Brzdové desky Nipparts NEBRAT !

vše ohledně modelové řady Corolla
PavelN
Člen Týmu

Brzdové desky Nipparts NEBRAT !

Příspěvek od PavelN »

Tak jsem, v domnění solidní značky, zvolil pro výměnu předních brzdových desek zn. Nipparts.
No řeknu Vám, děs, běs a hrůza. Nenalítal jsem více jak 3tkm a co to vyluzuje za zvuky........ šílemost! Mechanik to měl rozdělané třikrát, krčí rameny, že tohle nejsou desky, ale nějaká zvrhlá napodobenina názvu. :mad:
Zkrátka Nipparts nedoporučuji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

muzu jen potvrdit, ze na tuhle znacku jsem posledni dobou slysel vic stiznosti...
napr. praskajici rozvodaky nebo vzduchovej filtr, kterej nechtel moc propoustet vzduch...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

jj nipparts - originální díly na japonská auta :lol: nebrat nebrat nebrat... taky jsem svědkem že spojka byla po 10 tkm vyrychtovaná jako origo po 180tkm.... :!:
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

kudla je davam pravidelne nipparts olejovej filtr :oops:
Celica ZZT230, 2000, black
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

říkam a píšu to stále dokola a lidi jsou nepoučitelní - uvědomte si že Nipparts není výrobce , je to přebalovač, který balí do svých obalů přebytky a výrobky jiných výrobců a balí to co je rpo nej zrovna ekonomicky výhodné - tzn nekdy spojky Aisin, jindy díly á la Starline...
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

Idaho píše:říkam a píšu to stále dokola a lidi jsou nepoučitelní - uvědomte si že Nipparts není výrobce , je to přebalovač, který balí do svých obalů přebytky a výrobky jiných výrobců a balí to co je rpo nej zrovna ekonomicky výhodné - tzn nekdy spojky Aisin, jindy díly á la Starline...
ani bych se tomu nedivil... prtže ta spojka byla fakt shit :x ještě že nebyla na mým autě :P
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
PavelN
Člen Týmu

Příspěvek od PavelN »

Idaho píše:říkam a píšu to stále dokola a lidi jsou nepoučitelní - uvědomte si že Nipparts není výrobce , je to přebalovač, který balí do svých obalů přebytky a výrobky jiných výrobců a balí to co je rpo nej zrovna ekonomicky výhodné - tzn nekdy spojky Aisin, jindy díly á la Starline...
No jo, ale co teď s tím? Na těch Nip. deskách mám najeto 20tkm, hvízdá to jako kdyby startoval tryskáč , reklamovat to můžu akorát tak na nádraží :lol: a mechanik doporučuje vyměnit desky včetně kotoučů (najeto 78tkm); tomu teda říkám kauf.
Jestli nechci jezdit s tlumiči v uších, výměna je zřejmě nevyhnutelná, ovšem jakou značku zvolit? "Mekánik" že komplet Ferodo; zkusím porovnat s výměnou v Toyotě, čert aby se v tom vyznal.
PavelN
Člen Týmu

Příspěvek od PavelN »

Alliq píše:muzu jen potvrdit, ze na tuhle znacku jsem posledni dobou slysel vic stiznosti...
napr. praskajici rozvodaky nebo vzduchovej filtr, kterej nechtel moc propoustet vzduch...
No ještě straš se vzduchovým filtrem!? :lol: Taky jsem ho volil; no jestli není náhodou lepší fakt jezdit do Toyoty za dražší, ale jistější ND?
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Zkus metodu poslední záchrany. Zadní stranu destiček a distanční plíšky mezi destičkou a třmenem pomaž speciální vazelínou (dodává např. Ate a je to určeno přesně pro tyto účely). A ještě je vhodné náběžnou hranu destičky jemně, ale opravdu jemně srazit pilníkem. Ale nechtěj to po žádném mechanikovi, to musíš udělat sám 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

PavelN píše: No jo, ale co teď s tím? Na těch Nip. deskách mám najeto 20tkm, hvízdá to jako kdyby startoval tryskáč , reklamovat to můžu akorát tak na nádraží :lol: a mechanik doporučuje vyměnit desky včetně kotoučů (najeto 78tkm); tomu teda říkám kauf.
Jestli nechci jezdit s tlumiči v uších, výměna je zřejmě nevyhnutelná, ovšem jakou značku zvolit? "Mekánik" že komplet Ferodo; zkusím porovnat s výměnou v Toyotě, čert aby se v tom vyznal.
ja nedavno kupoval u Idaha nejaky desticky od K... nevzpomenu si na to sprosty japonsky slovo, a Idahovi verim, ze by mi zadnej kram neprodal...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
PavelN
Člen Týmu

Příspěvek od PavelN »

Alliq píše:
PavelN píše: No jo, ale co teď s tím? Na těch Nip. deskách mám najeto 20tkm, hvízdá to jako kdyby startoval tryskáč , reklamovat to můžu akorát tak na nádraží :lol: a mechanik doporučuje vyměnit desky včetně kotoučů (najeto 78tkm); tomu teda říkám kauf.
ja nedavno kupoval u Idaha nejaky desticky od K... nevzpomenu si na to sprosty japonsky slovo, a Idahovi verim, ze by mi zadnej kram neprodal...
Není to náhodou značka KASHIYAMA? Na netu jsem je našel za celkem slušnou cenu. Jenže kotouče k nim nedělají a údajně je nejlepší vzít destičky s kotouči od jednoho výrobce.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

PavelN píše:
Alliq píše:
Není to náhodou značka KASHIYAMA? Na netu jsem je našel za celkem slušnou cenu. Jenže kotouče k nim nedělají a údajně je nejlepší vzít destičky s kotouči od jednoho výrobce.
ne to je nesmysl, vetšinou jeden výrobce vyrábí desky a jiný kotouče jen to rpodávají pod společnou zančkou :)
Ano slo o kashyiama a jen upozornuji že s ejedná o desky pro uplne normální denní ježdení, pokud budete trosku extremněji a draveji brzdit tak se rády přehřívají. obecne doporučuji na předek u silnějších nebo "sportovneji namáhaných" brzd Lucas/TRW a ty "kaše" na zadek..
Petmen
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petmen »

ja dal niparts tatovi na E12 a pohoda brzdi to jak cert, zadnej problem. :D
Petmen tuning tel.777337253
Toyota Corolla E11 1.4 16v r.v.1998
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Petmen píše:ja dal niparts tatovi na E12 a pohoda brzdi to jak cert, zadnej problem. :D
jj mel jsi štetsí na výrobce :) viz hore..
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

Idaho, s tymi Kashiyamami na predok silnejsich vozidiel mas aj konkretne priklady? Zaujima ma to. My sme to davali hodne vela ludom a skor som sa stretol 2x s pripadom ze clovek menil TRW dosky, lebo boli extra hlucne (na TRW kotucoch). Tym nehovorim ze TRW je zle. Doteraz s KAshiyamou naj spokojnost. Podla mojich skusenosti je to najlepsia seriova nahrada.
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
Odpovědět

Zpět na „Corolla“