Zadní brzdy Avensis 98 zadni bubny

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
MarkBoy
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Zadní brzdy Avensis 98 zadni bubny

Příspěvek od MarkBoy »

Nazdárek, opět mám jeden dotaz. Možná byl už řešen, ale nenašel jsem nic. Co se mi stalo. V pátek jsem vyrazil z Prahy do Brna pod D1, když asi po 30km jsem se čistě náhodou zastavil na benzince koupit bagetu a piti. Stojim u pokladny a vidim, ze se mi kouri od auta. Pribehl jsem k autu, a doslova mi sel dym od zadniho kola, buben byl totalne varici, zatimco druhy byl jen trochu horky. Nechal jsem to chvili stat, pote schladil vodou a zvedl to na hever. Pri lehkem zatoceni nedalo kolo poradne ani tocku a zastavilo se. Proste nědke neco drelo. Tak jsem s tim opatrne dojel zpet do Prahy (tentokrat mimo D1), pricemz jsem delal kontrolu co 10km. Ale celou cestu zpet jiz byla teplota bubnu ok. Doma jsem to zvedl, zatocil a drelo to nekde porad. Tak jsem sundal buben a uvnitr nasel totalne zapraseny vnitrek od cerneho prachu (popele). Lozisko je ok, to jsem menil na jare, i kolo se na jare jevilo 100%. Tak jsem vycistil vnitrek, namazal nektere kovove dily krome brzdici casti, dále jsem obrousil rezave nerovnosti na bubnu plus lehce povolil vuli na rucni brzde. Kolo se nyni toci mnohem lepe, ale kdyz s nim zatocim, porad slysim jak uvnitr cosi v jednom miste soupe. Tzn. pred rozdelanim se kolo nezatocilo ani 1x. Nyni se toci asi 5x a pak se zastavi s tim, ze v prubehu to ve stejnem miste lehce soupe (škrtá). Zkousel jsem i druhe kolo, tak nic nesoupe, kolo se toci klidne a otoci se na stejnou silu asi 6x. Otázkou je, čím to může být? Napadl mě 1) buben, ktery je jiz dosti ko takovy cely rezavy a je mozné, ze je do ovalu? to jsem cetl jiz na netu 2) spatne se mi vraci pakny? nevim Co se tyce vnitrku bubnu, tak tam neni nic extra vybrousene nebo ocividne spatne sjete. Co myslite?
mila.t
Člen Týmu

Brzdy

Příspěvek od mila.t »

Na starých Avensisech se dost často odlepují pakny,takřka u každého jsou pakny odlepené a nezaleží na kilometrech.Začínají se odlepovat ze spodní části paken,není to moc vidět,stačí obložení lehce podebrat šroubovákem.Taky bývají zarezlé brzdové válečky a nebo vratná pružina brzdového lana,pod ní je lano obaleno v plastové bužírce a ta popraská a lano ruční brzdy se nevrací,nebo málo a kolo stále přibržduje.Pokud sundáš buben tak páka na ruční brzdu musí být opřená výstupkem o paknu,je to dobře vidět.
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

buben se zřejmně teplem zkroutil a to polití vodou mu asi taky moc nepřidalo....Zřejmně jak píše mila.t něco se nebude vracet zřejmně váleček když si mechanismus vyčistil.je i veliké riziko poškození paken vlivem tepla....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
kobo
Navigátor

Příspěvek od kobo »

to poliatie vodou sposobilo pokrivenie bubnu.
teraz to vidim na ten spravny cas zrenovovat brzdy :)
Novy bubon, valcek, brzdice...
a najlepsie na obidvoch stranach...
Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
Odpovědět

Zpět na „Avensis“