110kW vs. 130 kW

vše ohledně modelové řady Avensis

110 kW vs. 130 kW

110 kW
29
62%
130 kW
18
38%

Celkem hlasů: 47

redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

Axel1302 píše:Táto téma bola vopred odsúdená na nekonečné obhajovanie toho čo kto má doma. Ja mám ropáka a kúpil som ho, pretože som ho dostal za cenu benzínu.
Prečo mám ropák?, pretože ročne najazdím 35tkm a pri priemernej cene nafty na Slovensku 1,124 EUR/L a spotrebe 6L/100km zaplatím za rok 2360 EUR
Prečo nie benzín?, pretože pri priem.cene 95 benzinu 1,259 a spotrebe 7,5L/100km by som zaplatil ročne 3305 EUR.

Každých 35tkm ušetrím 945 EUR. A čiste teoreticky, ak by ceny PHM u nás boli rovnaké aj v budúcnosti napr. o 5r keď budem mať najazdených 175tkm, budem mať teoreticky ušetrených 4725 EUR. A za to, ak bude treba (čo si nemyslím) si zoženiem aj nové vstreky, aj turbo aj zotrvačník. A jazdím si ďalej....
Doteraz som mával vždy benzín a napriek tomu že dnes som v nafte nedám na benzín dopustiť ale na ropáka tiež nie. Keby som bol mladší, kúpim benzín lebo by som sa potreboval vyjašiť a v križovatkách nechávať všetkých za sebou. Teraz mám nafťák lebo jazdím dnne do práce diaľnicu a pri zaradenej 6tke a predbiehaní potrebujem na tak ťažké vozidlo viac Nm, čo mi zase benzín nedá.
A 110kW motor mám kôli spotrebe, pretože pre mňa sú prevádzkové náklady prioritnejšie ako pocit šliapnuť na plyn auta ktoré má o 80Nm a 20kW vyšší výkon. Jednoducho čo človek, to iná priorita.
pekne povedane, tazko nesuhlasit 8)
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Presne tak! Je krasne ze jsi spokojeny s tim co jsi koupil.
Uz me nebavi ty dohady diesel/benzin a vnucovani nazoru ze je neco horsi.
Je jedno jestli mate diesel nebo benzin, hlavne ze mate Toyotu!!!
:bigups:

A ted k tematu:
Je jedno jestli koupis 110kW nebo 130kW verzi.
Jen kapnout na dobry kus a pak se o nej spravne starat.
Good luck!
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

ToyDrive píše:....Jen kapnout na dobry kus a pak se o nej spravne starat...
....a votom to je... :wink:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Axel: ... esteze mame Fica (znizil dan na naftu), ze, inak by tie tvoje vypocty uplne inak vyzerali (a neratam premiovu naftu a aditiva, poistku atd). Ale ok ...

Tak prejdime k teme. Podla mna nie je jedno co kupi, jedno je len koliesko na furiku. Neviem preco inak teda nechces 2.0D, chces tahat prives s lodou alebo co ? Sam si napisal:

Kriteria:
1. Spolahlivost
2. Servisne naklady
3. prevadzkove nakaldy
...okrem pravidelneho oleja nemusim starat.

Ave 2007:
Benzin je spolahlivejsi, potom 2.0D - 2,2D4D - 2,2 DCAT. Pokial viem (zdroj letak TTT), tak po facelifte vsetky mali DPF. Mimochodom T27 2,2 ma vzdy DCAT aj 150 PS verzia.
Spolahlivost a servisne naklady idu viac menej spolu. 2,2 DCAT velmi rada v zime dymi, podla tohto fora.
110 kW nema tak nachylne vstreky a menej zere.
Nieco za nieco. A pozor, Avensisy pre vychod mali iny soft (riesil to tusim Lubos).

