Motor pre T27 (kombi): 1,8 VVTi (108kW) vs 2,0 D (93kW)

vše ohledně modelové řady Avensis
CommonUser
Věčnej rejpal

Motor pre T27 (kombi): 1,8 VVTi (108kW) vs 2,0 D (93kW)

Příspěvek od CommonUser »

Moze niekto poradit, co zobrat ? Momentalne jazdim nemecky olympijsky zazrak 1,9 TDI (ale fakt vybornymi sedackami). Kilometre rocne mam teraz cca 20 tkm (predtym viac), ale moze sa to zmenit k horsiemu (viac).

60 % dialnica (plne auto)
30 % mesto (sam)
10 % okresky.

Viac menej som uz rozhodnuty pre Avensa, pretoze ma urcite najlepsie sedenie za tie peniaze.
Ake palivo odporuca toyota do 2,0 D; tiez bezsirantu naftu ako pre 2,2 D ?

Vdaka za kazdy nazor / skusenost.

PS
Debilne uzke sportove sedaky nechcem (napr. focus 3, octavia 3 atd), z idiotskou aktivnou opierkou pre postihnutych - blby nenastavitelny uhol(napr. megane, venga, laguna, octavia, atd.) Sedim dost vzpriamene a ta opierka potom tlaci do hlavy. To tu ale neriesime. Proste chcem kreslo no.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Za mě:s obouma neuděláš špatně,u sazometu musíš dávat bacha co a kde tankuješ+ problémy s ERG vent. a zimním provozem.Při tvém dálniční nájezdu asi naftu,ujedeš na nádrž více. Pokud preferuješ ticho oba jsou na tom dobře, pokud úplné ticho benzín.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
CommonUser
Věčnej rejpal

DPF a spol

No prave, aby sa mi ten diesel nevysypal na dialnici (DPF, ERG, vstreky atd.). Preco na SVK (www.toyota.sk) stoji v akcii naftak rovnako ako benzin ? (Zeby kvalita benzinu, ci nekvalita naftaka ?) :shock:
CommonUser
Věčnej rejpal

pre m5t

Otazka pre m5t: Ako slape u teba ta 1,8. Je uz zabehnuta ? Spokojnost ?
jirkaryba
Člen Týmu

Příspěvek od jirkaryba »

Tak já mám 2,0 D4D manuál 6-ti kvalt a nemůžu si stěžovat. Spotřeba 6,5 a to mám zatím najeto 10tis. km a kolem 50% sou pojížďky do 5km po městě. Motor je tichý, když se nabere dobrá nafta. Jednou sem musel natankovat na ne zrovna dobré benzince a bylo slyšet klepání, ale jinak jenom přede. Akorát mě překvapilo na dálnici při rychlosti 150 byla spotřeba 10l, zdá se mě to docela dost, ale třeba to ještě klesne až se pořádně zajedu.

Jinak když sem ho kupoval tak byla cena za nafťáka a benzín taky stejná.
Avensis kombi, T27, 2009, 2,0 D4D
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

m5t: ja by som mal otazku na tu prevodovku - multidrive S, ako si s nou spokojny, skusenosti, staznosti,...
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Pro všechny - zatím maximální spokojenost,automat šlape jak hodinky. Dálnice nejezdím a po okreskách/město v zimě spotřeba 7,5, teď 6,9. Je to můj první automat a mě jsem trochu obavy,ale je suprovní,obě ruce volné,lehounké rozjezdy na nezpevněném povrchu,v obci při padesátce se otáčky ustálí na tisícovce,akorát je třeba si zvyknout mít nohu na brzdě na semaforech. Perfektně se s tím parkuje do mezery,jen přeřazuji bez plynu a ladím místo zaparkování. :D
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

m5t píše:Pro všechny - zatím maximální spokojenost,automat šlape jak hodinky. Dálnice nejezdím a po okreskách/město v zimě spotřeba 7,5, teď 6,9. Je to můj první automat a mě jsem trochu obavy,ale je suprovní,obě ruce volné,lehounké rozjezdy na nezpevněném povrchu,v obci při padesátce se otáčky ustálí na tisícovce,akorát je třeba si zvyknout mít nohu na brzdě na semaforech. Perfektně se s tím parkuje do mezery,jen přeřazuji bez plynu a ladím místo zaparkování. :D
a mas tie packy pod volantom (neviem ci sa to dava ako standard)?
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Nemám,moje výbava se rovná výbavě LUNA, jestli máš na mysli řazení pod volantem páčkami.
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

m5t píše:Nemám,moje výbava se rovná výbavě LUNA, jestli máš na mysli řazení pod volantem páčkami.
ano, to som mal na mysli.
Mih
Člen Týmu

