Prosím o radu zkušených
Prosím o radu zkušených
Zdravím všechny toyoťáky a toyoťačky,
Vím že jste to tu na foru řešili mnohokrát,ale jsem tu nový a vyhledávání mi moc nepomohlo , tak to se mnou ještě zkuste a hned mě nelynčujte.
Mám v plánu koupit Avensise kombi z roku 2004 a to v motorizaci 2.0 vvt-i, je to od našich západních sousedu ,konkretně z D.
Na fotkách super a píše že je to erste hand najeto 131tkm stav velmi dobrý.
Potřeboval bych vědět , na co se mám těšit, na co ne a na co si mám při koupi , zkušební jízdě a prohlídce vozu dát největší pozor a na co se prodejce ptát.
Jsem si jistý že jste tady všichni fajn lidi a někdo se o své zkušenosti podělí a poradí mi .....
Dík za všechny moudre rady a postřehy.....J.
Vím že jste to tu na foru řešili mnohokrát,ale jsem tu nový a vyhledávání mi moc nepomohlo , tak to se mnou ještě zkuste a hned mě nelynčujte.
Mám v plánu koupit Avensise kombi z roku 2004 a to v motorizaci 2.0 vvt-i, je to od našich západních sousedu ,konkretně z D.
Na fotkách super a píše že je to erste hand najeto 131tkm stav velmi dobrý.
Potřeboval bych vědět , na co se mám těšit, na co ne a na co si mám při koupi , zkušební jízdě a prohlídce vozu dát největší pozor a na co se prodejce ptát.
Jsem si jistý že jste tady všichni fajn lidi a někdo se o své zkušenosti podělí a poradí mi .....
Dík za všechny moudre rady a postřehy.....J.
pokud ma xenony tak svitivost pokud halogen upaleny objimky zarovek
do roku 2005 spatnej sloupek rizeni, jestli je vymenenej v zaruce?
jinak me nic nenapada
do roku 2005 spatnej sloupek rizeni, jestli je vymenenej v zaruce?
jinak me nic nenapada
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
je to text z jedne recenze ktera tady nekde je na stahnuti :
Klepani rizeni v systemu prevodu u motorizaci 1,6 a 1,8 (puze EMPS). toyota problem resila vymenou celeho sloupku rizeni a tato zavada se vyskytovala pouze zkraje produkce.
Klepani rizeni (vsechny motorizace) z duvodu vule v drazkach vlozeneho hridele sloupku rizeni. menil se cely sloupek a tato zavada se vyskytovala az do roku 2005.
pak piskal posilovac ze byl malo namazanej a jeste, dotahovali se pouzdra horniho ramene zadni napravy
Klepani rizeni v systemu prevodu u motorizaci 1,6 a 1,8 (puze EMPS). toyota problem resila vymenou celeho sloupku rizeni a tato zavada se vyskytovala pouze zkraje produkce.
Klepani rizeni (vsechny motorizace) z duvodu vule v drazkach vlozeneho hridele sloupku rizeni. menil se cely sloupek a tato zavada se vyskytovala az do roku 2005.
pak piskal posilovac ze byl malo namazanej a jeste, dotahovali se pouzdra horniho ramene zadni napravy
Jo dík, tohle jsem našel taky. Měl jsem spíš na mysli, jak se to dá poznat v reálu, myslím tím, jestli někdo nepamatuje, co je třeba s tím autem provádět, aby se to projevilo, třeba jet pomalu, jet rychle, táhlá zatáčka, ...? Dík.bartp píše:je to text z jedne recenze ktera tady nekde je na stahnuti...
tak to nevim, ale casem to urcite zistim protoze ja ho urcite menenej nemam pac se to dovezl z nemec s 17t.km a pochybuju ze by to uz menili, v servisce to teda napsany nemam pokud se tam pisou takovy veci
JO , toyotka už je doma, ale nakonec to není 2.0 ale 1.8 vvti, ted už jenom to přihlásit a může se jezdit.Gillet píše:Tak co už ho máš doma?
A jestě se chci zeptat, ....kolik mají být volnoběžné otáčky , zdá se mi to nějak málo, na otáčkoměru asi dva dílky pod 1000 , a ještě jedna věc, dočetl jsem se že rozvody jsou řešeny řetězem , to je dobrý , ale kontrola ventilů poslechem po 90 tkm mě zajíma , co si pod tím mam představit, co mám poslouchat , jak poznám že je něco špatně.
PS: auto má najeto 102 tkm , alespoň prodejce se za to zaručoval i záznamyv servisce tomu odpovídají tak nevím , věřím že tomu tak je .

- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
z kraje produkce cca 6 let ( nejmene vsak do roku 2004 ) , ale muzes mit stesti , kontrola ventilu poslechem to nevim - asi jestli neklepou , ale spis se da slyset vytahany retez , ten by se mel taky kontrolovat - taky se dost protahuje a pak vydava charakteristicky zvuk kdyz uz to napinak nezvlada
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Koupě probíhala normálně, jako obyčejně, normálka, ale ta cesta byla celkem utrpení, bylo to nějakých 780 km takže 24 hodin na cestách nGillet píše:Tak to blahopřeji. A jak probíhala koupě v D. Jestli máš fotky, tak se pochlub.
Jedno foto hned po naložení ..... http://jurakavan.rajce.net/t