Rada zkušeného

vše ohledně modelové řady Avensis
Filif
Navigátor

Rada zkušeného

Příspěvek od Filif »

Zdravím všechny,
mám v plánu koupit kombíka, našel jsem jednoho, který podle fotek vypadá dobře, až na jednu věc. Ještě jsem ho neviděl v reálu a to je vlastně důvod, proč píšu sem. Když mrknete na tu fotku, myslíte, že je to po havárce? Když jsem se dotyčné osoby ptal, bylo mi řečeno, že vůz je nehavarovaný a že ta škvíra je pravděpodobně způsobená gumovým dorazem, který je na pravé straně z pohledu na předek auta vyštelovaný více, než je tomu vlevo. Já nevím, v tomhle se nevyznám, mám předchozí generaci Ave a tam jsem nic podobného nenašel, něco co by se dalo štelovat. Tak se chci zeptat zde, co si o tom myslí zkušený toyoťák. Je to samozřejmě z bazaru, najeto oněch diskutovaných cca 150 tisíc. Ta mezera mi nedá spát, říkám si, jestli má cenu se na to auto vůbec jet podívat. Zase si říkám, přece by někdo netahal auto, když by bylo jasně vidět, že je bořený.

Pokud bych se rozhodl opravdu pro koupi, tak mám v plánu nechat udělat expertízu cardetectem, sice to stojí cca 5000, ale aspoň budu vědět, co je to zač, než bych to koupil nebo podle výsledku nekoupil. Pořád totiž věřím, že se poctivý bazarista ještě někde najde:-) Jo já vím, že je to naivní představa:-)

Pak ještě jedna věc: včera jsem pročítal diskuze o světlech, ty paraboly a ztráta odrazivosti, to se týká jen xenonů, anebo je to problém i halogenu?

Děkuji za všechny rady a doporučení, sehnat v dnešní době ojetý a přitom poctivý (rozuměj s nezkreslenými údaji) auto je fakt problém. Omlouvám se, jestli jsem založil téma v sekci, kde jsem neměl.

Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Fotka...

Příspěvek od aczasa »

Na první pohled to opravdu může být gumovým štelovatelným dorazem. :-/ Ale těžko soudit. Jinak na druhé fotce je vidět, že zbytek celkem lícuje, takže nic moc takhle úplně nenaznačuje, že by mělo být bouraný na předek, tedy spíše levý předek. :-)
Ale ber to s tou rezervou, že je to fotka.
Back in Czech.
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Prostě tam zajeď s někým,kdo tomu rozumí a ten Ti poradí... :)
Duchy
Navigátor

Re: Rada zkušeného

Příspěvek od Duchy »

Filif píše:Když mrknete na tu fotku, myslíte, že je to po havárce? Když jsem se dotyčné osoby ptal, bylo mi řečeno, že vůz je nehavarovaný a že ta škvíra je pravděpodobně způsobená gumovým dorazem, který je na pravé straně z pohledu na předek auta vyštelovaný více, než je tomu vlevo.

Pokud bych se rozhodl opravdu pro koupi, tak mám v plánu nechat udělat expertízu cardetectem, sice to stojí cca 5000, ale aspoň budu vědět, co je to zač, než bych to koupil nebo podle výsledku nekoupil.

Pak ještě jedna věc: včera jsem pročítal diskuze o světlech, ty paraboly a ztráta odrazivosti, to se týká jen xenonů, anebo je to problém i halogenu?
ad a) muze to byt OK
ad b) cardetect je naprd a rozhodne nestoji za ty penize
ad c) tyka se to jenom xenonu
ad d) nez shanet u nas poctiveho bazarnika je jednodussi si pro nej zaject do Nemcu
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lake-bodom »

ad a) Pokud je to štelovatelným dorazem, proč to neupraví, ať je to v pořádku? :-)
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
aczasa
Věčnej rejpal

doraz

Příspěvek od aczasa »

