E11 - interval vymeny rozvodů

vše ohledně modelové řady Corolla
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jimmi píše:
krosmen píše:ta pružinka nic nepředepíná,je tam jen aby ti předržovala kladku a napínání se dělá až po té.

Každé druhé rozvody se mnění i vodní pumpa-pro jistotu,je pod rozvody a když klekne musí se vše zase rozebrat....
Myslím, že mluvíš o jiném motoru, Krosmene. Tady je to zaručeně takhle a pumpa je na klíňák, takže důvod k výměně nevidím.
to zda je pumpa na klínák nebo ne nehraje roli, duležité konstrukční uložení pumpy.
Většinou se mení s rozvod yproto že kvuli výměně pumpy je třeba sundat rozvody - proto se pumpa vetsinou delá s rozvody..
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

jo jo jak píše Honza.Ona je sice poháněná klínovým řemenem ale zasahuje až pod rozvody už sem jich pár dělal a pružinka nic nepředepíná......je tam jen pro aretaci aby měl napínák stále tendenci napínat řemen ale předepnutí té pružinky je jen minimální......
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

přesne jak píše Petr :D - pružinkou nenapínám, napínám navíc. Výjimku tvoří motory jiné značky kde naopak je vedení řemene staveno na "volno" a tam se naopak nesmí napínat více než dovoluje pružinka - ale to se netýká toyotek ale jiných "jablek".
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

No nevím, ta pumpa už poctivě slouží skoro osmnáct let, takže už by byla několikrát zbytečně vyměněná. To si radši lajsnu jedny rozvody.

S tou pružinkou jste mě pánové nahlodali, půjdu to nastudovat. Kdyby to říkal kdokoli jiný kromě vás dvou, pošlu ho s těma řečma někam :)

Jinak ten servis byl docela důvěryhodný a doporučil mi ho tuším
Komanche blahé paměti.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jimmi píše:No nevím, ta pumpa už poctivě slouží skoro osmnáct let, takže už by byla několikrát zbytečně vyměněná. To si radši lajsnu jedny rozvody.

S tou pružinkou jste mě pánové nahlodali, půjdu to nastudovat. Kdyby to říkal kdokoli jiný kromě vás dvou, pošlu ho s těma řečma někam :)

Jinak ten servis byl docela důvěryhodný a doporučil mi ho tuším
Komanche blahé paměti.
ad vodní pumpa - to je věc kdy radeji jedeme na jistotu, vodní pumpa pouze v málo případech "kleká" postupne. Většinou klekne tak že behem třeba 30km je auto komplet bez vody ( nebo zavzdušněný systém ) a potom je otázka rychlosti reakce budíku teploty a reálnosti toho co ukazuje.
pro mnoho lidí je auto prostředkem na přepravu i na delsí vzdálenosti a takový odtah když klekne vodní pumpa třeba 100-200km do servisu kterému věříte není zrovna levná záležitost ( nemluve o cenách servisu třeba v cizine ). Další vecí je spolehlivost auta, ja osobne sázím an jistotu a myslím že menit vodní pumpu každých 160-200tis km ( podle intervalu rozvodu ) není tak drahé aby se to neudelalo, kor když nevíte kolikrát přesla pumpa varem u předchozích majitelů..

to je stejní jako s olejovým filtrem, doporučuje s eho menit s každou výmenou oleje, ale znám dost lidí co ho mení ob výměnu protože "po 15tis km přece nemuže být tak spatný aby nevydržel jeste jednu výmenu" ( pozn. nejedná se o vozy co by měli najeto pod 200tis km... )...
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

přesně tak ono nejde jen o to že výmněna rozvodů je jednoduchá ale jde o to a já nevim jak u koho ale u mě to funguje stprocentně že se ta věc rozbije v nejmíň vhodnou situaci a třeba mám tranzita vodtahovku a neumim si představit co bych dělal kdyby mi kvůli tomu že sem ušetřil tisícovku za vodní pumpu když sem dělal rozvody mi někde v noci klekla s naloženym autem s termínovanou vykládkou.......
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Odpovědět

Zpět na „Corolla“