Budem ho pouzivat cez tyzden iba na obcasne nakupy,

... ak sa ti serie GOLF pri takomto zatazeni,(pedpokladam, ze raz tyzden vytiahnes auto, ktore stoji vonku a hned mu podkuris) tak neviem, preco riesis takyto typ motora.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Axel1302
Řidič

Příspěvek od Axel1302 »

No Fica veru nemusim ale je pravda ze spotrebnu dan mame nizsiu v nafte oproti benzinu a po ubehnuti niekolko desiatok tkm to uz urobi pekny peniaz. Ked sa zmeni zakon, som v cudu.

Mam benzin v Peugeote (nechcem porovnavat s Toy) a po meste sa mi na nom jazdi pohodlnejsie, ked vsak vybehnem na dialnicu tak mi ten Avensis v dieslu viac vyhovuje.
A co sa toho zohriatia motora tyka, tie 2.2L su celohlinikove s liatinovou vlozkou. Okrem vyhody nizsej hmotnosti maju aj tu vlastnost ze sa podstatne rychlejsie zohreju oproti zliatinovym diesel motorom. Ja viem benzinu to stale trva kratšie ale ten rozdiel už nie je taký ako kedysi.

A tie servisne naklady uz neriesme lebo naozaj vela zalezi od sofera, jeho navykov a toho ake mas stastie pri vybere kusu.
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
stewo99
Člen Týmu

Příspěvek od stewo99 »

CommonUser:

Zle som sa vyjadril. Tymi obcanymi nakupmi som myslel obcasnu jazdu po meste stylom vybehnut na otocku do obchodu so studenym motorom.
CommonUser
Věčnej rejpal

Celkom to sem nepatri, ale daju sa z toho citat argumenty, ze vykon je vykon.
Autobild vydal konecne test aj benzinovych aut, kde je 1,8 VVTi sice vo Verse, ale obraz sa da spravit. Neriesme interier a pod.
Takze:
Verso 1,8 VVTi 147 PS <> Zafira 1,8 140 PS <> Touran 1,4 TSI 140 PS <> Scenic 1,4 TCe 130
2 hladke benziny 2 turba ... 1 kompresor
Verso "kritizovali" za tazke prevody, ale aj tak z 0-100 bolo najrychlejsie a najmenej zralo ! Absencia turba a tazke prevody boli poznat na dynamickom zrychleni na najvyssom stupni. Stacilo preradit aby aj na dialnici usla.
Spotreba bola v teste 7,8 (rovnako ako touran - ako inac ze), Zafira 8,3 a Scenic 8,6.
Tu je krasne vidiet, ze turbo nie je vsetko.
Sorry, ak je to velmi OT, tak to zmazem ... :evil: ...
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

CommonUser píše:1. No zabudol si na DPF a dvojhmotu. A ked uz ideme do detailov, tak si prirataj vysoktlake cerpadlo (nizka mazivost nafty) a niekedy zhavice. Inak pokial viem, tak vstrek jeden kus stoji 10 tKc takze 4x (nejaky repas ma nezaujima a hovorime o 2,2).
2. Uz niekto opravoval 1,8 VVTi za 70 tKc ? Neviem o tom, ze by sa tieto motory nejak srali - okrem znamej vady zrania oleja (rv.2003). Zapiect motor bez oleja dokazem - aj diesel.
3. Generalizovat ciastocne mozme ... obmedzena zaruka na vstreky ci uz pri benzine alebo diesly na nieco poukazuje. Nesuhlasim, ze zalezi len od kusu. Skor to stoji na danej konstrukcii motora a pouzitych dielov.
Jak jsem psal, tak u toho srovnání jsem vycházel ze svého výběru, tedy rok 2004.
ad 1) DPF nemám a u benzínu máš katalyzátor, spojku, 2x lambda, ... A jsme tam kde jsme byli. Ne vstřiky stojí cca 10tis. Kč za všechny 4, alespoň na ten můj
ad 2) ano, ta vada oleje, která byla u motorů od roku 2005 se odstraňuje výměnou plomotoru a stojí to cca 70tis. Kč a to ještě mimo značkový servis Toyota viz.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=105
ad 3) to od kusu jsem myslel, jak píšeš, tím jak se jim ten daný motor povedl. Teprve čas ukáže, jak se jim povedli "nové" Valvematiky.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Xfield píše:V tom článku, co tady nechal Axel1302, se píše o ojedinělých problémech s hlučným ložiskem převodovky a vyskakující trojce .... ale není řečeno, u jaké verze převodovky a motorizaci
Já právě něco slyšel o tom, že ty 6kvalty nebyli na tak velký krouťák stavěny. Ale je možné, že jsem si to pomotal s úplně jiným autem :oops:
Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

