m5t píše:trca píše:jenom fakt nechápu poč toyota, když chce velice uspět masově v evropě nenabídne turbomotor v benzínu když je tak populární v dnešní době.myslím že zkušenosti s přeplnováním v benzinu má víc než koncern.prostě podle mě neumí využít příležitost v tomto směru a je to škoda.vždyt do toyoty yaris montovali 1,5l.110 kw už min .před osmi lety a dnes by se tento motor hodil i do avensise, ja bych neměl s takovým motorem žádnej problém.jenom toyota se odvolává pořád že prej motor bez přeplnování bude mít méně závad a vydrží déle.je to smutné
Díky bohu že mají rozum a nepodléhají nějakýn pseudomodním trendům. Motor 1,8 je zlatá střední cesta a 2,0 je už suprovka, asi právě ty skušenosti s turbem je odradily cpát je do benálu kde je úplně zbytečný. Ze zhovadilosti 1.4 TSI v Superbu mi jde mráz po zádech

naprostej souhlas,zaplaťpánbů,že to toyota nedělá,a to se mi na ní líbí, jde jim hlavně o dlouhodobou spolehlivost,ostatní automobilky už nezajímá jaký problémy bude mít motor po 12Otkm (či 5letech),v tu dobu už budou montovat zase jiný motory a ten člověk co si takový ojetý TSÍčko koupí ,tak bude jenom čekat co se mu vysere a ono je tam toho o dost navíc,jedná se o přímej vstřik do válců,takže vstřikovače,vysokotlaký čerpadlo,turbo,mezichladiče,k tomu mnoho el. čidel atd.,nemluvím o tom ,že většina potřebuje víceoktanovej benzín.
určitě i žádnej automechanik z toho nebude nadšenej,protože kolem motoru neni při následných opravách a výměnách vůbec žádný místo.