Příspěvek od Mih »

Vrátím se k životnostnímu testu, po 100t. km měla D Toyota motor jako nový. Mám první diesel (2,2) Avensis a naprosto bez problémů, ticho jako u benzinu. V servisu (90t.) svolával technik ostatní mechaniky aby si poslechli příkladný zvuk dieselu. Pravda je, že beru Vervu...spotřeba Praha - Hamburg a zpět 6.8l a to v Německu jsem jel 180km/h hodně dlouho.
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

m5t.nevím co pořád myslíš tím že nafták je hlučnější než benzín?ja jezdil z benzínama 12 let a nepřipadá mi že by byly nějak tišší.a na dálnici je to jedno s čím jedeš protože na naší D1 je slyšet jenom hluk od kol a motor skoro vůbec.ale to ty nevíš protože na dálnici stejně nejezdíš.jinak po okreskách o motoru/sazometu jak píšeš/ skoro vůbec nevím tak klidek
m5t
Věčnej rejpal

Re: DPF a spol

Příspěvek od m5t »

CommonUser píše:No prave, aby sa mi ten diesel nevysypal na dialnici (DPF, ERG, vstreky atd.). Preco na SVK (www.toyota.sk) stoji v akcii naftak rovnako ako benzin ? (Zeby kvalita benzinu, ci nekvalita naftaka ?) :shock:
Žebys nedojel s dieslem toho se neboj, u nás je sazomet taky zvýhodňován a před rokem,když jsem kupoval svůj ještě více. S kvalitou to nemá nic společného,to je cenová politika Toy cz, v polsku tehdá byl benzín o 40t levnější a dnes je rozdíl 70t v neprospěch nafty.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Mam 2.2 D-CAT, spotreba pri 90% kratkych skoku po meste kolem 7.5l/100km. Se 66kW TDI jsem totez jezdil za 6l/100km, takze dobry - pohodli je o rad jinde.
Smith
Řidič

Re: Motor pre T27 (kombi): 1,8 VVTi (108kW) vs 2,0 D (93kW)

Příspěvek od Smith »

CommonUser píše:Moze niekto poradit, co zobrat ? Momentalne jazdim nemecky olympijsky zazrak 1,9 TDI (ale fakt vybornymi sedackami). Kilometre rocne mam teraz cca 20 tkm (predtym viac), ale moze sa to zmenit k horsiemu (viac).

60 % dialnica (plne auto)
30 % mesto (sam)
10 % okresky.

Viac menej som uz rozhodnuty pre Avensa, pretoze ma urcite najlepsie sedenie za tie peniaze.
Ake palivo odporuca toyota do 2,0 D; tiez bezsirantu naftu ako pre 2,2 D ?

Vdaka za kazdy nazor / skusenost.

PS
Debilne uzke sportove sedaky nechcem (napr. focus 3, octavia 3 atd), z idiotskou aktivnou opierkou pre postihnutych - blby nenastavitelny uhol(napr. megane, venga, laguna, octavia, atd.) Sedim dost vzpriamene a ta opierka potom tlaci do hlavy. To tu ale neriesime. Proste chcem kreslo no.
Pokud najezdíš min. těch 20 tis. km ročně a ceny nových vozů (benzín vs. nafta) jsou na stejné úrovni, asi je vhodnější jít do nafty. Každopádně spokojen budeš určitě, ať pořídíš naftu nebo benzín(viz m5t). Samozřejmě také záleží na tom, co preferuješ.
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
Odpovědět

Zpět na „Avensis“