Tempomat a spotřeba
Před časem jsem někde v sousední diskusi četl stížnost na cenu stěračů u Toy. Nevím kde to bylo, dám to tady.
Dnes jsem kupoval stěrače na Ford Mondeo v Makru. Už jsem je nasadil a vyzkoušel jsou dobré. Stojí 441,- Kč i s DPH a jmenují se Banán ALPIN PREMIUM. Na Toyoty tam jsou také za podobné peníze (beztak to bude i v Tesco). Jsou to takové ty bez kovových součástí a má to tu výhodu, že v zimě nenamrzají a tudíž zůstanou dobře ohebné i v mrazu. Před časem mi v Polsku na parkovišti vnutil a vyměnil podobné nějaký chlápek, co s tím kšeftoval (na Toy. Carina). Byly asi za polovinu. Jsou také dobré, celogumové, silnější. Na Aviku mám lišty stěračů sice dobré, ale kovové a kvůli tomu je asi také vyměním. Znáte to, kov v nýtovaných ohebných spojích namrzne, neohýbá se a špatně to pak stírá.
Dnes jsem kupoval stěrače na Ford Mondeo v Makru. Už jsem je nasadil a vyzkoušel jsou dobré. Stojí 441,- Kč i s DPH a jmenují se Banán ALPIN PREMIUM. Na Toyoty tam jsou také za podobné peníze (beztak to bude i v Tesco). Jsou to takové ty bez kovových součástí a má to tu výhodu, že v zimě nenamrzají a tudíž zůstanou dobře ohebné i v mrazu. Před časem mi v Polsku na parkovišti vnutil a vyměnil podobné nějaký chlápek, co s tím kšeftoval (na Toy. Carina). Byly asi za polovinu. Jsou také dobré, celogumové, silnější. Na Aviku mám lišty stěračů sice dobré, ale kovové a kvůli tomu je asi také vyměním. Znáte to, kov v nýtovaných ohebných spojích namrzne, neohýbá se a špatně to pak stírá.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Chlape o tom jsem jen tak mimochodem referoval já a byla to cena jen za gumičky, smůla je že to delší ramínko má 65 cm a to asi v makru není. Potom po mé skušenosti v zimě si myslím,že ty klasické kovové jsou na zimu vhodnější, protože na ty ploché se nabalí led,který tu plochu zvedne a už to nestírá, je to když hodně hustě sněží a po dojezdu stěrače natopený sníh zmrzne v ledovou hroudu a každým stíráním se zvětšuje.Pak máš na okně něco jako tankový průzor,pomůže jedině zastavit a ručně oklepat, to jsem u klasických kovových neznal.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

Mají tam opravdu výběr, různé velikosti na všechny běžné značky a dokonce už v balení jeden dlouhý a druhý krátký. Mrknu se, jestli je tam těch 65 cm.m5t píše:Chlape o tom jsem jen tak mimochodem referoval já a byla to cena jen za gumičky, smůla je že to delší ramínko má 65 cm a to asi v makru není. Potom po mé skušenosti v zimě si myslím,že ty klasické kovové jsou na zimu vhodnější, protože na ty ploché se nabalí led,který tu plochu zvedne a už to nestírá, je to když hodně hustě sněží a po dojezdu stěrače natopený sníh zmrzne v ledovou hroudu a každým stíráním se zvětšuje.Pak máš na okně něco jako tankový průzor,pomůže jedině zastavit a ručně oklepat, to jsem u klasických kovových neznal.
Tu situaci co popisuješ právě zažívám s těma kovovýma na Aviku, na Carině mám celogumové a OK. A Aviku na to mám fintu: Když nestírám, ťuknu do páčky a stěrače trochu povyjedou, foukám na sklo hodně tepla, od něj se ohřeje stěrač....částečně to pomáhá.až dojedu, tak je oklepu. Pomohlo by vyhřívání....
Tohle nefunguje když je venku -10 a na skle to nataje a pod oknem se ti hromadí balík sračky který hned tuhne a putuje po okně , když hustě sněží nemohu čekat až to nataje. Prostě ten profil širokého T se do vánice nehodí,v tom nízkém záhybu se to zachytává snadněji než u kovových. On ten tlak ramínka rozložený na 65cm taky není bůhvíjaký
Taky ty nestejné délky stěračů je móda na pikaču,krátké ramínko stírá lépe a to delší hůře a už nestačí stopu po tom krátkém tak dobře setřít.

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/

http://www.youtube.com/watch?v=ocvYlX5D ... r_embedded
....tím možná nikoho nenas..u? Dal bych tu jakou mám průměrnou spotřebu, ale tím bych nas..l spoustu lidí, tak nebudu provokovat...

....tím možná nikoho nenas..u? Dal bych tu jakou mám průměrnou spotřebu, ale tím bych nas..l spoustu lidí, tak nebudu provokovat...