Nechce se mu? :-) Neumí to? :-) Já než přišel na štelovatelnost několika částí karosérie (haubna, víko kufru...), tak jsem koukal i do manuálu... :-)
Back in Czech.
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Duchy píše: ad b) cardetect je naprd a rozhodne nestoji za ty penize
ad d) nez shanet u nas poctiveho bazarnika je jednodussi si pro nej zaject do Nemcu
Proč je cardetect k ničemu? Já myslel, že to něco řekne, když dělají kontrolu identifikátorů, zkoušku tloušťky laku,... Je Cebia lepší nebo je to totéž?
Naposledy upravil(a) Filif dne pon 10.05.2010, 13:58, celkem upraveno 1 x.
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

lake-bodom píše:ad a) Pokud je to štelovatelným dorazem, proč to neupraví, ať je to v pořádku? :-)
Tak to jsem si říkal taky, přece nebudu to auto fofit takhle a raději ho před focením sešteluju.
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

Filif píše:Proč je cardetect k ničemu? Já myslel, že to něco řekne, když dělají kontrolu identifikátorů, zkoušku tloušťky laku,... Je Cebia lepší nebo je to totéž?
Protoze kdyz autum rozumis, tak to co oni prohlidnou si prohlidnes sam. Pokud jim nerozumis, tak by jsi s autem mel stejne ject do autorizaku a tam to zkouknou za tebe. Prinos by mela kontrola vuci databazim, ale ty jsou u nas v tak nepouzitelnem stavu, ze je nema smysl resit. :(
Kontrola laku za pet tisic je trosku luxus, merak si muzes pujcit sam a nebo ho maji v servisu.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Je otázka jak daleko od tvého bydliště je auto v bazaru, a kolik za něj chtějí, já osobně bych vzal někoho, kdo TOYOTY zná a pojal bych to jako výlet a jel se tam podívat, v nejhorším případě pojedeš zpět s prázdnou, ale zase tě nebude " žrát " to že jsi jej neviděl
a1bert
Manager Týmu

Re: doraz

Příspěvek od a1bert »

aczasa píše:Nechce se mu? :-) Neumí to? :-) Já než přišel na štelovatelnost několika částí karosérie (haubna, víko kufru...), tak jsem koukal i do manuálu... :-)
tak se pochlub, me se spatne zaviraji dvere kufru (kombi) a ty gumove dorazy nejsou sroubovaci takze jsem to vzdal...
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Duchy píše:Protoze kdyz autum rozumis, tak to co oni prohlidnou si prohlidnes sam. Pokud jim nerozumis, tak by jsi s autem mel stejne ject do autorizaku a tam to zkouknou za tebe. Prinos by mela kontrola vuci databazim, ale ty jsou u nas v tak nepouzitelnem stavu, ze je nema smysl resit. :(
Kontrola laku za pet tisic je trosku luxus, merak si muzes pujcit sam a nebo ho maji v servisu.
Tak to já auto vždycky celý oblezu, jenže třeba kompletní výměnu identifikátorů vážně nepoznám, když to nemám s čím srovnat.

Takže i Cebia je k ničemu, Dekra taky? Tak k čemu to potom je:-( erad bych vycestoval do ciziny a tam mi auto zabavili:-(
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

wrc50 píše:Je otázka jak daleko od tvého bydliště je auto v bazaru, a kolik za něj chtějí, já osobně bych vzal někoho, kdo TOYOTY zná a pojal bych to jako výlet a jel se tam podívat, v nejhorším případě pojedeš zpět s prázdnou, ale zase tě nebude " žrát " to že jsi jej neviděl
Je to cca 30 - 40 km od bydliště, ale neznám nikoho, kdo by si troufl na Toyotu:-(
Mih
Člen Týmu

Příspěvek od Mih »

Ale no tak, prohlídku Toyoty zvládne každý slušný automechanik, sám zvládneš to, že poznáš spoje plechů a jejich antikorozní úpravu uvnitř motorového prostoru. Tedy zda je to origo nebo opravované.
V historii vozu v servisu Toyota se dá stopovat jen když vůz byl servisován v Toyotě, třeba v D. Opravy u mechaniků v garáži pochopitelně ne.
aczasa
Věčnej rejpal

dorazy

Příspěvek od aczasa »

A1bert: tak je stačí vyndat a říznout. :-) Některé mají v sobě šroub a ten stačí "odmaskovat" a utáhnout a ty poslední jsou jen na zatlačení a zašroubování. Takže v postatě všechny ty odskoky jde nějak upravit a poladit.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“