Nespolehlive brzdy

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
hlavtom
Člen Týmu

Nespolehlive brzdy

Příspěvek od hlavtom »

Ahoj,
rad bych se priznivcu Avensis zeptal zda je mezi Vami nekdo, kdo má problém s brzdami u Avensis Kombi (model 2008, 1.8 benzín). S autem jsm obecně hodně spokojeni až na nešťastné brzy.

Brzdy se chovají tak, že řádný brzdný efekt se dostaví až po opakovaném sešlápnutí pedálu, něco jako historicky u zavzdušněných škodovek, kdy se muselo tzv. napumpovat.

Už mám 3 reklamaci tohoto, poprvé si více jak měsíc Toyota něvěděla radu a nemohli pochipit co to je. Vyměnili nakoenc celý brzdový systém vč. ABS jednotky, obložení, kotoučů, hlavního brzdového válce (to bylo najeto 7 tis. km)

Před 3 měsíci nám po týdnu auto vrátili, že je to prý v pořádku. A nyní se tam vracím zpět, chování brzd je nespolehlivé. Opakovaně s totiž začalo stávat, že pedál zatuhnul.

Už z toho začínáme být trošku dost nešťastní. Díky moc za radu či doporučení.
AVENSIS KOMBI 1.8, 10/2008, Sol+
aczasa
Věčnej rejpal

brzdy Avensis

Příspěvek od aczasa »

Tak já měl podobné na Avensis Verso. Po 27 000 km mi komplet předělali brzdy (pumpu, posilovač, kotouče, brzdové válce, destičky....) A přestalo to. Teď se mi jen stává, že po cca 50 - 60 tisících musím odvzušnit zadní brzdy jinak nebrzdí a reznou. Takže mě to vyřešili. :-)
Tobě bych doporučil jednat s prodejcem o kompletní výměně automobilu kus za kus. :-/
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“