který z 3ky?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
japonec
Člen Týmu

který z 3ky?

Příspěvek od japonec »

Čau šeci, vybírám novou káru a rozhoduju se mezi Avensis 2.0 VVT-i D-4, Mazdou 6 2.3 - nebo rok 08 2.5 a Outbackem 2.5 nejlip s lpg vše od roku cca 2005-6 co je z toho lepší-spolehlivější? a nějaký další problémy těchto vozu o kterých by bylo dobrý vědět?
díky všem za postřehy a připominky
O špatných světlech vím jak u toyoty tak u mazdy, která navíc rezne
a u toho avensisu co dál?
na Mazdaklubu psali ze ten motor v avensisu s přímým vstřikem je nějakej problémovej a doporučovali bez teda 1.8?, ale já taky potřebuju aby to jelo a pár korun navíc za pojistku a pár deci benzínu mě nezabije
Zatím: Carina E 1.6 liftback rok 93
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Co to tak sleduju tak ten 2,0 VVti je jeden z mála přímovstřiků na který neslyším problémy, (silně o něm uvažuju jako o nástupci pokud to bude ave) ty rady od mazďáku jsou asi míněny obecně co se týče přímovstřiků problémy nejsou s motorem ale s nekvalitním palivem u nás (zanášení vstřiků). Ale počkej si na radu od někoho kdo tento motor má. Teď budu tak trochu šít do vlastních řad ale pokud ti jde i o sportovní svezení, tak bych avensise vynechal, mazdu 6 jsem řídil dokonce kombi a ten podvozek je přímo fantastický jak to sedělo ( Avensis bohužel od r. 2003 v rámci katování costů pozbyl víceprvkové nápravy). Jen bych nebral tu 2,3 u Mazdy prý je tam problém se spotřebou oleje. Můj favorit z toho trojlístku by bylo subaru jízdní vlastnosti trvalý pohon všech kol madein japan co víc chtít ale ta spotřeba (rozum by říkal asi ave nebo mazdu 2,0). Co se týče LPG tak moc lidí o tom neví ale u Subaru na LPG by se měla co 30 000 km provádět kontrola a seřízení vůle ventilů, kvůli tomu prý musí jí motor ven, Subaru tento úkon v rámci záruky dotuje a provádí to zdarma, ale po záruce papá (prý za to chtějí 30 000 kč) Zaleží však jestli jestli je to fakt nutné a jestli to někdo po záruce opravdu dělá nevím víc asi na subaru klubu .
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
japonec
Člen Týmu

Příspěvek od japonec »

no o tech ventilech sem cetl na subaruklubu ale zminovali to tam u motoru 3.0R s lpg kterej na prestavbu nedoporucujou
no uvidim co na to subaristi
toho ave 2.0 se teda nebojim co sem tady cetl nikdo si nestezoval
Zatím: Carina E 1.6 liftback rok 93
Odpovědět

Zpět na „Avensis“