ZASE NEJEDE 2.0 D4D 85 KW
Ja bral asi pred 3 mesici v Rakousku /Gmund/ BP ultimate a cena byla asi 27.50. I ted co beru v Nemecku /Zitave/ Aral Ultimate sice asi 31.50 ,ale bral bych tam i kdyby byla treba o 4kc na litru drazsi a navic se ceny pomalu vyrovnavaji. A vzdy tam nakoupime a na nakupu se dost usetri. A nikdy jsem nemel z autem problemy, krasne slape, tahne a je tichy. I po novy Verve zlenivelo!! Takze tady uz brat nebudu. 

T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
A nemůže za ty problémy ta debilní biosložka, která se u nás dává do nafty povinně ?
V Německu ji totiž do nafty dávat nemusí (resp ne od všech) !
Pokud ano, tak se budeme muset připravit na ještě větší problémy, protože od dubna se podíl biosložky v naftě zvýší ze 4,5 na 6,3 %
Biosložka při delším stání vozu ucpává filtry, ale bohatě stačí když natankujete na pumpě kde je malý odběr
http://www.petrol.cz/noviny/clanek.asp?id=12939
Pokud ano, tak se budeme muset připravit na ještě větší problémy, protože od dubna se podíl biosložky v naftě zvýší ze 4,5 na 6,3 %

Biosložka při delším stání vozu ucpává filtry, ale bohatě stačí když natankujete na pumpě kde je malý odběr

