6kvalt D-Cat vibrace

vše ohledně modelové řady Avensis
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Kotouce rezonuji cca v tech 120km/h a projevuji se vibraceni ve volantu. Pri brzdeni to nemusi delat nic znatelneho.
Tycky stabilizatoru staci chytit rukou a zacloumat. Vuli poznas bez problemu.
Snad to ale poresi vymena pneu!
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

ztnext píše:Tam už se nemusí jednat o špatné vyvážení, ale o nepatrnou deformaci pláště z různých důvodů (výrobní vada, dlouhodobé stání na jednom místě atd.). Kolo jako celek vyvážené bude, ale když to přeženu nebude kulaté, nebo může mít poskozený bok od najetí na obrubník a stranově háže. Není to o tom, že by někdo neuměl vyvažovat.
Bez urazky, mozes mi vysvetlit, ako moze citit odstredive sily vyvazenej hmoty. Jedine co ma napada, ze pri zatazeni pneu sa tato deformuje a meni sa tazisko voci osi kolesa - slaba bocnica pneu. Aj tak mi to nejde dokopy s tou 6-kou.
Ja ked som mal problem s nevyvazenou pneu, tak to bolo citit aj na neutrale.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

CommonUser píše:
ztnext píše:Tam už se nemusí jednat o špatné vyvážení, ale o nepatrnou deformaci pláště z různých důvodů (výrobní vada, dlouhodobé stání na jednom místě atd.). Kolo jako celek vyvážené bude, ale když to přeženu nebude kulaté, nebo může mít poskozený bok od najetí na obrubník a stranově háže. Není to o tom, že by někdo neuměl vyvažovat.
Bez urazky, mozes mi vysvetlit, ako moze citit odstredive sily vyvazenej hmoty. Jedine co ma napada, ze pri zatazeni pneu sa tato deformuje a meni sa tazisko voci osi kolesa - slaba bocnica pneu. Aj tak mi to nejde dokopy s tou 6-kou.
Ja ked som mal problem s nevyvazenou pneu, tak to bolo citit aj na neutrale.
Bez urážky, jak píšu není to o vyvážení, vyváženou hmotu neucítíš, ale nepatrnou plošku po dlouhodobém stání, nebo špatném skladování určitě cítit budeš!
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

a to ještě ani nemyslet na to, že silnice taky není rovná, takže vyvážený kolo může házet od nájezdu na hranu či hrbol necelou plochou... tfuj, ta mechanika a vlnění jsou svinstvo.
Back in Czech.
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

Před pár lety jsem řešil něco podobného. Obul jsem nové pláště vyvážil a kolem 100 Km/h se objevovaly vibrace. Opakované vyvažování nic neřešilo. Z venkovní strany jsem na pláštích nic nenašel, tak jsem je začal postupně zouvat. U jednoho pláště byl z vnitřní strany vylitý lívanec gumy o velikosti dlaně tlustý 2 až 3 mm. Zesilovalo to tloušťku běhounu a v tom místě měl běhoun jinou tvrdost. Dělalo to slušný bordel při jízdě větší rychlostí. Plášť šel do kopru a byl pokoj.
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

nechci dělat chytrýho,ale pokud to dělá jen při šestce,tak to s gumama nemá rozhodně nic společnýho!!
P.S.jestli se netřese ta šestka na to,že je konečně v akci :lol: :lol: /to byl pokus o vtip,sorry.Taky jsem naštvaný když mě na autě něco nejde a nedokáži to odhalit/ :idea:
RAV 4 Hybrid 2021
ex: BMW 520 D 2012
ex Avensis 2,2D 2007
ex : CarinaE 2,0TD 1997
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

Asi to s gumama opravdu nesouvisí a nakonec to zkončí u té převodovky, ale snažil bych se to nějak jednoduše ověřit postupným vylučováním možných příčin.
Hodil bych to teď na zimáky a vyzkoušel. Zjistím jak se to chová a hledám dál......
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

ztnext píše:Asi to s gumama opravdu nesouvisí a nakonec to zkončí u té převodovky, ale snažil bych se to nějak jednoduše ověřit postupným vylučováním možných příčin.
Hodil bych to teď na zimáky a vyzkoušel. Zjistím jak se to chová a hledám dál......
Ackoliv to me technicke vzdelani moc nedava, se zimakama je to ted v pohode. Vyvazeni kol taky v klidu, to u tech letnaku se na vyvazovacce vztekali a nasekali tam na muj vkus dost olova... Zrejme tedy opravdu pujde o slouceni vlastnich kmitu gum, disku a proste vsech nejak se pohybujicich soucasti vcetne prevodovky vedouci k nejake rezonanci. Takze Bravuris2 215/50/17 nedoporucuji, jsou v hajzlu v pulce zivotnosti!! A jak jsem jiz psal, taky jsem tomu mohl pomoci skladovanim bez disku, kdyz byly gumy na sobe do kominku celou zimu.
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

Tak nakonec opravdu pláště...... :?:
To není tak nejhorší, mohlo to dopadnout daleko hůř.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“