nový motor ???
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Najlepsie bude zacat od budikov monitorovat teplotu a tlak bude to najzakladnejsie a najdolezitejsie, potom pri prehrievani oleja chladic popripade aj regulator.libor12 píše:můžeš už koupit hotový kit přímo pro celicu,ten ovšem bude kolem 200eur. Nebo můžeš sehnat z něčeho použity a připojit. Neboj i bez termostatu olej dokážes zahřát i v minus 20. Optimální teplota oleje je stejná jako vody a někdo říká čím studenejsi olej tím lépe. Tím se myslí vstupní do motoru zpět z chladiče do již teplého motoru. Jinak 3s nemá problém při 200km rychlosti a výkonu chladicí soustavy 46kw dovést teplotu vody přes 100C a olej výstup 80C s energií kterou vyvine by se dal v zimě vytapet středně velký rodinný dům.
Na druhy mesiac potiahnem par nadcasov a budu budiky
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no tomasgt20 už je asi má když ví jaká je teplota oleje a to kdyby ještě věděl že budík vody ukazuje 85 a ve skutečnosti je tam 100-105 protože to cidlo je umístěno opravdu "dobře". No teploty ktere uvadíš jsou hodně vysoké,nevím kde maš umístěné čidlo teploty oleje,ole pokud třeba ve vaně nebo na výstupu pod olej filtrem tak ještě připočti zhruba 25 až 35 stC plus o které se ve vaně stačí zchladit a pak udělej dotaz u vyrobce tveho oleje jak dlouho vydrží mazat resp udrží souvislý film na stěně válce. jednoduchy test oleje,vezmi běžny olej který používaš, nalej do fritovacího hrnce,180 teplota pro hranolky pokud v oleji začnou vznikat bublinky tak obdobně se děje na stěně válce 129 jsem rozebíral 4 a toto je z jedne z nich 180000km třeba ten ravilliuse bude vypadat podobně. 60-80% tepla odvádí z valce pravě pístní kroužky a zhruba 5-10% ostřik dna pístu olejem,první kroužek z celkoveho množství tepla asi 20% druhý 70% a třetí asi 10% toto tepelné namáhání pravě způsobí poškození pístu. Provozní teplota pístu je zhruba 450C a u bežných nízkokompresních motoru je zhruba o 100 mene.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
no to doufam ze ne:-Dlibor12 píše:no tomasgt20 už je asi má když ví jaká je teplota oleje a to kdyby ještě věděl že budík vody ukazuje 85 a ve skutečnosti je tam 100-105 protože to cidlo je umístěno opravdu "dobře". No teploty ktere uvadíš jsou hodně vysoké,nevím kde maš umístěné čidlo teploty oleje,ole pokud třeba ve vaně nebo na výstupu pod olej filtrem tak ještě připočti zhruba 25 až 35 stC plus o které se ve vaně stačí zchladit a pak udělej dotaz u vyrobce tveho oleje jak dlouho vydrží mazat resp udrží souvislý film na stěně válce. jednoduchy test oleje,vezmi běžny olej který používaš, nalej do fritovacího hrnce,180 teplota pro hranolky pokud v oleji začnou vznikat bublinky tak obdobně se děje na stěně válce 129 jsem rozebíral 4 a toto je z jedne z nich 180000km třeba ten ravilliuse bude vypadat podobně. 60-80% tepla odvádí z valce pravě pístní kroužky a zhruba 5-10% ostřik dna pístu olejem,první kroužek z celkoveho množství tepla asi 20% druhý 70% a třetí asi 10% toto tepelné namáhání pravě způsobí poškození pístu. Provozní teplota pístu je zhruba 450C a u bežných nízkokompresních motoru je zhruba o 100 mene.
Toyota Celica 6G., 2.0 GT 16v, 129 Kw
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ano Tomáši, to čo máš ty je chladič prevodového oleja, je to napojené na prevodovku týmí "pancierovými" hadicami, teda aspoň ja to tak mám. Chladič oleja, sa zapája inde a nemáme ho v ponuke SS Celica, to si väčšinou majiteľ dorába na vlastné nákladyTomasGT20 píše: to jsou mi veci. Otazka : Koupil jsem motor s ss a samosvorem a byl k tomu i chladic, to je chladic ale ktery chladi olej v prevodovce ze ? Protoze po zapojeni jsem nepoznal ze by mi nejak klesla teplota. Jak poznam ze chladic funguje ?
Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Libore, čiste teoreticky co použít záslepky na olejovém čerpadle ( ted mluvím o 6G ), až tu budu mít příští týden jednu tak se chcu juknout, moc si nepamatuji jak to tam bylo řešeno ale jsou tam imbusové šrouby jako záslepky ale ted si nevybavuji zda jsou na vstupu do čerpadlal nebo na výstupu... nemám ani fotku - nemáš neco nafoceno?
Napadá mě jestli nebude kontraproduktivní to že bude teplota oleje ovlivně na tím že bude měena až poté co ho čerpadlo nasaje z olejové vany kde se ochladí???pokud sem teda dobře pochopil to umístění čidla jk opisuješ )))))Idaho píše:Libore, čiste teoreticky co použít záslepky na olejovém čerpadle ( ted mluvím o 6G ), až tu budu mít příští týden jednu tak se chcu juknout, moc si nepamatuji jak to tam bylo řešeno ale jsou tam imbusové šrouby jako záslepky ale ted si nevybavuji zda jsou na vstupu do čerpadlal nebo na výstupu... nemám ani fotku - nemáš neco nafoceno?
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ano to je mi jasné, ale vycházím z toho že navrtávat vanu a nejakým zpusobem k ní přidelávat závit atd - nekteré vany jsou jen jenký plech takže vaření matkky atd.. - přislo by mi jendodušší, to vzít tam kde už závit je a stačí jen redukce..krosmen píše:Napadá mě jestli nebude kontraproduktivní to že bude teplota oleje ovlivně na tím že bude měena až poté co ho čerpadlo nasaje z olejové vany kde se ochladí???pokud sem teda dobře pochopil to umístění čidla jk opisuješ )))))Idaho píše:Libore, čiste teoreticky co použít záslepky na olejovém čerpadle ( ted mluvím o 6G ), až tu budu mít příští týden jednu tak se chcu juknout, moc si nepamatuji jak to tam bylo řešeno ale jsou tam imbusové šrouby jako záslepky ale ted si nevybavuji zda jsou na vstupu do čerpadlal nebo na výstupu... nemám ani fotku - nemáš neco nafoceno?
- tím jsem narážel na Liborum post ohledne složitosti montáže do hlavy a že se budou muset smířit s montáží do vany nebo SWP.
pokud to bylo nutné tak sme dávali čidla na teplotu oleje místo výpustního šroubu do vany....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jj bohužel když má nekdo nízke auto nebo jezdí jako prase ( oba akové lidi známe ) tak ej práve problém že by mohl spodek čidla uratit, utrhnout kabel atd...krosmen píše:pokud to bylo nutné tak sme dávali čidla na teplotu oleje místo výpustního šroubu do vany....
me by to umístení o kterém jsem mluvil zajímalo hlavne lvuli čidlu taku oleje , ale práve si nepamatuji přesne jak to tam vypadá a zda je to použitelné..