Pár otázek na ST162 a ST182
- Laser Beam
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ten motor z KO 5g vypadá dost hnusně a hlavně ta levá půlka - co se asi stalo microne ??? nemůže to třeba být tou bouchlou baterkou která to tam celé osprchovala ? Tohle jsem už viděl v Nissan servisu a podle vzhledu nemůžu nic hodnoti. Majitelé prý do toho auta nějaké peníze nacpali jako celolak kterej je mě naprd, pak tam je 200 km najetá nová spojka a 200 km jetá kola apod. (O ty kola mě nejde na to kašlu ale chcu tím říct že nemálo peněz to nebylo a podle mě kdyby se jim to nezdálo tak by do vraku necpali...)micron píše:no tak sem ten román pročet jako opravdu hezkej příběh WOW román... kousek odemě je schovaná jedna "mrtvá" červená 4x4 5gen, ale precizně sice je venku, ale je na takovým místě, o kterým vědi jen domorodci tady z micronesie a trochu mi to připomnělo právě tvou story jak stála "mrtvá" u nákupního střediska ta černá.
Na jednu stranu je super a podporuju recyklaci a ekologii- proč vyhazovat kvalitní motor že? Na druhou teď je tak zlá doba, že takový hrátky se nevyplatěj ani kdyby byly zadarmo... "čo bolo to bolo" finito
Nevim jakou cestou se chceš dál vydat, ale ten motor z tý K.O. červený je nějakej divnej... už podle fotek vypadá jakoby "prošel ohněm" ba přímo žárem pekelným... to kolečko jak je u lanka plynu je úplně vožahlý a horní palice v tom místě taky... EKL! ten to má podle mě už "spočítaný" tohle sem ještě neviděl... ale bejt tebou beru motor 3sge 115 čistej (dobře nemusí se lesknout ale ale ale tohle je přecejen moc...) s tim jezdilo prase že mu neni rovno...
Tady se podivej jak vypadá motor co má momentálně cca 250.000 km a to ho lehce meju jen 1x za rok vyroben 1989/10
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=2685
ps: ta fotka je starší, z roku 2008, ale motor vypadá stále stejně... můžu hodit aktuální fotku- ale bude totožná, resp. ještě lepší.
Takže rezolutně řikám tamten motor z červený bouračky je nasračky a je mi úplně jedno jestli točí, protože ten už dávno dotočil... je to odpad humus a spálený šmélo. tečka
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
nevim co to je za humáč, ale vypadá to jako solidně spálený... jako škvarek z ohniště... blevajs tohle by nevzali na vrakoviště ani kdybys jim za to ještě zaplatil... a možná bys musel ještě doplatit "EKL" poplatek, ne "EKO" fotky sem klidně hoď... pochybuju že by tohle co jsem viděl ti teda někdo vyfouknul- a já teda opravdu ne tohle fakt nesbírám... omg...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak ve čtvrtek jsem byl udělat obhlídku, auto vypadá strašně ale jinak to vypadá docela dobře. Dolili jsme vodu která kupodivu skrz rozmačkaný chladič neutekla, auto šlo vpohodě nastartovat přes kabely, pak jsem dal baterku ke spolujezdci kabely protáhl okýnkem a popojížděl jsem s tím po dvoře. Auto se zahřálo na provozní teplotu, šlo vytáčet v pohodě, převodovka taky vklidu řadila...
Akorát tam pořád svítila hladinová kontrolka oleje - nechápu proč - než jsem auto nastartoval olej jsem kontroloval a podle měrky ho tam bylo akorát a zespodu ani vana nevypadala jakkoliv poškozeně. Čelika sice asi taky štrejchla pupkem o nějakou hlínu ale vypadalo to že vše zachytilo to závaží co je pod motorem. Kontrolka mazání zhasla už při startování - tak jako zhášela na mé Sti. Z motoru nic neklepalo necvakalo (klika, ventyly) tak snad OK.
Prosím o radu k měrce oleje. Když jsem ju vytáhl všimnul jsem si že její konec je cca v místě 7mm (od konce) ohnutý asi pod úhlem 40 stupňů - tohle je normální ? Vana ale nikde pomačkaná nebyla.
Akorát tam pořád svítila hladinová kontrolka oleje - nechápu proč - než jsem auto nastartoval olej jsem kontroloval a podle měrky ho tam bylo akorát a zespodu ani vana nevypadala jakkoliv poškozeně. Čelika sice asi taky štrejchla pupkem o nějakou hlínu ale vypadalo to že vše zachytilo to závaží co je pod motorem. Kontrolka mazání zhasla už při startování - tak jako zhášela na mé Sti. Z motoru nic neklepalo necvakalo (klika, ventyly) tak snad OK.
