Čištění klimatizace a ochrana laku

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Melkes
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Čištění klimatizace a ochrana laku

Příspěvek od Melkes »

Chtěl bych u ročního Yarise provést vyčištění klimatizace. Návod na spreji udává pouze obecné údaje.Potřebuji vědět co se musí demontovat a kam přesně se sprej nastříká.Má-li někdo zkušenosti s touto činnosti buda rád za radu.
Další dotaz mám k ochraně koroserie.Potřeboval bych typ na vosk s dlouhodobou životností. Slyšel jsem o vosku TITAN WAX, který má vydržet 1 rok. Jestli má někdo zkušenosti s tímto výrobkem at se ozve,
dík.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Při čištění klimy se vysaje prach z potrubí, filtrů a výparníku, filtry se vyperou (pokud se dají prát) a na filtry se nastříká antibakteriální sprej + na výparník taky.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Melkes
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

čištění klimatizace a ochrana laku

Příspěvek od Melkes »

Dík za odpověd ale uvítal bych trchu podrobnější postup,jako ze kterého místa se má se má dezimfekce provést, jestli z prostoru filtru, nebo shora nasávaní v koroserii a pod. Někde jsem četl, že se nemá stříkat přes ventilátor z důvodu poškození el. motoru, čili jak se dostat na výparník kde je to nejdůležitější.
muco
Věčnej rejpal

Re: čištění klimatizace a ochrana laku

Příspěvek od muco »

Môj názor-ak to neviem na 100% ako sa to robí,nevrtal by som do toho,lebo urobím viac škody ako užitku a aby si sa potom nemusel aj tak obrátiť na servis :wink: :wink:
Pokial viem,su na to špecialne prípravky a stroje,ktorými to robia v servisoch...Ty to tak kvalitne neprefukneš ako oni so strojmi na to určenými.Je tam dosť bakterií.. :lol: :lol:
Ale ešte raz-je to môj názor :oops:

Čo sa týka autokozmetiky :,určite tu o tom nájdeš vela -skús pohladať(ten TITAN WAX som neskúšal).
Inak v podstate všetko je skoro na jedno kopyto tie cca500 korunové .. No zabudni na to,že ti stačí raz za rok napastovať auto...Niektoré firmy robia strojové voskovanie...to ty tak kvalitne neurobíš! Ale stojí to nejaký ten peniaz a možno(!!!!) ti to vydrží na ten rok..Nesmieš však potom často umývať auto so šamponom.(Ja si to radšej "urobím" sám) Inak s takými to voskami ako som dal foto,stačí 3-4x za rok napastovať,vyleštiť a nasadiť si slnečné okuliare aby si od toho lesku neoslepol. :lol: :lol: :lol:

Obrázek

P.S. SORRY -dúfam,že nevada tie fotky ohladom "reklamy"..
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Ja som si klimu čistil tak že som prestrekol priestor pelového filtra a dal nový,potom som zastrčil tú dlhú hadičku spreja do každého výduchu a stlačil ,súčasne pomaly ťahal von.Výduchy sa zaplnili dezinfekčnou penou ktorá sa potom odparila.Na leštenie karoserie som kúpil na autosalone leštenku čo tam predvádzali a som velmi spokojný ale neviem ako sa volá,tiež to reklamujú aj v TV,ako na kapote smažia vajíčka,strielajú zo vzduchovky.Umývam auto len čistou vodou ale mušky na predu umývam prípravkom na mušky.
denso
Navigátor

Příspěvek od denso »

Osobně mám odzkoušenou kosmetiku od Sonaxu. S leštěnkama této firmy se dají dělat skutečné zázraky. I kosmetika na interier je skvělá a hlavně všechno dlouho vydrží. Autošampony mi příjdou stejné jako autošampon zn. Tesco :-) Nevidím rozdíl v tom jestli umyju auto šamponem za 200Kč/500ml nebo 60Kč/1l. Auto umývám téměř každý týden. Záleží jaké je počasí. Když je dobrá předpověď - umývám.
Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

A čo poviete na prípravky z or. toyota obchodu. Všimol som si,že maju aj na čalunenie ,aj na palubovku,elektrony,motor....Tie leštenky sa mi nezdajú byť drahšie (300-400 ,Sk)-ako su aj iné značky.
Máte skusenosti s nimi?
Toyota Auris 1.8 hybtid
Melkes
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

čištění klimatizace a ochrana laku

Příspěvek od Melkes »

Tak jsem to koupil a jsem zvědav jak dlouho to vydrží. V minulosti jsem něco takového měl a dělal jsem jednou za rok ale nesmíš jezdit do myčky.ObrázekURL=http://www.obrazok.eu/viewer.php?file=t ... dhhox8.jpg]Obrázek[/URL]
muco
Věčnej rejpal

Re: čištění klimatizace a ochrana laku

Příspěvek od muco »

Dámy ,páni,možno poviete,že som taký deb...prečo som to kupoval(a budete mať aj pravdu).
Chcel som nejakú pastu kúpiť na nejaké tie škrabance (to viete..čierna metalíza :roll: )

Preto som si dal poradiť v obchode-mám vcelku "nové auto" ,ale farba keďže je rok výr.2007 je už vyzretá.
táto pasta je na odstranenie poškrabania vrstiev laku -aj metalizovaného,alebo na poleptanie vznikajuce z váčieho trusu,prisliřice..a tak.Po nemecky neviem a vzadu je písané takto.

ZABUDNITE NA TO !!!!!
Skusil som to a mám okolo jemných škrabancov na zadných piatych dverách pekné zošúchané kruhy -ako som to "leštil"...Skusim to ešte nejak vyhladiť s voskom,ale ak by niekto nad týmto premýšľal,neradím!

Obrázek
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Na takovýhle věci to chce odborníka, který se v údržbě laku vyzná. Znám jednoho, ale bude to asi pro tebe trochu daleko, je tady z Jablonce. :twisted:

Chci tím spíš naznačit, že se opravdu vyplatí rada odborníka, než naživo testovat na svém miláčkovi.

P.S. Příště takové věci doporučuji zkusit někde kde to není vidět. (Např. mezi dveřma)
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Hm...to už som zistil :oops: :oops:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“