RECENZIA corolla E12

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
andy.gee
Řidič

RECENZIA corolla E12

Příspěvek od andy.gee »

zdravim, na jednom fore jeden dobry chlapik odfotil par recenzii a tak som sa rozhodol, ze to tu hodim, mozno to niekomu pomoze ci uz pri vybere alebo servise 8)

Kód: Vybrat vše

http://77.247.224.52/cicmanec/AO/Autoojetiny-Toyota_Corolla_E12.rar
Naposledy upravil(a) andy.gee dne čtv 22.04.2010, 10:09, celkem upraveno 1 x.
lubos99
Člen Týmu

Příspěvek od lubos99 »

Zdar, tak jak jsem to četl, zase nejsem překvapen nad hloupostí novinářů, ten člověk s autem neměl moc zkušeností a proto děkoval bazaru Štěpánek Auto za půjčení... není to divné ? Jako rado pro výber bych to určitě nebral a hanit motor 2.0 D že je špatný, je velká neznalost Toyot a jejich historie ! Každý má svůj názor, což neberu, ale zveřejňovat svou neznalost nemusí :)
andy.gee
Řidič

hm

Příspěvek od andy.gee »

nechcem niekoho teraz kritizovat alebo obhajovat .. precital som si desiatky (ak nie stovky) testov zo vsetkych moznych stranok a casopisov tak sa to pokusim nejako objektivne zhodnotit

na konci kazdeho takehoto testu dakuju nejakej firme alebo autobazaru za zapozicanie .. je logicke, ze novinar to auto nevlastnil, skusenosti s konkretnym typom a modelom su zozbierane zo servisov, skusenosti ludi a aj od samotneho vyrobcu (ktory potom vo vlastnom zaujme pri facelifte mnohe chyby odstrani)

a co sa tyka vyberu motora tak 2.0 D4D hodnotil v porovnani s ostatnymi motormi v E12tke a nakolko ma viac nevyhod (rozvody pohanane remenom, citlivejsia na naftu atd) tak odporucal brat skor nieco ine

PS: podla mna v tej recenzii obstala Corolla E12 vyborne takze nemusis mat tazke srdce na autora :wink:
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

souhlas s Andym. Tenhle 2.0D je opravdu velmi málo povedený motor a zvlášť to vynikne ve srovnání s konkurencí. Pro mě osobně byl velkým zklamáním výkon versus spotřeba. Starřčký VW 1.9 TDI 66kw je proti tomu úžasný.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

lubos99 píše:Zdar, tak jak jsem to četl, zase nejsem překvapen nad hloupostí novinářů, ten člověk s autem neměl moc zkušeností a proto děkoval bazaru Štěpánek Auto za půjčení... není to divné ? Jako rado pro výber bych to určitě nebral a hanit motor 2.0 D že je špatný, je velká neznalost Toyot a jejich historie ! Každý má svůj názor, což neberu, ale zveřejňovat svou neznalost nemusí :)
Článek pochází z časopisu Autoojetiny a ten byl podle mě nejlepší jaký se tady dal sehnat, bohužel už asi nevychází.
Jejich recenze jsou velmi vyvážené , v tzv. velkých recenzích( Vyšel např. Avensis) rozebírají každý motor daného modelu a hodnotí ho .To si pak můžeš lehce porovnat s jiným motorem =modelem =.
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Kubikula
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Corolla E12 2.0 D-4D 66kW

Příspěvek od Kubikula »

Ve svojí Corolle E12 mám 2.0 D-4D 66kW (ojetá, dovoz Itálie, 128 000 km). Není to zrovna sprinter, ale co se týče citlivosti na kvalitu nafty můžu jedině potvrdit.

Nedávno jsem nabral plnou nádrž nějaké horší várky z pumpy kde beru normálně (nafta u konkrétní pumpy obstála v -20°C). Motor sice naskočil, ale řídící jednotka odstavila turbo, nebo ho omezila. Jak se motor zahřál, vše pak jelo zase normálně. Do nádrže putovalo trochu aditiv a 60-ti cetanová nafta a byl klid.

Rozvody jsou sice řemenem, ale který nafťak je i dnes nemá. K dobru je snad výměna po 105 000 Km. U nafťaku ze stejného období od VW to je pokud je mi známo o 15 000 dříve.

S tou spotřebou to není taková hrůza. Na ježdění do města to prostě není, tam spotřebu pod 6 nedostanete ani náhodou. Pokud jezdím kombinaci, tak dlouhodobá spotřeba 5,5 litru/100km (často plné osazení auta). Pokud se vynechá dálnice a po okreskách nemáte potřebu předjet vše co potkáte, není problém se i zapnutou klímou dostat na 4,5 litru/100km. Při delších trasách po dálnici (4 lidi + klima) jezdim za 5,3l/100 km a to nejsem louda (130 - 140 km/h). Na stejné trase jsem stejně vytíženou Octávii s 1,9 TDI 77 kW PD pokořil o 0.7 litru. Spotřeba si myslím je u tohodle motoru v pohodě, ale vždy záleží na řidiči. Prvních pár tisíc jsem měl spotřebu vyšší, pak jsem se s motorem sžil a spotřeba klesala.
Obrázek

Zatím jsem se svojí Corollou najel 14 000 km bez závady a problémů. Jen ta nafta, ale to auto nemůže za to, že v ČR mají pumpaři potřebu okrádat jak jen to jde. Kdo nepotřebuje závodit s Octávka a Passatama (ale dají se hezky potrápit, to mi věřte), tak můžu za sebe doporučit. Jen je potřeba si dát bacha na naftu.
Krysa
Člen Týmu

Příspěvek od Krysa »

V tom clanku se pise, ze vznetove verze se 66kW nemaji dvouhmotovy setrvacnik. Je to pravda? Ja mam konkretne Corollu r. v. 2003 2,0 D-4D 66kW.
Predem dik za odpoved.
andy.gee
Řidič

dvojhmota

Příspěvek od andy.gee »

Krysa píše:V tom clanku se pise, ze vznetove verze se 66kW nemaji dvouhmotovy setrvacnik. Je to pravda? Ja mam konkretne Corollu r. v. 2003 2,0 D-4D 66kW.
Predem dik za odpoved.
nemysleli nahodou na verziu 1,4 D-4D 66 kW?

ja som to pochopil tak .. ze iba ta 1,4 D-4D nema dvojhmotu a dvojlitre ju maju .. to som kontroloval aj v katalogu na internete .. tam vsak mozu byt chyby

pre istotu nech sa radsej este vyjadri niekto .. kto ma 2,0 D-4D 66 kW
Krysa
Člen Týmu

Příspěvek od Krysa »

Tak me odpovedeli z emilfreye nasledujici:

Dobrý den pane *****,

podle dostupných informací se jedná skutečně o setrvačník jednohmotový.
Pro 100% potvrzení by bylo potřeba číslo karoserie.

Hezký den

Az doma opisu cislo karoserie tak jim to tam poslu, abych to mel potvrzeno.
Krysa
Člen Týmu

Příspěvek od Krysa »

Tak jen pro potvrzeni ohledne setrvacniku.

Dobrý den pane *****,

potvrzuji předešlou informaci. Skutečně se jedná o setrvačník jednohmotový.
Montovaly se z důvodu ušetření hmotnosti vozu a nebylo potřeba řešit
odpružení setrvačníku jako u Avensise se stejným motorem.

Hezký den
Odpovědět

Zpět na „Corolla“