E12 - Prosím o pomoc na co se soustředit při nákupu 1.6i

vše ohledně modelové řady Corolla
shalibaba
Člen Týmu

E12 - Prosím o pomoc na co se soustředit při nákupu 1.6i

Příspěvek od shalibaba »

Ahoj všem. Dnes jsem se byl podívat v Příbrami na toto autíčko:
http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=3143

Jelikož jsem dosud jezdil pouze s Mazdou a Opelem, rád bych se Vás zeptal na několik věcí:
1. spojka - je možné že při tak málo kilometrech zabírá až na konci a člověk si při řazení připadá jako by právě opustil autoškolu?
2. ošoupaný volant - je to vidět i na fotce, vlevo mezi věncem a ramenem je docela ošoupaný - nevím, kolik tento obyč vydrží, zatím jsem měl vždy kožené volanty a i po 210t km jako nové.
3. volnoběžné otáčky teplého motoru jen 600 ot/min???
4. oloupaný práh - na první fotce je vidět zhruba uprostřed světlejší místa - ve skutečnosti je to zhruba na polovině práhu oloupaná stříbrná barva a pod tím trošku jiný odstín - hodně do bíla - je to v místech kde je pod lakem asi nějaká antikorozní, příp. úprava proti kamínkům - na druhém práhu není žádný problém.

Může mi tedy, prosím, někdo z Vás, kteří tento typ Toyoty vlastní říci, zda je to u těchto aut běžné? Prodejce tvrdí, že vůz není bourán, poslední servis dle záznamu v počítači podle VIN z roku 2008 a stav tachometru v té době něco kolem 60t km.

Potřebuji sehnat autíčko na ježdění do práce - roční nájezd max. 15t km a z MAZDY (323F r.v.1992) jsem zvyklý měnit pouze olej a brzdové destičky :) (bohužel byla bouraná a proto je v místech opravy už prorezlá turch... :( ).

Předem všem děkuji za jakékoliv postřehy a rady příp. doporučení nějakého podobného vozu.
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Ahoj, pokud je historie auto dohledatelná a ověřitelná (tj, nové v ČR + serviska), tak bych se toho nebál. Spojka zabírá až na konci snad od novoty, takže to ber jako standard (bohužel). S tou barvou neporadím, snad jen, jestli si můžeš někde půjčit měřič laku se kterým zjistíš co bylo nebo nebylo lakováno. Mě se tohle objevilo na E11, u E12 ten problém nemám.
Volant se ohmatá strašně rychle, na té fotce vypadá ještě dobře.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
shalibaba
Člen Týmu

Příspěvek od shalibaba »

Díky za info, měřič tloušťky laku zkusím sehnat. Ještě asi zkusím kontaktovat leasingovou společnost, zda se u tohoto vozu neuplatňovala nějaká škodná událost. Jinak ty volnoběžné otáčky na 600 za min. jsou v pohodě?
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Mne to prijde dost penez na to, aby byl olesteny volant a hlavne aby se loupala barva z prahu..
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 shalibaba
Podívej se na paraboly předních světlometů nad žárovku tlumeného světla, zda tam není šedý nebo černý flek. V roce 2006 se od 1.7. začalo u nás přes den povinně svítit a paraboly ve světlometech určitě nebyly konstruovány na celodenní svícení. Já jsem na mojí E 12 ty fleky měl a měnil jsem obě světla. Zjistil jsem to měsíc po záruce :( , naštěstí mě to servis vyměnil v rámci goodwilu a plati jsem 40% ceny opravy.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

shalibaba píše:Díky za info, měřič tloušťky laku zkusím sehnat.
merak na lak by meli met v bazaru pokud berou auto do bazaru pochybuju zeby si to nezkontrolovali, pokud nemajou co skryvat tak at ti to pred tebou premeri
treba nemuselo byt bourany ale jestli se loupe lak tak to vypada ze je prestrikanej, treba byl jenom odrenej
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

este som nevidel corollu, ktorej by sa lupal prah.

co sa tyka volantu, tu zalezi ako kto jazdi (mesto, mimo mesta), ako drzi volant, a ako sa mu potia ruky ten volant ale az tak zle nevyzera.

spojka v e12 zabera trochu vyssie to je pravda.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
shalibaba
Člen Týmu

Příspěvek od shalibaba »

Děkuji všem za rady, teď mi asi trápí akorát ten práh, proč se olupuje - je to zajímavý, loupe se jen v určitých místech a jenom jedna vrstva. Máte na E12 také celý práh při pohledu na auto z boku takový hrbolatý? (jako by tam pod lakem byla nějaká vrstva něčeho měkčího - něco na způsob, jako byl gumoasfalt?)
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

jak jsem psal, me se u E11 ten prah taky trosku loupe. Teda zatim neloupe, ale je to zhruba tak jak popisujes. Zitra zkusim nafotit. Jinak mu nazor, ze za ty penize by to mohlo byt slusne auto (pokud bude vse sedet).

a jeste k tomu volantu.. muzu ti vyfotit jak vypada kozeny volant v otcove avensisu po 90t a stejne tak ve sve E11 po 185t (nekozeny). Oba ohmatane az hruza. Jednak to bude asi stylem jizdy, ale pak taky si nedelam prilisne iluze o tom co by to melo vydrzet.
Ducati Monster 821 - fun
shalibaba
Člen Týmu

Příspěvek od shalibaba »

Díky, budu se těšit na fotku a porovnám. Náhodou Tvůj otec asi auto zatím neprodává co?
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

shalibaba píše:Díky, budu se těšit na fotku a porovnám. Náhodou Tvůj otec asi auto zatím neprodává co?
o.k. zítra to tu zkusím hodit. Avensis se momentálně neprodává a i kdyby, tak v motorizaci 2.2 D4D by to nebyl právě optimální adept na krátké dojížďky do práce (pomíjím, že cena by byla taky krapet jinde)...

