bazén v kufru-pomoc
bazén v kufru-pomoc
tak jsem dostal málem šok, včera jsem zjistil, že se mi koupe rezervní kolo, ten prostor pro kolo měl v sobě tak 10l vody, vypustil jsem to těma gumovejma zátkama, voda byla i v kapsách po stranách na pravo i nalevo kde je hever, krycí koberec nasáklej jako držka:--(, sušil jsem a zkoumal dneska kudy se to tam bere a došel jsem k závěru, že asi přes světla, je tam lem a voda má možnost zatéct i dovnitř do těch kapes, načež, jsou zřejmě pro tento účel možná udělány odtokové větrací otvory, kryté gumovým závěsem, ale to mi přijde jako fikce, tak nevím, kde se tý vody tolik sesbíralo.Na tom origo koberci mám neorigo plastotextil. ochranou podlážku-tam rybník nebyl, takže předpokládám, že hladina musela nastoupat až na ten koberec, nebo nacákat na něj, přes sklo se mi nezdá , že by to zatékalo, ikdyž asi 2x jsem měl i mokré věci v kufru, asi záleželo jak jsem parkoval, jestli vodorovně, nebo z kopce.
Má někdo prosím zkušenost??
Děkuji
Má někdo prosím zkušenost??
Děkuji
leo
byl ave 2,0D4D 12/2001 kombi
už je Avesro 2,0D4D T25 EXECUTIVE 2004
a Corolla Verso 1,8VVTi 2005
- Karel Danda
- Řidič
Akurat som toto vcera riesil so svagrom na jeho pajere. Zavrel sa do kufra a ja som hadicou striekal vodu a on to pozoroval od dnu a bolo vidiet ze kde to netesni.
Takze radim aj tebe vyber vsetko co sa da z kufra zavri sa don a popros niekoho nech na auto leje vodu, ona sa ukaze kadial priteka
Takze radim aj tebe vyber vsetko co sa da z kufra zavri sa don a popros niekoho nech na auto leje vodu, ona sa ukaze kadial priteka
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
no jsem si říkal taky, ale přijde mi to takové amatérské a navíc to pak může možná začít rezivět kolemm těch dírek:-))), přeci je to Toyota a tam by to mělo být vymyšleno jinak což?Karel Danda píše:Já míval vodu jen v těch postraních kapsách. Po marných zkoumáních vše vyřešilo vyvrtání malých dírek v nejnižších bodech kapes. A už tam voda nikdy nebyla. Nejlepší těsnění je díra, říká stará anténářská poučka.
leo
jj díky, toto jsem taky dělal, ale jen za pomocí konve, zkusím tu hadici ještě:-)jelinek4 píše:Akurat som toto vcera riesil so svagrom na jeho pajere. Zavrel sa do kufra a ja som hadicou striekal vodu a on to pozoroval od dnu a bolo vidiet ze kde to netesni.
leo
Je to hodně amaterskéšoel píše: no jsem si říkal taky, ale přijde mi to takové amatérské a navíc to pak může možná začít rezivět kolemm těch dírek:-))), přeci je to Toyota a tam by to mělo být vymyšleno jinak což?

