Dlouhodobe skusenosti
Motor po 20.000 km
Mam najeto cca. 22.000 km za obdobi 1.5 roku a jsem celkem prekvapen tim, jak se za tu dobu zmenila akusticka charakteristika motoru. Pominu ted fakt, ze me zespodu kapoty chybi skoro pulka tapecu (sezrane od kun), ale to uz mam zhruba od cervna minuleho roku.
Tehdy se po zajeti motor trochu zklidnil. Casem se staval cimdalvic hlucnejsim, vinu jsem trochu pricital k menici se kvalite oleje. Po garance a vymene oleje jsem cekal, ze se to zlepsi, ale ono to zustalo uplne stejny.
Soucasny stav je takovy, ze cca. do 2500 ot/min - 70 km/hod. je motor celkem tichy bez jakychkoliv dalscih zvukovych artefaktu. Pri narustu otacek a rychlosti a v situacich, kdy to clovek trochu prislapne, se akustika meni a to docela razantne (rozhodne vic nez drive).
Navic jsem zacal pozorovat nejaky dalsi hluk asi od prevodovky, takove jakoby jemne seveleni/hvizdani, ktere pri zaslapnuti spojky mizi. Toto se objevuje jen obcas.
Dalsi poznatky, nektere uz tady byly posany:
- obcasne "klapnuti" mezi zarazenim 1-2 a 2-3
- chovani kulisy - obcas se radi krasne lehce a presne, jindy s takovym "mirne zadrhavacim" pocitem
- obcas jde hure zaradit zpatecka (mam zamykani zpatecky - construct, mozna to ma souvislost a vlic na tu kulisu)
- i studeny motor i na volnobeh je mnohem vic hlucnejsi nez u brachovy corolly (1.4, r.v 1997)
Ted nedavno se mi stalo, ze se mi znicehonic na radiu vynulovalo nastaveni basu, vysek ... (hlasitost zustala, stejne tak naladene stanice) - tohle budu dale sledovat.
A jak vam se jevi ten motor po najetych kilometrech (nekdo tady mel tusim uz 100 tis.)?
Tehdy se po zajeti motor trochu zklidnil. Casem se staval cimdalvic hlucnejsim, vinu jsem trochu pricital k menici se kvalite oleje. Po garance a vymene oleje jsem cekal, ze se to zlepsi, ale ono to zustalo uplne stejny.
Soucasny stav je takovy, ze cca. do 2500 ot/min - 70 km/hod. je motor celkem tichy bez jakychkoliv dalscih zvukovych artefaktu. Pri narustu otacek a rychlosti a v situacich, kdy to clovek trochu prislapne, se akustika meni a to docela razantne (rozhodne vic nez drive).
Navic jsem zacal pozorovat nejaky dalsi hluk asi od prevodovky, takove jakoby jemne seveleni/hvizdani, ktere pri zaslapnuti spojky mizi. Toto se objevuje jen obcas.
Dalsi poznatky, nektere uz tady byly posany:
- obcasne "klapnuti" mezi zarazenim 1-2 a 2-3
- chovani kulisy - obcas se radi krasne lehce a presne, jindy s takovym "mirne zadrhavacim" pocitem
- obcas jde hure zaradit zpatecka (mam zamykani zpatecky - construct, mozna to ma souvislost a vlic na tu kulisu)
- i studeny motor i na volnobeh je mnohem vic hlucnejsi nez u brachovy corolly (1.4, r.v 1997)
Ted nedavno se mi stalo, ze se mi znicehonic na radiu vynulovalo nastaveni basu, vysek ... (hlasitost zustala, stejne tak naladene stanice) - tohle budu dale sledovat.
A jak vam se jevi ten motor po najetych kilometrech (nekdo tady mel tusim uz 100 tis.)?
Auris 1.6, r.v. 2008
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
tak potvrdit muzu tu zpatecku, construct nemam a opravdu tam jde nekdy spatne, jako pohyb tam jde lehce, ale ona zaskoci spravne az pri pousteni spojky. Kdyz nechate ruku na pace a poustite, je tam citit lupnuti, pri ktere to zaskoci.
Taky mam zkusenost s tim, ze nekdy zejmena v garazi, najizdim cumakem ke zdi na jednicku, seslapnu spojku, preradim zpatecku abych zacouval, coz je standardni ukon, pokud to ovsem udelam docela rychle a motor je jeste po vjezdu vytoceny(neni na volnobeznych otackach), mam spojku na podlaze a radim zpatecku, nekdy se stane, ze synchron nezastavi spravne prevodove kolecko a jde to pres zuby, coz se spojkou na podlaze je docela udivujici...
