4 gen. hlava
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, tak zkus koupit těsnění hlavy v Toyotě na trojkovou Supru s jinou tloušťkou než je sériováombre píše:MOhu tě ujistit, že se při objednávání těsnění udává i tloušťka, respektive jsou dodavatelé a výrobci, kteří to berou v potaz. U atypů, které se dělají na objednávku, se tloušťka určuje asi vždy.

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
V Plzni je firma, která řeže těsnění na zakázku. Jedna z věcí na kterou se ptají je tloušťka těsnění. Taky jsou drazí jako čert.
Když jsem v Německu vybíral těsnění na BMW, ukázal jsem se v krámě se šuplerou. Ihled mě zavedli k regálu a já si v klidu měřil a změřil. Dělám to tak vždy i pro sprosté favority a vždy jsem našel prodejce či dodavatele, který mi to umožnil nebo objednal požadovanou tloušťku.
Je pravda, že jsem na celicu supru těsnění ještě nesháněl, ale dal bych si tu práci se aspoň na více místech zeptat. Nehledě na to, že jsou firmy, které to prostě vyřežou na přání a v potřebné kvalitě. Bohužel už na tu plzenskou firmu nemám kontakt, ale určitě jich bude víc.
Co Německo, Anglie, E-Bay...?
Ale co já vím, třeba je to způsobeno mou naivitou... a třeba taky vaší neschopností:-).
Doplněno: budete se divit, ael i v rámci sériových těsnění lze najít různou tloušťku (+- 0.2 mm)
Když jsem v Německu vybíral těsnění na BMW, ukázal jsem se v krámě se šuplerou. Ihled mě zavedli k regálu a já si v klidu měřil a změřil. Dělám to tak vždy i pro sprosté favority a vždy jsem našel prodejce či dodavatele, který mi to umožnil nebo objednal požadovanou tloušťku.
Je pravda, že jsem na celicu supru těsnění ještě nesháněl, ale dal bych si tu práci se aspoň na více místech zeptat. Nehledě na to, že jsou firmy, které to prostě vyřežou na přání a v potřebné kvalitě. Bohužel už na tu plzenskou firmu nemám kontakt, ale určitě jich bude víc.
Co Německo, Anglie, E-Bay...?
Ale co já vím, třeba je to způsobeno mou naivitou... a třeba taky vaší neschopností:-).
Doplněno: budete se divit, ael i v rámci sériových těsnění lze najít různou tloušťku (+- 0.2 mm)