saab píše: Jak jsem psal, tak u toho srovnání jsem vycházel ze svého výběru, tedy rok 2004.
ad 1) DPF nemám a u benzínu máš katalyzátor, spojku, 2x lambda, ... A jsme tam kde jsme byli. Ne vstřiky stojí cca 10tis. Kč za všechny 4, alespoň na ten můj
ad 2) ano, ta vada oleje, která byla u motorů od roku 2005 se odstraňuje výměnou plomotoru a stojí to cca 70tis. Kč a to ještě mimo značkový servis Toyota viz.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=105
ad 3) to od kusu jsem myslel, jak píšeš, tím jak se jim ten daný motor povedl. Teprve čas ukáže, jak se jim povedli "nové" Valvematiky.
1)DPF tam bude - dovoz z Nemecka rok 2007/08, ja som bral tento rocnik ako porovnavaci. Spojku na diesly nemas ??? Ja som bral len rozdiely. Lambda stoji pakatel, Kat je uz vacsia palka, ten je ale aj u diesla, aj tvoja raketa ho ma - kamarat 8) Uz stara 1,9 TDI rotacka ho mala r.v. 1996. Ked sa ti zvysi dymivost a emisie na STK, tak pochopis.
Cenu vstrekov som bral na novsiu generaciu tak ako som pisal 07/08.

2) Vada na 1,8 VVTi bola od roku 2004 uplne odstranena. Sfusovane stieracie kruzky. To by ma ale fakt nasralo, hlavne po zaruke ...

3) Cas ukaze ... ak sa to bude sypat, tak je to posledne auto vyberane podla znacky ...
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

CommonUser píše:1)DPF tam bude - dovoz z Nemecka rok 2007/08, ja som bral tento rocnik ako porovnavaci. Spojku na diesly nemas ??? Ja som bral len rozdiely. Lambda stoji pakatel, Kat je uz vacsia palka, ten je ale aj u diesla, aj tvoja raketa ho ma - kamarat 8) Uz stara 1,9 TDI rotacka ho mala r.v. 1996. Ked sa ti zvysi dymivost a emisie na STK, tak pochopis.
Cenu vstrekov som bral na novsiu generaciu tak ako som pisal 07/08.

2) Vada na 1,8 VVTi bola od roku 2004 uplne odstranena. Sfusovane stieracie kruzky. To by ma ale fakt nasralo, hlavne po zaruke ...

3) Cas ukaze ... ak sa to bude sypat, tak je to posledne auto vyberane podla znacky ...
1) já uváděl ročník 2004 jako porovnání, že ne vždy musí být diesel na opravách dražší, kat. diesel má, ale jednodušší a levnější. Spojka je součástí ceny dvouhmoty, protože s dvouhmotou se mění i spojka, takže se prodává jako sada, nehledě na to, že tam lze dát i jednohmota, která stojí originál cca 15tis. Kč (dvouhmota 24tis za orig a 20tis za neorig včetně spojky). Lambda univerzál stojí cca 3tis., originál bude určitě dražší a x2 a jseš na více než 10tis. Kč. Za to máš vstřiky :wink:
Tu cenu vstřiků na 07/08 máš odkud ?