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Někde skrze pravý zadní světlo mi taky teče do kufru, ale celkem málo. Když prší hodně nebo málo, tak nic. Jen když prší tak nějak středně, tak mám v kufru trochu vody. Zkoušel jsem sundat to světlo, když jsem povolil šrouby, světlo se ani nehne, tak nevím, kde to ještě drží. Ale v té části u toho světla jsou nějaký odtokový kanálky a ty budou nejspíš ucpaný a voda pak teče do kufru. Já to zkoušel tak, že jsem nechal otevřený kufr (liftback) a lil vodu ze střechy, voda zatekla do odvodných kanálků a část protekla na zem a část v místě toho pravýho světla do kufru.
ten samej problém jsem řešil asi před dvěma týdny..u rezevy jezero a v postraních kapsách taky,jenže u mě to tam nateklo při jízdě pač jsem nechal měnit zadní tlumiče a típek co na tom makal to samozřejmně ojebal a nedotěsnil ,tím pádem při jízdě to tam nakapalo tolik vody až to pěkné není...jakmile jsem ho uvědomil naprosto přesně věděl o co jde a hned svou práci dodělal a už je to v pohodě ale auto na opravu mu už nikdy nesvěřím kokot jeden!!!
Toyota Avensis 2,0D4-D 81kw
r.v. 2001 sedan...
r.v. 2001 sedan...
no, ja by som to skusal utesnit - pozriet, skus pozriet, ci mas dobre svetla, ci su dobre nasadene (aj tesnenie - mozno bude prekrutene) - lajdaci su vsade. Dotiahni, skus nejaky tmel... verim, ze to pomoze. Tie gumenne zatky na spodu su tam prave kvoli pripadnemu vypusteniu vody.
Horsie by bolo ak by bola kasna po buracke.
skus najprv odstranit pricinu, bo dlhodobo vela vody nerobi dobre.
Horsie by bolo ak by bola kasna po buracke.
skus najprv odstranit pricinu, bo dlhodobo vela vody nerobi dobre.
RIDE TO LIVE, LIVE TO RIDE.
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."
Toyota Avensis 2,2 D-4D Combi 2006.
Honda VFR 800 FI 2005
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."
Toyota Avensis 2,2 D-4D Combi 2006.
Honda VFR 800 FI 2005
no světlo jsem vyndal a lil jsem vodu tam, kam může normálně stejkat a něco právě nateklo i dovnitř,ale žádný odtokový kanálky tam nejsou, prostě asi když prší blbě, tak se tam něco dostane, budu laborovat až bude čas, ted neníFilif píše:Někde skrze pravý zadní světlo mi taky teče do kufru, ale celkem málo. Když prší hodně nebo málo, tak nic. Jen když prší tak nějak středně, tak mám v kufru trochu vody. Zkoušel jsem sundat to světlo, když jsem povolil šrouby, světlo se ani nehne, tak nevím, kde to ještě drží. Ale v té části u toho světla jsou nějaký odtokový kanálky a ty budou nejspíš ucpaný a voda pak teče do kufru. Já to zkoušel tak, že jsem nechal otevřený kufr (liftback) a lil vodu ze střechy, voda zatekla do odvodných kanálků a část protekla na zem a část v místě toho pravýho světla do kufru.

leo
Zdravím všetkých toy-combikov.
Aj ja som mal takéto problémy, no podarilo sa mi to vyriešiť k spokojnosti.
Ako miesto pretekania vody som identifikoval strechu. Áno, je to konkrétne uchytenie strešného nosiča. Je tam aj gumené tesnenie, to rokmi starne a netesní. Treba odstrániť zadný kryt nosiča. Pozor na zlomenie, treba ho najprv posunúť asi 1 cm do zadu a potom nadvihnúť. Ide to dosť ťažko.
[/url]
Potom odskrutkovať dve skrutky, nadvihnúť nosič, zasilikónovať skrutky, nasadiť nosič, zaskrutkovať a nasadiť kryt. Po tomto úkone už žiadna voda v kufri.
Držím palce pri oprave.

Aj ja som mal takéto problémy, no podarilo sa mi to vyriešiť k spokojnosti.
Ako miesto pretekania vody som identifikoval strechu. Áno, je to konkrétne uchytenie strešného nosiča. Je tam aj gumené tesnenie, to rokmi starne a netesní. Treba odstrániť zadný kryt nosiča. Pozor na zlomenie, treba ho najprv posunúť asi 1 cm do zadu a potom nadvihnúť. Ide to dosť ťažko.
[/url]
Potom odskrutkovať dve skrutky, nadvihnúť nosič, zasilikónovať skrutky, nasadiť nosič, zaskrutkovať a nasadiť kryt. Po tomto úkone už žiadna voda v kufri.
Držím palce pri oprave.

Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
Pribalil som aj nejaké to foto. Hádam pomôže.
http://img9.imageshack.us/i/22092009256.jpg/
http://img143.imageshack.us/i/22092009257.jpg/
http://img9.imageshack.us/i/22092009256.jpg/
http://img143.imageshack.us/i/22092009257.jpg/
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi