Toyota Avensis 1.8 VVT-i 95kw,rv 2005-2006
Toyota Avensis 1.8 VVT-i 95kw,rv 2005-2006
Zdravim všechny Toyotáky,mám v plánu koupit ,,novější auto,, ,máme roční mimčo,hypotéku a na auto sem si vzal půjčku takže potřebuju něco aby na to byl fak spoleh a ne abych do toho za par let nacpal víc než pořizovací cena, dostal sem doporučení na japonce,mazdy hondy jsou krásný ale nejspolehlivější jsou prej Toyoty,volba padla na Avensis s výše uvedenym motorem,jezdím spíše kratší vzdálenosti do práce a z práce(cca 10-15 minut),sem tam nějaké to ,,popojíždění,, sem tam něco delšího,prostě ročně určitě ne víc než 20tis km,takže volim benzín(hlavně taky proto že nafta v ČR má do kvality hodně daleko,až na pár vyjímek)....chci se zeptat na vaše zkušenosti s tímto motorem,jaký jsou nejčastější závady,spotřeba,v kolika km je výměna rozvodů atd...děkuji předem
....dobrá volba
. Spotřeba bez problémů do 7L, rozvody řetězem - téměř navždy, výkon je k váze auta dostatečný. Pro dlouhé cesty na dálnice s plně vytíženým autem bych možná doporučil motor 2L. Jinak cesty do práce, okresky a krátké pojížďky je 1.8 VVTi ideální volba. závady: některé tyto motory starších modelů žraly olej více než je zdrávo, ale nevím - mám to jen z doslechu, někde se to tady před časem také řešilo. Myslím, že rok 2005 už je O.K.

Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
Doporucuju precist thread 1ZZ-FE vyrobni vada motoru.
Do 5-2005 s timhle motorem byly dost problemy (u lidi co setrili olejem).
Od te doby absolutne bez problemu.
Vykon staci, spotreba super, spolehlivost.

Do 5-2005 s timhle motorem byly dost problemy (u lidi co setrili olejem).
Od te doby absolutne bez problemu.
Vykon staci, spotreba super, spolehlivost.

Naposledy upravil(a) ToyDrive dne stř 08.12.2010, 10:59, celkem upraveno 1 x.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Dobra volba vzhladom na podmienky, ktore opisujes. Proste vezmi rocnik 2006 - POZOR nie prve prihlasenie (nemecke auta)! Musi mat vyrobu 2006, tam by si nemal mat problem s olejom. Faceliftovane verzie uz nemaju problem vobec (aspon som teda nezachytil) a keby aj bol problem, tak na auto so serviskou predlzili zaruku na tento problem az na 7 rokov.
Je to jediny vazny problem, ktory stoji za rec. Odporucam kupovat priamo v DE, pretacanie km je tu uz trestny cin - basa na tvrdo
Ale ani tu nie su svati ... auto s novou serviskou neber.
Je to jediny vazny problem, ktory stoji za rec. Odporucam kupovat priamo v DE, pretacanie km je tu uz trestny cin - basa na tvrdo

Ale ani tu nie su svati ... auto s novou serviskou neber.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
díky
zdravim,děkuji za rady,asi téměř dostačující,o těch problémech s olejem sem tu něco čet,ale zdá se že s rokem 2006 už by neměl být problém...takže asi do toho nejspíš pudu a budu novým majitelem Toyoty:)) tu co mam vyhlídlou tak je rok výroby i uvedení do provozu 2006,najeto má 104t a poslední kontrola v toyotě při 90t....To CommonUser: jak si myslel to že nemam brát auto s novou serviskou???
- a1bert
- Manager Týmu
Re: díky
nech si podle VINu v tojote zjistit presne datum vyroby a pak to tady prohledej protoze se tu nekde vali officialni zprava ve ktere je uvedeno po kterem datu jsou ktere modely uz OK... rozhodne bych se nespolehal na " 2006.. to uz musi byt OK"....repinho píše:zdravim,děkuji za rady,asi téměř dostačující,o těch problémech s olejem sem tu něco čet,ale zdá se že s rokem 2006 už by neměl být problém..
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Napr. ja som mal v rukach JAZDENE auto (TTT Nemecky handler), ktore malo uz cca 60 tkm (2 rocne), ale servisna knizka vlozena nova - uplne cista, vraj ju nevedia najst (tu povodnu) ...repinho píše:To CommonUser: jak si myslel to že nemam brát auto s novou serviskou???

nech si podle VINu v tojote zjistit presne datum vyroby a pak to tady prohledej protoze se tu nekde vali officialni zprava ve ktere je uvedeno po kterem datu jsou ktere modely uz OK... rozhodne bych se nespolehal na " 2006.. to uz musi byt OK"....[/quote]
myslim že tu zprávu sem tu čet,a bylo tam že tyhle motory jsou Ok od července 2005....
myslim že tu zprávu sem tu čet,a bylo tam že tyhle motory jsou Ok od července 2005....
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
myslim že tu zprávu sem tu čet,a bylo tam že tyhle motory jsou Ok od července 2005....[/quote]repinho píše:nech si podle VINu v tojote zjistit presne datum vyroby a pak to tady prohledej protoze se tu nekde vali officialni zprava ve ktere je uvedeno po kterem datu jsou ktere modely uz OK... rozhodne bych se nespolehal na " 2006.. to uz musi byt OK"....
ano ale je ot otázka kdy bylo auto uvedeno do provozu ( problémn v CR ) v TP pak nemáš skutečné datum výroby ale jen kdy bylo uvedeno do provozu a už sem videl i TP kde se datom uvedení do provozu s datem výroby lisilo i skoro dva roky ( 22 mesícu ).
kvuli datu výroby nemusíš do toy stačí zadat vin zde :
http://www.toyodiy.com/parts/q.html
v popisu auta to vyhodí i datum kdy vyslo z linky.
jo díky,psal sem do toho bazaru aby mi poslali ten VIN kod...!!ještě se chci zeptat,dnes mi jeden známej co dělá v servisu řek že toyoty jsou sráče že se vyrábí v Korei,ne že bych si z toho dělal nakou velkou hlavu,ale je to přece Japonská automobilka,a i dyby se nějaké řady vyráběli v Korei tak furt to musí bejt Japonský postup výroby,atd ne??jen mě zajimá co si o tom myslíte??
Pošli toho známého k psychiatrovirepinho píše:jo díky,psal sem do toho bazaru aby mi poslali ten VIN kod...!!ještě se chci zeptat,dnes mi jeden známej co dělá v servisu řek že toyoty jsou sráče že se vyrábí v Korei,ne že bych si z toho dělal nakou velkou hlavu,ale je to přece Japonská automobilka,a i dyby se nějaké řady vyráběli v Korei tak furt to musí bejt Japonský postup výroby,atd ne??jen mě zajimá co si o tom myslíte??

Avensis se vyrábí v Anglii. V Korei vyrábí auta Renault resp. ta auta jsou staré Nissany vyrobené Samsungem s nalepeným logem Renaultu.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Je to pako a kasli na neho (nic ine neskusil). Kazda znacka moje svoje pre a proti. Ovsem neviem co je kvalitnejsie ako japonsky hladky benzin (nemyslim len TTT ale aj najpr. Honda, Mazda a skoro vsetky motorky ... )repinho píše:no on je to takovej kritik,ten uznavá jenom Octávky nic jinýho:-D všechno co sem mu řek že se mi libí a co bych si koupil tak byl šmejd...no a na Toyoty mi řek tohle,že prej podle VIN kodu je výroba z Koree...