2) vada u motorů 1.4, 1.6, 1.8 a 2.0 VVTi (to není ten přímovstřikový dvoulitr z Avensisu) byla odstraněna teprve v průběhu roku 2005 (duben - září 2005 dle motoru), alespoň dle oficiální informace Toyoty :wink:
http://toyota-club.net/files/07-01-10/eg6020-toy.pdf

3) nákup auta, co se spolehlivosti týče, je vždy sázkou do loterie 8)
Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

saab píše: 1) já uváděl ročník 2004 jako porovnání, že ne vždy musí být diesel na opravách dražší, kat. diesel má, ale jednodušší a levnější. Spojka je součástí ceny dvouhmoty, protože s dvouhmotou se mění i spojka, takže se prodává jako sada, nehledě na to, že tam lze dát i jednohmota, která stojí originál cca 15tis. Kč (dvouhmota 24tis za orig a 20tis za neorig včetně spojky). Lambda univerzál stojí cca 3tis., originál bude určitě dražší a x2 a jseš na více než 10tis. Kč. Za to máš vstřiky :wink:
Tu cenu vstřiků na 07/08 máš odkud ?

2) vada u motorů 1.4, 1.6, 1.8 a 2.0 VVTi (to není ten přímovstřikový dvoulitr z Avensisu) byla odstraněna teprve v průběhu roku 2005 (duben - září 2005 dle motoru), alespoň dle oficiální informace Toyoty :wink:
http://toyota-club.net/files/07-01-10/eg6020-toy.pdf

3) nákup auta, co se spolehlivosti týče, je vždy sázkou do loterie 8)
1) Cenu vstrekov uz neviem najst, nasiel som cenu 5-teho vstreku na 2,2 DCAT - 1400 Euro (TTT DE). Kopirovat nemecky text, myslim nema zmysel, aby som tu nieco dokazoval. Vysokotlake cerpadlo na tvoj diesel za 1000 Euro (SCV ventil 400 Euro ). Na Passata 2.0 TDI CR platil znamy 500 Euro za vstrek. Menil to uz 3x :oops: Auto este v zaruke.

2)Nemecke zdroje uvadzaju rok 2004, ale vraj aj 4 roky po zaruke sa to menilo na kulanz. Do 180 tkm. Potrebny bol ale TTT servis v knizke :roll:.

3) Zatial "neosobne znamy" chlapik s T27 1,8 VVTi 2/2009 hlasi pri 80 tkm 0 problemov (avensis forum). Druhy taky podobne ale len 30 tkm. Niektori vseobecne (bez rozdielu motora) menia sedaky ... uz pri 12 tkm (zasa ?)
Najviac je nasratych (priecne avensis 2003 - dnes) na 2,2 DCAT, hlavne spotreba 11L, 5 ty vstrek, turbo, filter a sem tam slabe mazanie. Niektori menia vstreky za svoje - vraj nekvalitne palivo podla TTT a na to uz ludia reaguju, ze ako to teda funguje vo vychodnej EU ... (dobra mienka o nasom palive tu nie je :oops: )
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

moje známá měla mazdu5 rv.2007 benzín 2l. letos v červnu zustala stát na dálnici. v servisu ji řekly že oprava cca 80 000k.auto prodala za zlomek ceny a šla si koupit fabiu.takže ten benzín neni taky moc laciný když se něco pořádně vyjebe
CommonUser
Věčnej rejpal

trca píše:moje známá měla mazdu5 rv.2007 benzín 2l. letos v červnu zustala stát na dálnici. v servisu ji řekly že oprava cca 80 000k.auto prodala za zlomek ceny a šla si koupit fabiu.takže ten benzín neni taky moc laciný když se něco pořádně vyjebe
Tak urcite, zalezi co sa pototo ...
Ja som vychadzal z toho, ze TTT (celkovo JPN) vzdy stavala na benzinoch (neskor hybridoch). Diesel prisiel az pre Europu.
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

BTW: Mazda neni Toyota. :wink:
Ale i nespolehlivejsimu autu na svete jde zadrit motor ze.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Odpovědět

Zpět na „Avensis“