Jinak na tenhle účel mohu vřele doporučit E11 1.4 před faceliftem. Sám ji mám pro tyto účely a je to už celých 11 let asi jako s tou Tvou Mazdou.. Jen běžná údržba (ťuk, ťuk)..
Ducati Monster 821 - fun
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nekupovat :D

1.-3. normální, na ten práh se kdyžtak podívám. Za mě ale, už sem to tu psal i jiným bych se podíval aji u konkurence, třeba civic a nebo ta 323/3. Důvody najdeš v tom vlákně.

Ale při tom tvým nájezdu, souhlasím s Michalem_F6 s tou E11 s 4E nebo 4A motorem. V případě 4A-FE je podle mě dokonce lepší jízdní projev, lepší odezva od řízení, lepší podvozek a má to taky pozink (to je zase výhoda oproti E10). Oproti E12 je ale míň odhlučněná a počítej s horším komfortem a bezpečností, pochopitelně. Za mě teda ale ta E11 nebo konkurence.

Ale pozor, E11 po faceliftu má sice stejný motory jako E12, s VVTi fičurou, ale může to být kasička a že to není tak ojedinělý, to si najdi tady na fóru, takže kvalitní toyoty do 98 :wink:
Holomek!
cimik
Člen Týmu

Příspěvek od cimik »

Reaguji na příspěvek Rampy: nevím, čím se ti E 12 tak znechutila, já ji mám tři roky a nedám na ni dopustit, absolutně bez závad a problémů. Pokud jsi změnil názor, možná by bylo dobré upravit i Tvou recenzi na E 12 na jiném serveru, kterou jsem několikrát četl a kde jsi s Corolkou naprosto spokojený.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

cimik píše:Reaguji na příspěvek Rampy: nevím, čím se ti E 12 tak znechutila, já ji mám tři roky a nedám na ni dopustit, absolutně bez závad a problémů. Pokud jsi změnil názor, možná by bylo dobré upravit i Tvou recenzi na E 12 na jiném serveru, kterou jsem několikrát četl a kde jsi s Corolkou naprosto spokojený.
Neznechutila se mi, ale podle mě jsou na trhu lepší auta. Je mi upřímně jedno, kdo si co koupí. Můj názor se v průběhu času změnil, to ano, s přibývajícími zkušenostmi vidím jeho nedostatky, nepříjde mi na tom nic zvláštního, tak jako vidím nedostatky na jiných autech, ale podle mě jde na právě této corolle vidět strategie koncernu za poslední roky, kdy snaha šetřit přemohla kvalitativní stránku věci a nejsem v tom rozhodně sám, kdo tento názor zastává, ale zrovna tak neříkám, že neexistují vyjímky.

Mimochodem, recenze je dávno stažená.
Holomek!
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

tak fotku prahu bohužel zatím nemám. Sice jsem to vyfotil, ale jelikož auto není 2x čisté, tak to není prakticky rozeznatelné. Tak jak tak, tento "problém" bych rozhodně nepovažoval za relevantní v rozhodování zda auto vzít nebo ne. Od toho je zde spousta jiných, mnohem podstatnějších aspektů.

K tomu co napsal Rampa, mohu jen podtrhnout a podepsat. Sám mám E12 a zatím (ťuk, ťuk) žádný problém. Ale mám ji chvíli, na tacho 60t, takže se jedná prakticky o nové auto a na nějaké závěry je příliš brzy.

Na druhou stranu sama Toyota v rámci posledních průserů přiznala špatný směr, kterým se před lety (od 1998) vydala a kde hrála prim ekonomická stránka věci na úkor kvality. Naprosto chápu přestěhování výroby do Evropy z důvodu celé řady dovozních bariér, které ve finále dost šroubují cenu. Proč se ale s tímto nestěhují i původní japonské standardy? Jasně je to o mentalitě a těžko můžeme chtít aby anglán makal se stejnou vervou a poctivostí jako japonec, to už je prostě dané mentalitou. Když se mrknu do otcova Avensise T25 (made in England), tak najdu řadu detailů za které by si každý japonec v Toyo min. nafackoval. To se netýká jen Toyoty, ale také např. Hondy, takže poslední plnohodnotné JPN pro mě zůstává Mazda a Lexus (částečně, protože diesely do toho dělají v Polsku).

závěr? Kup si Mazdu 3 :)
Ducati Monster 821 - fun
Odpovědět

Zpět na „Corolla“