Pánové, dnes je to 26 let, co zasáhly naše končiny nebývalé mrazy. Bylo to docela zajímavé a poučné. V té době jsem pracoval v ČSAD Karviná. Dokázali jsme tenkrát prakticky vše udržet v provozu. Autobusy šly vždy na nahřátí do zateplených prostor, náklaďáky jsme měli v noci na place, vždy musela být část nastartována a nad ránem jsme s nima roztahovali ten zbytek. A na co jsme jezdili? Recept přivezli kluci, co se vrátili z Ruska z výstavby plynovodu Orenburg. Ředili jsme naftu halp und halp (půl na půl, pro ty kdo neznají ten legendární chlast z NDR
) s petrolejem. Pozor, nezaměňovat za letecký petrolej, jak jsme svědci v jiné diskusi, to by byla nebetyčná blbost, proto jsem se do diskuse ani nezapojil-rád dovysvětlím proč, bude-li zájem. Jde o petrolej určený k čištění a případně do petrolejek - neobsahuje parafín. Nikomu to samozřejmě neradím do dnešních motorů s technologii CR.
Autobusy se nám tenktát vraceli z linek kvůli zamrzání vzduchotechniky - zůstávali otevřené dveře. Šoupli jsme to do tepla a opět honem do provozu. Nedržel se vůbec žádný jízdní řád, ale jelo téměř vše. S nákláďáky jsme drželi i Dětmarovickou elektrárnu, autama se musel odvážet popílek - pro představu, za den se tam spálí několik nákladních vlaků hnědého uhlí. A samozřejmě další záležitosti, vozili jsme i pivo do obchodů a hospod. To kdyby jsme nezvládli, tak nás havíři po vyfárání zabijou
. Zima byla tenktát zajímavá také tím, že na meteorologických stanicích bylo naměřeno mnohem méně než ve městě. Meteo v Mošnově hlásila -30 a my měli na place - 42!!! Dokážete si to představit dnes, s těmi háklivými technologiemi. Asi by to nezvládly. Letos jsem zatím otestoval nejnižší teplotu -19, všechna čest, starty naprosto v pohodě na naftu od Benzíny Diesel TOP Q plus aditivum VIF, ale jsem realista a myslím, že čtyřicítky mrazy by to asi nezvládlo.

Autobusy se nám tenktát vraceli z linek kvůli zamrzání vzduchotechniky - zůstávali otevřené dveře. Šoupli jsme to do tepla a opět honem do provozu. Nedržel se vůbec žádný jízdní řád, ale jelo téměř vše. S nákláďáky jsme drželi i Dětmarovickou elektrárnu, autama se musel odvážet popílek - pro představu, za den se tam spálí několik nákladních vlaků hnědého uhlí. A samozřejmě další záležitosti, vozili jsme i pivo do obchodů a hospod. To kdyby jsme nezvládli, tak nás havíři po vyfárání zabijou

Naposledy upravil(a) kar202 dne ned 09.01.2011, 21:27, celkem upraveno 1 x.
...ještě doplním: My jsme na to tenktát taky nebyli zvyklí, zimy byly podobné těm dnešním. A pak najednou taková darda a rok potom ještě jednou, bylo sice asi o 10 méně, ale přišlo to až v březnu. To už jsme se radovali, že byla mírná zima. Od té doby už taková zima nebyla a snad ani nebude. Nevím jak ostatní, ale já proti oteplování nic nemám (pokud vůbec nějaké je). I když, v 97 jsem zase byl pro změnu pod vodou a to taky nikdy před tím nebylo.KarlosCZ píše:kar202: myslim ze pri ctyricitkach mrazech bysme to hlavne nezvladli my, preci jen na to uz dost let nejsme zvykli, takze by asi malokdo zjistil ze mu nestartuje auto pac by vsichni sedeli doma v teple

Jak jsem to tu od tebe četl, tak jsem si chrochtal blahem, že mi nic nikde nechrastí....a tu máš čerte kropáč, ráno jsem vyjel a drnčení někde v palubovce....říkám si "To mi určitě KarlosCZ uřknulKarlosCZ píše:nutno ale podotknout ze ted jak sla teplota nahoru tak startovani v pohode a plasty v motoru rachotej o poznani menezavislost kultivovanosti provozu auta na pocasi me teda ale dostava...

kar202: to znam, v bejvaly rollce kdyz mela najeto 20 000 tak se zacaly ozyvat divny rachtavy zvuky z palubovky, bylo mi to u tak novyho auta divny tak sem patral a patral a nakonec se z toho vyklubal rozlamanej obal na CD v kasliku
ale jinak sem to asi zakrik, uz to zas rachta, na jare jedu do ostravy tak mi s tim snad neco udelaj

EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi