsem nadšený, krásný lineární zátah bez "nakopnutí", pocitově takový slabší, to bude asi dané kultivovaností motoru a super odhlučněním, nevibroval, zkoušel jsem 160 (doufám že toto fórum prodejce nečte

Bavil jsem se i s technikem (samozřejmě moh kecat, zas jemu je jedno jestli koupím to nebo to), ale s tou kazovostí to nebude tak žhavé. Vstřiky zcela vyjímečně, mlel cosi o keramických vstřikovačích, setrváky kolem 200 tkm. Těch aut jezdí tisíce, pokazí se minimum, prostě smůla, ti co problém nemají to na foru psát nebudou. Jednou je to stroj a buď se to posere a nebo ne.
Naposledy upravil(a) dave456 dne ned 16.01.2011, 16:05, celkem upraveno 1 x.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
1. No tak ja som tiez mal v rukach Verso, a teda Avensis je niekde inde a to aj odhlucnenie. Takze neporovnavaj tieto dve auta.dave456 píše:tak chlapi benzínoví, díky za tipy, ale sorry. Absolvoval jsem předváděčku v 2.0D a známý mi pak půjčil 1.8, sice Verso, ale motor je stejný. A ee, fakt slabé, hodně se to muselo točit a pak to řve, předpokládám výrazně horší odhlučnění Verza, to auto bylo celé takové divné, ale i tak, nejsem zvyklý mít na otáčkoměru 3500. Roky v naftě mi neumožní přechod zpět k benzínu.
No zato z té nafty jsem nadšený, krásný lineární zátah bez "nakopnutí", pocitově takový slabší, to bude asi dané kultivovaností motoru a super odhlučněním, nevibroval, zkoušel jsem 160 (doufám že toto fórum prodejce nečte, půjčil mi to bez něho, měl jsem klid), točil asi 2600 a vůbec jsem o motoru nevěděl. Jde slyšet jen po městě v hodně nízkých rychlostech a jen lehce. Docela mě překvapil vyšší aerodynamický hluk (ale až v těch vyšších rychlostech, do 130 pohoda), hluk od kol (zimní gumy, mokrá cesta, možná tím, cákala voda) a fakt hodně tvrdý podvozek, ale ten teda byl, sem čekal plavnější limuzínu. Mělo to 17'' kola a někde jsem tu četl, že to někdo schválně hustí míň, aby to tolik nehopsalo. Určitě je ladění tvrdé, zkoušel jsem i retardéry na sídlišti a nekompromisně je kopíruje a auto se nezhoupne. Auto prošpikované komfortem, asi do toho půjdu
.
2. Mal si v rukach stopky, alebo len zatah pri 2000 ta presvedcil. Ja som jazdil 2,2 a do 2000 bol ten diesel total dead, aby pri 2000 ma kopol a pri 3500 skoncil. Stara 1,9 TDI tahala teda lepsie, ked uz ide o to 1500 az 4000.
3. Keramicke vstreky ma pokial viem len DCAT. Technikovy nie je jedno co kupis. Na sklade maju skoro len diesle. Samozrejme by ti rozpraval o tom co k nim chodi na reklamacie. Tolka naivita.
Tak kup diesel a nespekuluj.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
...všechno je jinak...
http://www.youtube.com/watch?v=JaSOTXyhk0s
http://www.youtube.com/watch?v=JaSOTXyhk0s
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Nemohu to teď tady hodnotit jinak než jako hloupou reklamku na diesel, pod záminkou udělat z avika sporťák. Chlapi kroťte své vášně, to se nedá číst ve střízlivém stavu natož pod vlivem ....škoda slov. 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

ja mam asi o 100kg tazsie auto a taha to 3.jke od 1700rpm (50km/h?) do 4500rpm (140km/h).CommonUser píše: 2. Mal si v rukach stopky, alebo len zatah pri 2000 ta presvedcil. Ja som jazdil 2,2 a do 2000 bol ten diesel total dead, aby pri 2000 ma kopol a pri 3500 skoncil.
Na dvojke to ide od 1500 do 5100 - ked to narazi do obmedzovaca (~100km/h)
Takze zrejme to co si jazdil nebol zabehnuty motor, takto sa to prejavuje. DCATu sa moze vycitat viac veci ale zatah a pouzitelne pasmo otacok veru nie.
Jo když si chci sám něco zdůvodnit a chci aby mi to vyhovovalo, udělám to přesně takto.
Jen v tom případě bude mít porovnání smysl.

A když už chcete něco srovnávat, porovnejte aspoň stejné auto a v nejlepším případě i stejně staré.dave456 píše:...........pocitově takový slabší, to bude asi dané kultivovaností motoru......

Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
srovnávám s naftovým fordem, sorry, nenapsal jsem, ten totiž kope, proto ten "pocit".ztnext píše:Jo když si chci sám něco zdůvodnit a chci aby mi to vyhovovalo, udělám to přesně takto.![]()
A když už chcete něco srovnávat, porovnejte aspoň stejné auto a v nejlepším případě i stejně staré.dave456 píše:...........pocitově takový slabší, to bude asi dané kultivovaností motoru......Jen v tom případě bude mít porovnání smysl.
Avensis 108 kW, Verso 108 kW, shodný motor, proč ne, když jiná možnost není, benzínov avik široko daleko není, žádný prodejce ho nemá, tak aspon jsem vzal za vděk tím versem. Prostě jsem to chtěl osobně zkusit, páč mi to bylo tady doporučováno. Btw.: CommonUser, přečti si ten článek ADACu co si poslal, je tam napsáno, že i při menším stoupání na dálnici je nutné podřazovat a hodnotí to negativně. Já podřazovat a točit motor nechci, moje volba.
Myslím, že pak ty nasrané komentáře jsou zbytečné, jak debata oktávka v metle vs. zbytek světa. Já jsem napsal, že MĚ ta nafta vyhovuje víc. Pokud někomu vyhovuje víc benzín, OK, nechám to být. Jestli se někomu líbí Thalie, OK, napíšu MĚ se nelíbí, nebudu psát, že Thalie je na hovno. Jinak podle toho by se totiž mohlo vyrábět jedno auto a jeden motor pro celou planetu, a to je přece blbost

Hodnotím toho avika s pohledu majoritní vrstvy zákazníků (kancelářské krysy, manažeři, ředitelé apod.), pro které je to jen hromada plechu, která je má dopravit komfortně z místa A na místo B. To je i můj případ, takhle ho budu používat taky. Proto nepotřebuju stopky, je mi to totiž u prdele, prostě se v tom cítím dobře a jistě, auto dělá co já chci, a o tom to je.
Každopádně dík všem za názory.
je jedno co kto doporucuje. dolezite je ze je to toyota
(to bolo na odlahcenie). ja som zastanca jedneho ale ked niekto je zastanca ineho nebudem mu vnucovat ine. ale treba pri argumentacii povedat aj to "B" -nevyhody. to ma ci uz benzin alebo diesel. a ten co si vybera auto nech sa na zaklade vyhod a nevyhod rozhodne sam. Samozrejme ze ten co si kto kupil nebude "hanit" to co si kupil to je jasne

To je nějaká blbost, kam se vytratí těch 108kW. Já mám sice automat a ten podřazuje jen při zahájení předjíždění(což je logické) a na hodně velkém stoupání. Chvíle kdy jdou otáčky přes 3000 mám vzácné a i tak to jsou vteřiny. Kup si co chceš,ale já su rád za benál a nemusím se starat kde a co tankovat,jaké aditivum,proč to zase kouří,který filtr je zas ucpaný,kam mi mizí tlaky nebo "to turbo dneska nějak divně kvílí" Přeji ti abys tady pak nemusel zakládát vlákno a debatil tu jen nad pitomosti kde koupit levněji než v Toy apoddave456 píše:..........., je tam napsáno, že i při menším stoupání na dálnici je nutné podřazovat a hodnotí to negativně. .........

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/