Zazimování

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Ahold
Věčnej rejpal

Zazimování

Příspěvek od Ahold »

Tak se nám to pomale blíží a já bych rád Corollku přes zimu nechal v garáži a znásilnoval firemní. Co je při tomto udělat? Hlavně co si myslíte o plné nádrži? Někdo říká že musí být plná, aby nerezla, někdo zas že ten benzín zteří a je to naprd. Baterku tam mám nechat? Co olej? Za 300km mám mít výměnu, mám to měnit jěště před zazimováním, nebo počkat a nechat to na březen. Voda v odstřikovaču vylit, nechat? To stejné v chladiči.

Nikdy jsem auto nezimoval a je to teda docela věda, aspon pro mě :twisted:. Na kolik stupnu mám vytápět garáž? :shock:
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

No...já to dělám jak s běžným autem...naleju zimní směs do ostřikovačů a strčím do garáže :) Za 3 měsíce dojdu, nabiju baterku, projedu se (pokud nepadaj sračky) a šup s ní nazpět. Benzin neřeším, i když E9 má nádrž kovovou...i půl roku starej benzin fungoval normálně. Garáž nemám vytápěnou. Jen ten olej bych nechal na jaro. Ještě bys to mohl postavit na špalky, aby se ti nesplaskly péra a neudělaly plošky na gumách :P
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Měl jsem po rodičích favorita, na zimu jsem dal zimní do ostřikovačů, pak jsem nejezdil, neměl jsem zimáky a ani ty letni nebyly nic moc, na ježdění do hor to nebylo a po městě jsem to nepotřeboval (navíc mě to tenkrát stresovalo :)). Někdy v půlce zimy jsem dofoukal ušlé kola, baterku jsem neřešil ... pak jednou přišel spolubydlící, že se mu asi vybila baterka, jestli bych mu nepomohl nastartovat přes kabely. Auto normálně nastartovalo, pak i to druhé.
A jednoho krásného předjarního dne jsem zjistil, že mi favorita ukradli :( Baterka teda asi vydržela celou zimu, když se jim podařilo odjet.
A od té doby mám corollu :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“