Tak jsem koupil RAV4 a hned pár dotazů

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
joe
Člen Týmu

Tak jsem koupil RAV4 a hned pár dotazů

Příspěvek od joe »

Zdravím Vás Rafkaři. Koupil jsem si RAV4ku rv 1998, 5dv, 2l 16V a měl bych pár otázek.
1. Kdo ji máte jste spokojeni??:-)
2. Jak jsou upevněné brzdové kotouče v předu? Protože když popojiždím z kopečka a šlapnu na brzdu tak mi ,,cosi" na předku klepne - koukal jsem na čepy, na uložení tlumiče a nezdá se že by bylo něco volné. Po sundání kola jsem koukal na kotouč a nevím jak ani proč ale kotouč na šteftech má vůli a nenašel jsem nic čím bych ho mohl vycentrovat a ukotvit, třeba na mém VW scirocco je na kotouči jistící šroub a kotouč se ani nehne, je to na rav4 normální a nebo tam jsou nějaké jiné kotouče??A nebo je jiný problém bouchání -nějaká známá závada??
3. Má někdo nějaký přehled o závadách na tomto voze

Děkuji za komentáře.
VonSatrapold
Navigátor

Příspěvek od VonSatrapold »

Nechcem rypat, ale nebolo mudrejsie sa najskor pytat na problemy a az potom kupovat?
joe
Člen Týmu

Příspěvek od joe »

No tak jistě že si člověk zjistil nějaké info :wink: . Ale pokud zatím byli jen kladné ohlasy, tak čekám kdy se to změní :D ..když už jsem ji koupil, tak dle zákonu schválnosti se až te´d dovím co a jak je u RAVky blbéé :D
VonSatrapold
Navigátor

Příspěvek od VonSatrapold »

No inac ked to je benzin 2 l tak si myslim ze by si nemal mat velke problemy. A este prva generacia je vacsinou povazovana za najspolahlivejsiu ravku. Inac tu je celkom dobry clanok o zavadach 2. gen.,mozno sa nieco vztahuje aj na prvu

http://auto.pravda.sk/toyota-rav4-ii-20 ... azdene_P39
joe
Člen Týmu

Příspěvek od joe »

JJ právě proto že jsem si prošel pár statistic o spolehlivosti RAV4 včetně zpráv z TUV, mezi ojetinama tak mě rav4 Igenerace padla jako dobrá investice - pro to pro co ji potřebuju: ( spolehlivé,4x4 - abych se dostal do práce(hlavně v zimě ) 140km denně je znát , možnost přestavby na LPG...proto RAV4)
jen mi není jasné proč se hýbe brzdový kotouč na šteftech???
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

pokud se nemylim , tak toyota vetsinou dela "plovouci" nebo jak to nazvat kotouce - coz znamena ze jsou volne a dotahuje je rafek kola , jestli myslis toto , vystreden by mel byt tim krouzkem na naboji , stejne jako rafek, treba tam nekdo dal druhovyrobu a ta muze mit treba vetsi vule
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Pepezub
Člen Týmu

Příspěvek od Pepezub »

joe píše:JJ právě proto že jsem si prošel pár statistic o spolehlivosti RAV4 včetně zpráv z TUV, mezi ojetinama tak mě rav4 Igenerace padla jako dobrá investice - pro to pro co ji potřebuju: ( spolehlivé,4x4 - abych se dostal do práce(hlavně v zimě ) 140km denně je znát , možnost přestavby na LPG...proto RAV4)
jen mi není jasné proč se hýbe brzdový kotouč na šteftech???
To vůbec neřeš,stahuješ ho diskem,radši se mrkni jestli nejsou volnější brzdové desky v brzd.třmenu.
RAV4 1.gen.-Chrome
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“