-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No řekl bych že je to částečně tvojí naivitou protože mám natolik sériové auto že sada těsnění na hlavu je jen na obednání ze zahraničí a prodejci zde nejsou ani natolik vybaveni že neví co ta sada obsahuje natožtak abych si vybral tlouštku. Jo je krásný že na bmw sis koupil těsněn v německu ale hodně štěstí s nakupováním v japonsku. Ani originál servisy toyota na tak starý auta nemají manuály natožtak těsnění dle výběru. Jako děkuji za radu beru že je správná ale hold se musíme podívat realitě do očí kde nic není ani kuře nehrabe
- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ahoj taky jsem dělal repase hlavy ale 5.generace a tesnění mě stalo 800kč a ty guferka jsem v replive nesehnal tak jsem za ně v toyotě vysolil 160x16kč kdyby jsem to četl dřív že jsi je sehnal za 26kč kde to prosím tě maj ja se picnu no gufera na vačky 500kč a gumičky na vstřikovací trysky je tam 12 gumiček a taky v toyotě to stálo hruzu peněz pošli mi svuj email a pošlu ti fotku tech gumiček no prostě celá oprava mě stála 5000kč skládal jsem to 12hodin ale jede to o 50% lepší jo a hlavu jsem nesrovnával jen čistil ventily atd.mě to totíž pídil olej kolem mazací dirky která vede na mazání vaček ale už to pídilo 3roky a v zimě více ale voda se nestrácela ted je vše o.k.a vůle ventilů i po 210000km byla o.k. měřil jsem to i před rozděláním i po a vše perfektní a když je to studený tak to trochu klepe ale to je normální jev.Tom XXX píše:No Dotahuje se to najednou teda alespoň u mně!!!!! No jinak ti tak můžu zhruba říci kolik jsem za to vysipal já!!! 170Kč stojí jedna podložka pod ventil,400 kila těsnění pod hlavu!! šroby nevím jelikož jsem to jenom tak omrknul a jsou ok!! No jinak nejdrahší byla sada těsnění na víko ventilů je tam totiž samotné těsnění pod to víko a ještě gufera kolem těch bodek. gufero na váčce stálo 60 Kč. těsnění pod sání 170 a pod výfuck 350 . rozvoďák kolem 500 kila jo a ten gumový kroužek kolem rozdělovače!! No zabroušení ventilu a sedel a srovnání hlavy to mně stálo 600!! Ještě jedna rada jestli nechceš kupovat podložky pod ventily tak je dobře vyčisti a jestli máš digi. posuvné měřítko tak je poměř No a jestli tam budeš mít menší vůle což asi budeš mít tak je ubrus,ale je to docela drbačka,ale lepší než vyhodit 170 Kč za jednu podložku!! No jinak tohle jsou ceny na motor 4A-Fe takže ty to budeš mít asi přibližně stejný!!!! čest a ať se daří!!!!
už jsem na tom autě měl kromě převodovky vše rozdělaný no rád si hraji ted sháním nejaký 16" elektrony nějaký starší nevíš o něčem nepojedeš do brna 1.4. chci jed na okruh když bude sucho
2 Celica2.0GTI:
Já to BMW uváděl jen pro příklad, že měření berou normálně (a taky proto, že je to tu oblíbená značka:-) ).
Chápu, že letenka do Japonska je celkem drahá:-).
Ale zeptám se znovu, americký či německý e-bay jsi nezkoušel? Kontakty v Anglii, USA? Přeci jen je tam přístup k zákazníkovi a dodavateli trochu jiný než tady.
Já věřím, že není sranda to sehnat, ale při představě zabrušování vymezovacích podložek se mi ježí chlupy na zádech. Po pravdě bych si raději koupil nové - nižší (vyšší podle toho). Nebo je nechal vykroužit z bronzu na CNCčku. Asi by to vyšlo levněji.
Já to BMW uváděl jen pro příklad, že měření berou normálně (a taky proto, že je to tu oblíbená značka:-) ).
Ale zeptám se znovu, americký či německý e-bay jsi nezkoušel? Kontakty v Anglii, USA? Přeci jen je tam přístup k zákazníkovi a dodavateli trochu jiný než tady.
Já věřím, že není sranda to sehnat, ale při představě zabrušování vymezovacích podložek se mi ježí chlupy na zádech. Po pravdě bych si raději koupil nové - nižší (vyšší podle toho). Nebo je nechal vykroužit z bronzu na CNCčku. Asi by to vyšlo levněji.

No mám takový dobrý obchůdek kde mi skoro všechno seženou a né vždycky je oreginál nej!!!! Tady máš ten můj mail!! tomasurb@centrum.cz No a jestli myslíš ty gumičky na vstříkácg tak ty jsem musel taky kupovat origo,protože jsem zjistil,že sehnat se dají jenom tam no a jak jsem to viděl tak mně málem střelilo je to obyčejný gumový kroužek kterrý seženu kdekoliv a v toyotě to stálo 90Kč kus!!! 

-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Bronz si myslím je dost měkej by byl za chvilku vymačkanej. Já to sehnal z německa mám to už na autě a radši to ani neřeším. Jo k těm dotahovacím momentům mi bylo v toyotě řečeno že na 49 a o 90stupnů otočitombre píše:2 Celica2.0GTI:
nevíte jak se utahuje (jaký je pořadí a jaký jsou momenty.) hlava na corollu 1,8diesel motor 1c ? můžete mně poradit, jak jste stahli ten workshop?dík
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC