Spotřeba avensis 2,2 d-cat 130kw
-
- Člen Týmu
Spotřeba avensis 2,2 d-cat 130kw
jake jsou vaše zkušenosti? jsem novým majitelem ojeteho avensisu.. najeto 105000km a žere mi to nějakých 8,5litru v normálním tempu. zádny spech, zas ne nějak ultra lehka noha. ale zkousel sem i lehkou nohu.. a tezko jde pod 7,8 lit.. to je tak skoro minimum.. asi by se dalo stlacit i min.. ale to uz extremem.. kdyz vyrazim na dalnici rychle.. kolem 160ti vypada to na 10litru. zda se mi to trochu dost, na to ze v technicaku je kombinace kolem 6ti litrů a město 7,5litru. ve městě mi to jede tak za 9. Jinak auto supr.. chod motoru krasny.. vsechno dobry.. zachovaly vuz jak z fabriky skoro. cim to muze byt? nebo je to normalni? díky za odpovědi a zkusenosti
muzete uvest kolik mate km?
moje spotreba je http://www.spritmonitor.de/en/detail/328555.html
pp pise 7.1
moje spotreba je http://www.spritmonitor.de/en/detail/328555.html
pp pise 7.1
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
Tak tohle fakt nechápu, jak můžete mít takovouhle spotřebu. Je pravda, že přes zimu jezdím 90% město a kratší trasy, ale spotřebu pod 11l nedostanu!!! To už je trošku extrém oproti údaji v techničáku
Chápu, že ten vychází z laboratorních podmínek, ale stejně.... A to motor ani nepodtáčím, ani nevytáčím....
A přesd léto se pod 8,2l nedostanu v kombinaci, takže jsem na tom stejně jak aloharider. Auto hezký, super svezení, ale těch neduhů je trošku dost... Xenony, řazení, vibrace při stažených okýnkách a hlavně ta spotřeba. Ach jo
Zrovna jsem dal auto do servisu a zažádal o nahrání nejnovějšího softwaru do řídící jednotky (byla na to svolávačka), ale jelikož je Avas dotažen z Německa, uvidíme, jestli jí tam chlapci nahrajou a jestli se to projeví i na spotřebě. Prosím....doufám....

A přesd léto se pod 8,2l nedostanu v kombinaci, takže jsem na tom stejně jak aloharider. Auto hezký, super svezení, ale těch neduhů je trošku dost... Xenony, řazení, vibrace při stažených okýnkách a hlavně ta spotřeba. Ach jo

Zrovna jsem dal auto do servisu a zažádal o nahrání nejnovějšího softwaru do řídící jednotky (byla na to svolávačka), ale jelikož je Avas dotažen z Německa, uvidíme, jestli jí tam chlapci nahrajou a jestli se to projeví i na spotřebě. Prosím....doufám....

Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
nie je mesto ako mesto
niekto povazuje mesto za prejdenie 30 km po mestskom okruhu, a niekto kazdy den 2 x 5 km so studenym motorom.
Ja jazdim v meste asi 30% tras a vsetko su to do 10 km (takze vacsinov studeny motor).
relativne objektivne sa da spotreba merat na dialniciach pri urcitej rychlosti a tam su tie hodnoty podla mna rovnake..
(ak si odmyslime vplyv pneumatik, zatazenia auta, etc..)
Inak celkovo by mal mat avik lepsiu spotrebu ako verso (aj podla papierov)
Verso je trosku tazsie, aj aerodinamika nie je taka dobra).
niekto povazuje mesto za prejdenie 30 km po mestskom okruhu, a niekto kazdy den 2 x 5 km so studenym motorom.
Ja jazdim v meste asi 30% tras a vsetko su to do 10 km (takze vacsinov studeny motor).
relativne objektivne sa da spotreba merat na dialniciach pri urcitej rychlosti a tam su tie hodnoty podla mna rovnake..
(ak si odmyslime vplyv pneumatik, zatazenia auta, etc..)
Inak celkovo by mal mat avik lepsiu spotrebu ako verso (aj podla papierov)
Verso je trosku tazsie, aj aerodinamika nie je taka dobra).
Corolla Verso D-CAT 130kw
Jj - zkoušel jsem se s nima domluvit, ale není větší průser než narazil na zpruzenýho technika v pondělí ráno:redik007 píše:co sa tyka updatu ECU tak to ti spravia, ja mam tiez Avika z DE a servisovany u nas.
S tou spotrebou okolo 11 litrov to je uz fakt dost. Tolko nemam ani ked idem 160 na dialnici! Skus dat v toyote auto na diagnostiku, mozno ti tam nieco najdu.
Já: "při jízdě se staženýma okýnkama to vibruje, že mi zaléhají uši"
On: "To dělají všechny auta - Yarisy, Corroly, Versa..."
Já. "divný u moderního auta - mi to neděla ani felina nebo C-max. Jsem myslel, že by to mohlo mít souvislost s tou spotřebou - nějaký ložisko nebo škrtaj destičky"
On: "To ne - to dělaj všechny. Spotřeba zaleží na tom, jak se s tím jezdí - jestli třeba nějaký střešní box nebo tak"
Já: "ten jsem v životě neměl"
On: "Hmmm - zaleží, jak se s tím jezdí....."
Takže jsem se dozvěděl, že je problém mezi volantem a pedálama a teď jsem zvědavej, jestli udělaj něco s autem.

Fakt tady přemýšlím, že půjdu "o značku auta" dál. Do škůdky se mi nechtělo, ale tam je aspoň konkurence, takže se v servise víc snaží....
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
co sa tyka updatu ECU tak to ti spravia
urobili tii to zadarmo? na zaklade tej zvolavacky ?
kde ti to robili?
Naposledy upravil(a) Craken dne pon 15.03.2010, 19:36, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
nechci ti brát naděje,ale mě přehráli jednotku a spotřeba se ani nehnula,spíš bych řekl,že je možná i větší.v létě jezdím běžněza 8,2-8,5,ted v zimě kolem 9,5. Je pravda,že jezdím taky spíš krátké trasy,takže ji nemám kde srazit,ale i tak.pavel.em píše:Tak tohle fakt nechápu, jak můžete mít takovouhle spotřebu. Je pravda, že přes zimu jezdím 90% město a kratší trasy, ale spotřebu pod 11l nedostanu!!! To už je trošku extrém oproti údaji v techničákuChápu, že ten vychází z laboratorních podmínek, ale stejně.... A to motor ani nepodtáčím, ani nevytáčím....