Taky mam zkusenost s tim, ze nekdy zejmena v garazi, najizdim cumakem ke zdi na jednicku, seslapnu spojku, preradim zpatecku abych zacouval, coz je standardni ukon, pokud to ovsem udelam docela rychle a motor je jeste po vjezdu vytoceny(neni na volnobeznych otackach), mam spojku na podlaze a radim zpatecku, nekdy se stane, ze synchron nezastavi spravne prevodove kolecko a jde to pres zuby, coz se spojkou na podlaze je docela udivujici...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Re: hrh
tak už to mam opravene byla to lambda sonda.Dantechno píše:Dej vedet co s tim bylo.RulezZzOr píše:tak mam prvni neprijemnou zkusenost.
mam cca 23tkm a mam hlasku "check engine" v pondeli mi snad prijede odtahovka, no jsem zvedavy, vypnuti auta od baterky pomohla tak na 20km
Toyota Auris 1,33 dual VVT-i 101k
Mám najeto teprve cca 1600km, ale chci se zeptat na jednu věc - na volnoběh mi poměrně znatelně kolísají otáčky. A to jak u studeného motoru tak i po delší jízdě. Kolísání je hodně znatelné. Říkám si, že počkám tak do nájezdu 2tis a pokud to nepřestane, objednám se do servisu. Máte s tím někdo zkušenosti?
Auris 1.6Valvematic - Luna
- jawaman
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Já to měl ze začátku, prodejce mě na to upozorňoval a že si bude elektronika řídit otáčky podle sebe. Nyní při studenym startu jsou otáčky logicky vyšší a po zahřátí se drží na nějakých 700-800, najeto máme 2100. Brzdy a světla máš v poho?
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Honda CBF 1000 S, 2010
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
- jawaman
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
U nás za prací má akorát toyota ňákou promo akci, kde ukazujou všecky modely a ty hajzli tam nabízej toto http://img98.imageshack.us/img98/9238/obraz0051.jpg
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Honda CBF 1000 S, 2010
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
No tak oni od září zlevnili cca o 10tis a ještě přidali zimní gumy, koberečky a vanu...chjo no...kdybych počkal pár dní... Ale co, už to nevrátím. Zas mám štěstí v láscejawaman píše:U nás za prací má akorát toyota ňákou promo akci, kde ukazujou všecky modely a ty hajzli tam nabízej toto http://img98.imageshack.us/img98/9238/obraz0051.jpg

Auris 1.6Valvematic - Luna
No ja mam najazdenych cca 23k km a moja kulisa radenia ide tiez tak trosku divne. Pri radeni 3 a 4. stupna to ako keby drelo. Niekedy mierne a niekedy viac. Spiatocka dakedy rupne, je to taky divny zvuk. Znepokojovalo ma to, ze som si to sposobil zlym stylom jazdy (je to moje prve auto na ktorom sa ucim jazdit), no vidim, ze je to skor kvalitou vyroby.
OMG.
OMG.
Toyota Auris 1,4 Terra Cool - EX
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
Me pocity jsou presne takove. Snad to neco vydrzi, ale zvuky jsou to obcas hodne zajimave.Milan.B píše:No ja mam najazdenych cca 23k km a moja kulisa radenia ide tiez tak trosku divne. Pri radeni 3 a 4. stupna to ako keby drelo. Niekedy mierne a niekedy viac. Spiatocka dakedy rupne, je to taky divny zvuk. Znepokojovalo ma to, ze som si to sposobil zlym stylom jazdy (je to moje prve auto na ktorom sa ucim jazdit), no vidim, ze je to skor kvalitou vyroby.
OMG.
Auris 1.6, r.v. 2008
Zdravím ve spolek, tak uvažuju o koupi Aurise, protože mě s moji drahou Corollou vytlačil z cesty jeden šílenec a auto je totálka. :/ V Toyotě mi nabídli rok starého Aurise, najeto 70tis. Na první pohled ve výborném stavu, ale zatím jsem s ním nejel. Přijde mi, že najet s autem za rok 70tis je docela mazec, pravděpodobně s tím ten člověk jezdil delší trasy ale pokud se k tomu choval dobře, nemusela by to být za ty peníze (220tis.) špatná koupě. Co myslíte?