Dost zajímavej článek... No asi nejste tady na foru jediní, kdo řeší problém s českou naftou... Slyším to ze všech stran, převážně od majitelů novějších aut, která jsou hodně citlivá na kvalitu nafty. A to tankujou taky na "značkových" pumpách... Když to vidím, popravdě jsem rád za LPG.saab píše:A nemůže za ty problémy ta debilní biosložka, která se u nás dává do nafty povinně ?
Pokud ano, tak se budeme muset připravit na ještě větší problémy, protože od dubna se podíl biosložky v naftě zvýší ze 4,5 na 6,3 %![]()
Biosložka při delším stání vozu ucpává filtry, ale bohatě stačí když natankujete na pumpě kde je malý odběr![]()
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
Zdravím všechny. Problém, který tady popisujete, se mi stal před 3 dny taky. Mám teda RAV4, ale stejný motor D-4D. Dosud jsem tankoval u Shellky nebo u Agipu. Všechno naprosto ok. Pak jsem jeden večer natankoval u jedné nejmenované (ovšem značkové) benzinky, ujel pár km domů a druhý den ráno byl problém na světě. Auto jelo na půl plynu, nešlo do výkonu, nad 2 tis. otáček jsem to nedostal. Nejdřív jsem si to nespojil a myslel taky, že to bude něco se vzduchem nebo třebas s turbem, ale raději jsem hned volal mechanikovi a ten už věděl, která bije. Ani jsem mu nemusel říkat, že jsem tankoval. V poslední době má prý takových problémů čím dál víc, vždycky jednoznačně brzy po natankování. Tím netvrdím, že problém nemůže být u někoho v té váze vzduchu, ale to by to auto mělo (aspoň myslím) trochu víc hulit. No, mechoš to ještě pro jistotu prohlídl, pak nechal auto zahřát v garáži a protožo to nepomohlo, pustil se do díla. Vycucl naftu a vyčistil ústrojí (na podrobnosti se mě neptejte, ale čistil i trysky a čerpadlo). Každopádně jsem rád, že ho mám a že to opravil. Záleží prý na tom, co v té naftě je a jak moc je špatná a taky na tom, jak moc od natankování se s tím ještě jezdí. V té mojí byla prý asi voda (i po vycucnutí v ní byly vidět takový očka). Někdy už se to už ani vyčistit nedá a to je pak na výměnu čerpadla nebo min. těch trysek. A to je paleta... Takže rozhodně doporučuju s takovýmto problémem co nejdřív do servisu, může se to zadřít úplně. Další věc je, že ne všichni to umí opravit - někdo Vám to zrovna vymění. Kdyby někdo potřeboval, vím, kdo Vám to opraví (ten můj mechanik je v blízkosti Brna). Stálo mě to 5 500 Kč. Je to seriozní člověk a určitě pomůže. Tím jsem se chtěl s Váma jen podělit o svoji zkušenost, třeba to někomu pomůže.
Z toho vyplývá,že je docela problém někde natankovat.Protože tyto motory co máme jsou docela náchylný na naftu.Já to raději řeším tankováním u jedné pumpy,kde vím že je nafta dobrá.Možná by nebylo od věci napsat kde jsi tyto sr.... natankoval.To proto aby se týto pumpě ostatní vyhly obloukem a to dost velkým.
J.
J.
Jirka píše:Z toho vyplývá,že je docela problém někde natankovat.Protože tyto motory co máme jsou docela náchylný na naftu.Já to raději řeším tankováním u jedné pumpy,kde vím že je nafta dobrá.Možná by nebylo od věci napsat kde jsi tyto sr.... natankoval.To proto aby se týto pumpě ostatní vyhly obloukem a to dost velkým.
J.
Presne tak... Hod sem nazov tej pumpy
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
Čaves. Sorka za odmlku, bolo všetkého ajajaaaaj...
Takže najprv by som opísal detailne problém, ktorý som mal ja, pretože podľa všetkého mám už vyriešené a spokojnosť...
Šlo teda o náhle a na začiatku pomerne nevyspytateľné straty výkonu, akoby sa motor začal dusiť, alebo nemal dosť paliva. Neskôr som vedel predpokladať, kedy sa tak stane a celkom vychádzalo. Typické to bolo pri jazde na úplne miernom plyne, zväčša mierne klesania, kedy mi pri nízkych otáčkach auto odmietlo ísť za plynom, akoby som dal nohu úplne dole. Pri stlácaní plynu veľmi mierne a lenivé reakcie, pomáhalo pomaly uvoľňovať plynový pedál a auto dostávalo pomaličky dych. Ďalej sa to vedelo stať aj na diaľnici pri 130 km/h, tam sa nedalo nič, len vyradiť, chvíľu nechať ísť na neutrál a na 95% to po zaradení rýchlosti znova ožilo. Ďalšou typickou situáciou boli križovatky a rozjazdy na zelenú, pravidelne keď som stál v miernom kopci a stál som len manévrovaním spojky a plynu. Keď som sa chcel rozbehnúť, márne som mačkal plynový pedál na podlahu, auto sa ledva-ledva rozbehlo. Tiež spotreba bola vyššia. Nesvietili žiadne kontrolky a po napojení na "vagínu" nepísalo žiadne závady.
Vymenil som teda váhu vzduchu a palivový filter (ten mal cca 3 mesiace, ale pre istotu). Nepomohlo, aj keď sa závada opakovala menej často, stále sa opakovala. Nakoniec sme teda vymenily ventily pri common rail a auto celkovo ožilo, spotreba sa znížila. Tri krát mi to ešte potom cuklo, ale nasral som sa a po pár rokoch som nenatankoval Slovnaft EVO Diesel, ale vzal som plný na OMV Alpin Diesel a už 600 km a ani cuk, ani v tých typických situáciách. Auto ide úplne super.
Takže zatiaľ hodnotím veľmi pozitívne.
Ceny: váha vzduchu - 200€, ventily na common rail - 320€.
Aj tak ma ale štve, že akonáhle je pod -5, mám problém so studeným štartom....!
Tak držím päste, chalani. Dajte vedieť, ako ste dopadli vy...!
Takže najprv by som opísal detailne problém, ktorý som mal ja, pretože podľa všetkého mám už vyriešené a spokojnosť...
Šlo teda o náhle a na začiatku pomerne nevyspytateľné straty výkonu, akoby sa motor začal dusiť, alebo nemal dosť paliva. Neskôr som vedel predpokladať, kedy sa tak stane a celkom vychádzalo. Typické to bolo pri jazde na úplne miernom plyne, zväčša mierne klesania, kedy mi pri nízkych otáčkach auto odmietlo ísť za plynom, akoby som dal nohu úplne dole. Pri stlácaní plynu veľmi mierne a lenivé reakcie, pomáhalo pomaly uvoľňovať plynový pedál a auto dostávalo pomaličky dych. Ďalej sa to vedelo stať aj na diaľnici pri 130 km/h, tam sa nedalo nič, len vyradiť, chvíľu nechať ísť na neutrál a na 95% to po zaradení rýchlosti znova ožilo. Ďalšou typickou situáciou boli križovatky a rozjazdy na zelenú, pravidelne keď som stál v miernom kopci a stál som len manévrovaním spojky a plynu. Keď som sa chcel rozbehnúť, márne som mačkal plynový pedál na podlahu, auto sa ledva-ledva rozbehlo. Tiež spotreba bola vyššia. Nesvietili žiadne kontrolky a po napojení na "vagínu" nepísalo žiadne závady.
Vymenil som teda váhu vzduchu a palivový filter (ten mal cca 3 mesiace, ale pre istotu). Nepomohlo, aj keď sa závada opakovala menej často, stále sa opakovala. Nakoniec sme teda vymenily ventily pri common rail a auto celkovo ožilo, spotreba sa znížila. Tri krát mi to ešte potom cuklo, ale nasral som sa a po pár rokoch som nenatankoval Slovnaft EVO Diesel, ale vzal som plný na OMV Alpin Diesel a už 600 km a ani cuk, ani v tých typických situáciách. Auto ide úplne super.
Takže zatiaľ hodnotím veľmi pozitívne.
Ceny: váha vzduchu - 200€, ventily na common rail - 320€.
Aj tak ma ale štve, že akonáhle je pod -5, mám problém so studeným štartom....!
Tak držím päste, chalani. Dajte vedieť, ako ste dopadli vy...!
Avensis Verso 2,0 D-4D rv02
Carina E 1,6 16V rv92
Carina E 1,6 16V rv92