Citace: Když zástupci automobilek viděli Octavii, pochopili, že mají velký problém. Zkusili najít mezi svými výrobky auto, které by bylo stejně moderní, stejně elegantní a stejně praktické. Neuspěli. Všechna auta byla lepší, elegantnější a praktičtější, nebo všechno dohromady. Zkusili aspoň zdražit, aby se vyrovnali Octavii v ceně, ale taky to nezabralo. A tak jim nezbylo než se podvolit Octavie dominanci. Odteď všichni mohli jen prodávat lepší auta levněji. Konec citace
Tak tohle mě dostalo
Ale tak Octavie má vážně svoje mouchy, je to naše rodinný auto, takže vim o čem mluvim. Je na podvozku Golfu, ofšem je těžší a zpřeházená, kupříkladu ten kdo vymejšlel interiér a konkrétně palubní desku, to byl úplnej magor, potom ten co dělal sedačky, to bylo taky pěkný pako. Ofšem kufr (máme Combi) je fakt jak stěhovák. 1,9 TDI je motor na kterym výrobce těžce těží peníze, protože pouhym chipem získal 4 výkonostní verze
Ofšem tomu motoru se musí nechat, že si nechá líbit ledascos, od surovýho zacházení až po dost značný navýšení výkonu (známej s Ibizou s tihme motorem jí má s 250 koňma a 450 Nm a řeknu vám, že to už je na to auto fakt děsivý).
Já sem na škodovce odchovanej, takže je mi fakt záhada, jak mnohem zajímavější auta s lepší výbavou, tisíckrát lepšim podvozkem (tuhá náprava jak na Fotru Hnustanku, akorát nehnaná, to je taky pěkná békovina) a uživatelský příjemnější, sou mnohem levnější... (kupříkladu bráchový Mondeo o víc jak polovinu levnější auto se srovnytelnym kufrem, perfektní palubkou, ale poněkud žrajícím dvoulitrovim benzínem)
Ale má i svoje klady
Když zrovna nesvítí žádná kontrolka co značí něco úplně jinýho než značit má (kontrolka airbagům nebo čeho značící, že nefunguje ABS
to bylo taky přehnaný
), tak je to spolehlivý auto s nízkou spotřebou a velkym kufrem, takový dvoumístný stěhovák
.
A musim se pochlubit ještě s něčim, už nějakou dobu vedu s tátou (škodovákem) rozhovor na téma Celica. On mi tvrdí že víc 10 let starý auto je škopek, co bude pořád rozbitej a sežere děsnýho času a peněz. Já mu tvrdim, že Toyota neni Škoda a vsadil sem se (z předchozích zkušeností) že když bude mít Oktávka při stejnym ježdění míň poruch než Celica, tak ho zvu na pivo
Uvidíme kdo vyhraje
Myslim že já, co mi na to povíte?
Fuj to sem se rozepsal, pandort.