Nový člen klubu Vás zdraví

vše ohledně modelové řady Corolla
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Sportovní filtr sám o sobě výkon nezvýší, jen dokáže propustit více vzduchu než "nesportovní" a díky tomu obvykle jde motor líp do otáček. Je to pravda za cenu toho, že by do motoru mohly vnikat prachové částice, které by jinak přes ten sériový filtr neprošly, ale z toho důvodu se bavlněné filtry napouští olejem, na který se ten prach nalepí. Případné zvýšené opotřebení motoru je těžko pozorovatelné nebo měřitelné, pokud do motoru nejde skutečně hafo svinstva. Závodní a silně upravené motory často nemají filtry vůbec a vzduch sají přes nátrubky přímo do karburátoru nebo turbodmychadla, u těch se ovšem počítá, že se budou často rozebírat a měnit součástky, takže to bych nedoporučoval :D

Snížení výkonu se sportovním filtrem není problém - stačí když se umístí tak blbě, že saje teplý vzduch od motoru. Zkušenost ze Supry mám takovou, že po swapu za Green filtr auto jelo tak špatně, že jsem to zase rychle vyměnil zpátky - vrtule mi hrnula teplej vzduch od chladiče přímo do filtru. Jelikož jsem zatím nevyřešil odstínění, mám tam pořád sériovej filtr, ale pochopitelně ho časem tím sportovním filtrem nahradím. Vložky do origo airboxu tento problém řeší elegantně, odstínění se už nemusí nijak řešit, nevýhodou je, že ty originální boxy mívají často omezený přívod vzduchu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Micák
Člen Týmu

Příspěvek od Micák »

Mezitím co jsem tu nebyl se rozpoutala diskuze a to je právě fajn.Spodek a dutiny jsem se rozhodl stříkat poté co jsem jej na rampě shlédl.Věřím tomu,že Toyoty mají vinikající antikorozní ochranu,ale vím co jsem viděl.Neříkám,že to byla katastrofa,ale na spojích,záhybech svárech atd. se "liška" opravdu objevila.Pokusím se na stránky www.rajce.net dát všechny fotky,které jsem pořizoval při stříkání spodku.Pokud by se někdo chtěl na tyto stránky podívat najde foto pod uživatelem Micák.Svíčky Brisk Premium DOR15LGS jsou spolu s olejovým filtrem clean a motorovým olejem Texaco Havoline extra 10W-40 už v Toyotě a mé první zkušenosti : Auto má tišší a vyrovnanější chod a jde opravdu lépe do otáček.Není to sice markantní,ale pozná se to.Vložku do vzducháče od firmy K&N budu instalovat zítra.Znovu přidám své zkušenosti.Zatím se mějte fajn a pečujte o své stroje 8)
Micák
Člen Týmu

Příspěvek od Micák »

Milí toyoťáci, po delší odmlce rád sdělím své zkušenosti, postřehy a dojmy z mého vozu.Vystříkání spodku se opravdu oplatilo, tato zima byla dlouhá a na soli se nešetřilo.Autem jezdím každodenně a za 7 měsíců co jej mám jsem najezdil 11 tis.km.Do auta už jsem stihl podruhé vyměnit motorový olej (po 7.tis.km) značky Texaco Havoline Extra 10W-40 - spokojenost.Na zimu jsem zakoupil pneu Yokohama Winter t 175/65 R14 82T - spokojenost.Vyměnil jsem zadní tlumiče (hrozné díry na cestách :( ) a gumy zadních stabilizátorů.Tlumiče jsou Kayaba excel G - spokojenost.Jediné co mě teď torchu trápí je klepaní z motoru (typuju ventily) a uvažuju jestli to nemůže být svíčkama (Brisk DOR15LGS),zkusím výměnu za doporučené NGK BKR5EYA.Klepání se ozývá při teplém i studeném motoru, pouze v průběhu jízdy při prudké akceleraci (akceleruji až jsou otáčky kolem cca 3000) - rozhodně motor nepodtáčím.A ještě jedna věc mě trápí a to je pukání ozývající se někde z přední nápravy při jízdě v zatáčce + nerovnost.Potom se to samé ozývá i při manévrování na místě (typuju čep ramene). Do toyotky jsem vrazil za 7 měsíců cca 20000,- bez pohonných hmot(pneu,servis,díly,oleje,filtry,náplně,auto kosmetika...).Za ty prachy to ale stojí, jsem spokojený.Spotřeba v městském provoze je v půměru 6,7 a to je super, protože údaje jsou převážně ze zimního období.Pojistka je celkem nízká a výkon auta dostačující :wink: .Tak ať Vám auta slouží a hurá do sezóny :lol:
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Micák píše:...všechny fotky,které jsem pořizoval při stříkání spodku.
Nebyly by nějaké podrobnosti? Čím jsi stříkal a co přesně, jestli jen spodek nebo jen dutiny, vlastnoručně či u někoho, co třeba ty fotky ještě jednou......?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

Micák píše:A ještě jedna věc mě trápí a to je pukání ozývající se někde z přední nápravy při jízdě v zatáčce + nerovnost.Potom se to samé ozývá i při manévrování na místě (typuju čep ramene).
az prijdes na to cim to je, tak dej vedet, protoze mne to dela taky neco podobnyho http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=995
dela to uz 10 mesicu a najel sem skoro 10000km a nezhorsuje se to
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Nebyly by nějaké podrobnosti? Čím jsi stříkal a co přesně, jestli jen spodek nebo jen dutiny, vlastnoručně či u někoho, co třeba ty fotky ještě jednou......?
Tak jsem to tu zahlíd, tak na to můžu odpovědět, pač si Micák stříkal auto po mé E9 u nás na zahradě. Pořídil jsem si kompresor hobby řada na týhle věci a myslím, že se mi za ty prachy už vrátil, když jsem viděl ty ceny za nástřik spodků a dutin.
Na podzim jsme dělali spodek, použili jsme na radu mého strýce sice kapku dražší ale opravdu dobrý přípravek od firmy Valvoline název Tectyl (víc tam napsáno nebylo) , plechovka 5 kg za 1200kč, ale na rozdíl od např. tlumexu, body a jim podobných, které po zimě na autě nenajdete, je tato "hmota" pořád "živá", teď už je to cca 8 měsíců a pořád si přilepím ruku když sáhnu na spodek, jako bych to nastříkal včera, fakt dobrý nevěřil jsem tomu, když jsem to slyšel. Tlumex apod. ztvrdne a pak stačí jeden kamínek a ......
No dutiny jsem si dělal před týdnem (před zimou jsem neměl na to vercajk) použil jsem REZISTIN ML, dal jsem tomu tak, až to z chuděry kapalo, ale za to to snad vydrží.
Zdar a mnoho šťastných kilometrů.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“