E10 Prahy

vše ohledně modelové řady Corolla
Rampa89
Věčnej rejpal

E10 Prahy

Příspěvek od Rampa89 »

Tak už na tu moji taky pomalu došlo. Před 2 rokama jsem dělal nástřik podvozku a už v té době se mi začínaly objevovat puchýře na prahu u spolujezdce, ale tak obrousíl sem to na kov, odrezovač a pak základ na rez a rezistin, do letošního jara to ani poznat nebylo ale po zimě se to začlo holt znova projevovat a mám obavy, že když do toho teď už hrábnu drátěnkou na flexce, tak to půjde durch - už je tam vidět aji malá dírka.

Napadla mě taková spíš blbost, co takhle si nechat vyrobit ty prahy z nerezu? Ještě sem se s žádným karosářem o tom nebavil a otec má pravdu v tom, že s tím budou nejspíš jenom problémy co se spojení s karoserií a povrchové úpravy týče - nemluvě o celkové ceně, mě se zase líbí představa "nesmrtelnejch" prahů, a on mě spíš lanaří do pozinkování normálních plechových. O kvalitě druhovýroby si iluze nedělám, ty papírový plechy ve mě fakt důvěru neupevnily.

Kdysi mi tu myslím Libor nabízel kontakt na jednoho šikovnýho karosáře, já musím bohužel konstatovat (po zaplacené zkušenosti na jiným autě) , že ve svým okolí takovýho nemám.

Setkal se s tím někdo? Jaký jsou Vaše zkušenosti?
Holomek!
Pizzamancz
Řidič

Příspěvek od Pizzamancz »

Každý trošku odvážnější svářeč by to asi risknul, ale nerez je spíše vhodný na kuchyně a efektní nášlapy na ofroudech... na normální auto je to spíše zvrhlost :-)

Asi bych spíše volil konzervativní (nikoli konzervovou) cestu.
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Tak hodil bych na to plastový prahy z Si. Spíš ta proveditelnost vůbec.

Uvidím, nejvíc to vidím na ten pozink.
Holomek!
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Na co pak vyjde jeden prah ? :) Ze bych do toho pripadne sel s tebou, ja ten pravej mam bohuzel i deravej. Bude potreba je "zpracovat" spolu s lemama.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
TOY OTA
Navigátor

Příspěvek od TOY OTA »

Zdravím celkem voprus se takle snažit a zase rez... :mad:
Nevím ale myslím se že pokud chceš je měnit tak kup druhovýrobu a nech si je zakázkově pozinkovat žárovym ponorem. Stavim ocelové mosty tak s protikorozní ochranou ocely a plechů trochu zkušenosti mám, a nejučinější ochrana je zinkovaní ponorem a následně vrstvy na bázi polyuretanu to má výdrž tak cca 50 let teda když to nepožkodíš, ale ty neseženeš v tak hezkém odstínu jaký asi potřebuješ tak jen pozinkovat a sříknout klasikou autolakem. Ten práh pak už nikdy nezrezne a nevyměníš ho... Držím palce ale nerez ti stejně zrezne po čase...:) To by sis to musel nechat udělat z lékařský nerezi 99,9% a ta předpokládám je možná tak na Ferrari za mega...:) Zatím
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nerezový mám na svém autě jenom výfuk 8)

Podle mě bys měl problém s tvarováním (a u nerezu zvlášť) a pak to stejně dopadne tak, že budeš mít krásné prahy a rozpadne se ten zbytek. Málokdo doceňuje vliv kombinací materiálů v korozivním prostředí, já bych si to s nerezem kombinovat netroufl.
U té druhovýroby by to chtělo prostě proměřit tloušťku plechu, na to stačí mikrometr nebo v nejhorším šuplera. A jestli to bude trochu odpovídat, tak prostě vyměnit. I bez zinkování když to kvalitně natřeš a zevnitř nakonzervuješ, vydrží Ti to déle než zbytek auta.

Nevniká Ti do toho prahu někudy vlhkost.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Beaver> Ještě nevím, ale nedělám si iluze, počítám aspoň 2x tolik co normální.

