Akusticka sinalizacia rezervy

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
milan3232
Člen Týmu

Akusticka sinalizacia rezervy

Příspěvek od milan3232 »

Caute,
mal som P307 a velmi sa mi pacilo, ze ak som mal rezervu v nadrzi, vzdy pri nastartovani zapipal (upozornil na nutnost tankovat).
Moj Avensis nic takeho nema, iba sa rozsvieti kontrolka. Nepoznate nahodou nejaky figel, ako naucit Avika pipat ked je rezerva v nadrzi vzdy po nastartovani? teda, ak to ide. Rady typu pozri kontrolku viem aj sam.
Vdaka.
Milan
RIDE TO LIVE, LIVE TO RIDE.
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."

Toyota Avensis 2,2 D-4D Combi 2006.
Honda VFR 800 FI 2005
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

Ja jazdim na sluzobnych octaviach a fabiach a mne tam ten zvuk prekaza. Sam vidim ze idem uz skoro na rezervu a znicoho nic to zapipa tak ze sa clovek zlakne. Osobne preferujem rozsvietenie kontrolky - bez zvuku. Mne avik pri jazdeni na rezervu sam prepne ukazovatel PP na dojazd km a vidim kolko toho este dojdem. Ci a nakolko to je presne som doteraz neskusal ale verim tomuto udaju natolko ze sa snazim tankovat vzdy pred dojazdenim na 0 km.
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
milan3232
Člen Týmu

Příspěvek od milan3232 »

hej, ale ak na aute jazdi v rodine viac ludi, a ten, komu sa rozsvietila kontrolka nenatankuje, je to vhodne upozornenie tomu, kto ako nasledujuci nasadne do auta.
Samozrejme, kontrolku by si vodic mal vsimnut...
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."

Honda VFR 800 FI 2005
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Gabriello píše:Ja jazdim na sluzobnych octaviach a fabiach a mne tam ten zvuk prekaza.
Presne, taky mne to spis vzdycky vylekalo...
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Taky by mě to sr..lo,auto má mlčet pokud se nic neděje. Stačí mi povykování nezapnutých pásů a při nechání klíčů v zapalování. Vždycky bych napřed dumal jestli je něco závadné, nepotřebuji upozorňovat na vlastní hloupost :mad:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

m5t píše:Taky by mě to sr..lo,auto má mlčet pokud se nic neděje. Stačí mi povykování nezapnutých pásů a při nechání klíčů v zapalování. Vždycky bych napřed dumal jestli je něco závadné, nepotřebuji upozorňovat na vlastní hloupost :mad:
Pasy jdou nastesti vypnout, ale klicek bohuzel ne;(
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

jj P307 to hlasil. me poprve vylekalo, kdyz zacal jednou pipat a bylo to upozorneni, ze je pod 3C tudiz nebezpeci namrazy-)
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Mě to pípání na 307 pěkně štve...pořád jsem si na to nezvyknul a pořád mě to dokáže akorát tak vylekat co že se to vlastně děje.
Stejně jako jsem si pořád nezvyknul, že nádrž na tankování má na blbý straně (oproti japoncům). 8)
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Minule som siel s kamaratom ma passata a jemu pipalo kazdu chvilu ze ma malo vody v ostrekovaci hore kopcom zhasla dole kopcom sa rozsvietila - mne by to asi vadilo - mozno sa to da vypnut. Rodicia maju polo a ked som sa vozil este na nom tak tam to tiez pipalo ked bolo malo benzinu to by bolo v pohode ale ono to pipne dost nahlas.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

awe_cz píše:Pasy jdou nastesti vypnout, ........(
To je sice pravda,ale mám neukázněného spolujezdce, kterého více štve povykování signalizace než nezapnutý pás,tak radši trpím :)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

jelinek4 píše:Minule som siel s kamaratom ma passata a jemu pipalo kazdu chvilu ze ma malo vody v ostrekovaci ..........
Taková nepodstatná blbost :shock: ,to bych ustřihl drátky k čidlu pro pokoj navěky.
milan3232
Člen Týmu

Příspěvek od milan3232 »

mne sa to na P307 pacilo, bo po nastartovani to 1x piplo a hotovo. Skontroloval som palubny PC a hned bolo vsetko jasne. Ved preto to tam je, aby ma to upozornilo.
Takze asi ziaden figel nie je... Dufal som v nieco na sposob aktivacie/ deaktivacie pipania nezapnutych bezp. pasov.

Honda VFR 800 FI 2005
Odpovědět

Zpět na „Avensis“