Prosím o radu k měrce oleje. Když jsem ju vytáhl všimnul jsem si že její konec je cca v místě 7mm (od konce) ohnutý asi pod úhlem 40 stupňů - tohle je normální ? Vana ale nikde pomačkaná nebyla.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ano, hladinového čidla jsem si všimnul. Teď mě tak napadá kde je vůbec u 3SGE z ST162 hladinové čidlo ? Myslím že je tam určitě někde taky, ale na vaně jsem si ho nevšimnul.
Ještě k tomu hladinovému čidlu - jak to fnguje ? Prostě to jen spíná kontrolku a nebo je v kapličce ještě nějaká elektronika která když detekuje pokles oleje tak to kontrolku rožne a ta může zhasnout až po doplnění oleje a opětovném nastartováním ? Může docházet k tomu, že by kontrolka hladiny díky malému množství oleje problikávala při projíždění zatáček ?
Ještě postřeh - kontrolka motoru na tom autě klasicky po nastartování zhasla a nerožla se pak ani při protáčení ani při popojíždění.
Ještě k tomu hladinovému čidlu - jak to fnguje ? Prostě to jen spíná kontrolku a nebo je v kapličce ještě nějaká elektronika která když detekuje pokles oleje tak to kontrolku rožne a ta může zhasnout až po doplnění oleje a opětovném nastartováním ? Může docházet k tomu, že by kontrolka hladiny díky malému množství oleje problikávala při projíždění zatáček ?
Ještě postřeh - kontrolka motoru na tom autě klasicky po nastartování zhasla a nerožla se pak ani při protáčení ani při popojíždění.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
nevim jiste ale nema 4.gen spis tlakovy budik ? ktery z nepochopitelnych duvodu pote prestaly davat , myslim ze ano a hladinovy ze nema - stejne je u 5.gen celkem nizko a funguje pouze na to sepnuti myslimMichalS píše:Ano, hladinového čidla jsem si všimnul. Teď mě tak napadá kde je vůbec u 3SGE z ST162 hladinové čidlo ? Myslím že je tam určitě někde taky, ale na vaně jsem si ho nevšimnul.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím lidi, tak jsem hodně pokročil - koupil jsem tu 5th Gti totálku a "přehazuju" si motor. Nečekaně nemám, ale vůbec čas dostat se k PC, až ho ale budu mít, tak se pokusím napsat všechny moje postřehy - a že jich nebylo málo , fotky apod.
Prozatím "malá" ochutnávka, později napíšu kompletní recenzi. Současný stav - motor ještě nemám v autě - "ladím" detaily spojené s motorovým prostorem (čištění apod).
Prozatím "malá" ochutnávka, později napíšu kompletní recenzi. Současný stav - motor ještě nemám v autě - "ladím" detaily spojené s motorovým prostorem (čištění apod).
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuju poradit:
Černá Gti má klimatizaci, koupená totálka nemá. Tak a na černé je v motorovém prostoru tento ventil - označen na jedné fotce od Microna (vlevo nahoře).
V jedné dokumentaci kdysi dávno jsem se dočetl že asi souvisí s klimatizací - asi ovládání volnoběžného vzduchu, jenže nevím vůbec na co a kam má být připojený. Schéma podtlaků NEMÁM a není ani na jedné kapotě. Mohl by to někdo prozkoumat a napsat nebo v malování načrtnout kam jeho tři vývody zapojit, díky.
Černá Gti má klimatizaci, koupená totálka nemá. Tak a na černé je v motorovém prostoru tento ventil - označen na jedné fotce od Microna (vlevo nahoře).
V jedné dokumentaci kdysi dávno jsem se dočetl že asi souvisí s klimatizací - asi ovládání volnoběžného vzduchu, jenže nevím vůbec na co a kam má být připojený. Schéma podtlaků NEMÁM a není ani na jedné kapotě. Mohl by to někdo prozkoumat a napsat nebo v malování načrtnout kam jeho tři vývody zapojit, díky.
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuju poradit. Auto už mám jakš takš složené ale při skládání jsem zjistil že je KO nádobka podtlaku "VACUUM TANK", co je zezadu na motoru. Nádobka měla upadlou no někdo to ulomil a nalepil tak to odpadlo jedu přípojku. Tak jsem ju udělal novou z brzdové trubičky, ale když jsem nádobku zkoušel profouknout vzduchem tak to skoro všude uchází prostě je KO. Takže jsem hadičky co do ní šli zatím pouze propojil. Nevíte někdo co v té nádobce je ? Jako asi by měla být prázdná, ještě jsem ju nekuchal, co s tím nebo jak se to bude bez té nadobky chovat ??? neví někdo ???