TOY OTA> Jj, jestli znáš signum a mostárnu, tak to mám co by kamenem dohodil, mám tam aji známý, takže ten žárovej pozink je favorit :D

Jimmy> Máš pravdu no, nedomluvil ty ses s tím mým otcem? :D Ne fakt k té druhovýrobě nemám důvěru, je to odhadem tak poloviční plech, než co je všude na autě použitej, to si to radši nechám naohýbat nebo vyříznu trochu zachovalej materiál z nějakýho vraku co mám doma. A rezne to právěže zevnitř, vlhkost se tam dostává snad přímo přes práh, nebo jestli se tam kondenzuje vlhkost ze vnitř, těžko říct. Pravdou je, že na té bourané co měla ty sportovní prahy od výroby byly prahy nejzachovalejší plech na autě :D proto taky plánuju, že jak to dám do pucu půjdou tam.
Holomek!
TOY OTA
Navigátor

Příspěvek od TOY OTA »

Tak kašly na druhovírobu... Kup kvalitní plech a nech ho pozinkovat...cca bych to vyděl do 2000 ten zinek záleží jaký máš známí a kde si to domluvíš... Vyděl jsme ty výrobny to je bazén plnej zinku tak pochybuji že jim na dva prahy bude chybět... to ani nepoznají..:) tak držím palce... :wink:
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Rampa89 píše:Beaver> Ještě nevím, ale nedělám si iluze, počítám aspoň 2x tolik co normální.
Huuu, to by bylo 6k za kus :x
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

TOY OTA > Tak mám tam hodně dobrý známý, asi by to bylo za nějaký naturalie nebo výpomoc :wink:

Beaver> Fakt nevím, je to nástřel. Co sem slyšel, tak m2 nerezi 1000,-.
Holomek!
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

Já corollu nejprve důkladně zbavil koroze flexou (z lemů toho moc nezbylo) a následně odbroušený materiál vymodeloval z kvalitního tmelu se skelnýmy vlákny. Po přebroušení dal plnič a nakonec barvu. Pak jsem nechal udělat olejem dutiny. Po pěti letech stav lemů u 24 let staré corolly - bez závad, u prahů jsem to loni na jednom místě musel opravit.
Ortodoxní klempíř by asi omdlel, ale práce je to na pár hodin, náklady minimální
a výsledek i po letech překvapivě dobrý.
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1.3 1986 Prodáno
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1,4 1994 Prodáno
jaroo021
Řidič

Příspěvek od jaroo021 »

ja sa idem chystat spravit to iste.mam asi na 3 cm jemnu koroziu...takze flexa odhrdzovac tmel plnic farba lak....a uvidime....vies mi blizsie popisat ako sa "nechavaju udelat olejem dutiny" ? este som o tom nepocul a ak to pomaha rad by som to skusil.
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
Petrr
Navigátor

Příspěvek od Petrr »

jaroo021 píše:ja sa idem chystat spravit to iste.mam asi na 3 cm jemnu koroziu...takze flexa odhrdzovac tmel plnic farba lak....a uvidime....vies mi blizsie popisat ako sa "nechavaju udelat olejem dutiny" ? este som o tom nepocul a ak to pomaha rad by som to skusil.
Po sejmutí pryžových záslepek se do technologických otvorů na problematických místech (prahy, dveře...) rozprašovací tryskou vpraví příslušný olej - prý převodový. Nechal jsem to udělat v autoklubu, cena před pěti lety cca pětikilo.
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1.3 1986 Prodáno
TOYOTA COROLLA LIFTBACK 1,4 1994 Prodáno
Pizzamancz
Řidič

Příspěvek od Pizzamancz »

Petrr píše:
jaroo021 píše:ja sa idem chystat spravit to iste.mam asi na 3 cm jemnu koroziu...takze flexa odhrdzovac tmel plnic farba lak....a uvidime....vies mi blizsie popisat ako sa "nechavaju udelat olejem dutiny" ? este som o tom nepocul a ak to pomaha rad by som to skusil.
Po sejmutí pryžových záslepek se do technologických otvorů na problematických místech (prahy, dveře...) rozprašovací tryskou vpraví příslušný olej - prý převodový. Nechal jsem to udělat v autoklubu, cena před pěti lety cca pětikilo.
A jéje, co si já pamatuju, tak oleje mají obvykle velmi nízké pH (jsou kyselé) a takové prostředí podporuje korozi. Já obvykle raději používám starý dobrý smradlavý Rezistin a nebo když je nějaká akce v Německu, tak kupuji tuhle alternativu.
Z mého pohledu mi to přijde k autu mnohem surovější, ale pokud s tím máš dobré zkušenosti, nemám důvod to shazovat.
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Já do prahů a dutin zase používám ten vosk, on se šak aji vyrábí ten světlej rezistin, ale pro mě bylo pohodlnější používat ty spreje. Na některých místech není moc přístup a s tou tenkou hadičkou se tam dá ještě jakž takž dostat.

A na podvozek sem posledně použil taky ten obyč rezistin, ale černej, smrdělo to pak sice pár dní ještě, ale až na podběhy, kde je to už opískovaný od kamínků to drží dobře. Přemýšlím, jestli ho teď zase použiju, nebo na to chytne aji něco jinýho, nějakej tip?
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“