Corolla 1,8D

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Corolla 1,8D

Příspěvek od Tonda »

Ahoj kluci
Mám menší problémeček.Nemám plánek zapojení Corolly 1,8d a začalo mě zlobit žhavení. Pokaždé když dám klíček do zapalování a otočím do polohy kdy má žhavit se rožne jeho konteolka a hnet zhasne.Klíček třikrát-čtyřikrát vypnu a zapnu a teprve potom to žhaví jak má. Nechápu to a netuším kde hledat a co hledat. Po drátech nepudu-to je sebevrazda :?
Dík za každej nápad :wink:
Naposledy upravil(a) Tonda dne ned 13.12.2009, 18:47, celkem upraveno 1 x.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

takže dnes jsem s autem zajel poprvé do garáže aby se trochu vysušilo a ejhle-kape voda. A to z deklu rozvodů. Takže jsem zase víte kde :roll:
Zase netuším co tam je-doufám že nebude prasklina ve vodním čerpadle nebo něco podobnýho nebo to hodím do kamenolomu
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Vzal jsem si dnes volno protože jezdím autem do práce a bádám co se stalo. Jde o motor 1C.

Takže ve vodním čerpadle je z boku dírka která vede k hřídelce vodního čerpadla. Jedno je jasný-rozvody ven,demontovat naftový čerpadlo který je nešikovně uchycený na vodním :cry: pak demontovat dalších deset úchytů a kravinek,olej+čerpadlo vyhodit ven. No prostě super výdrb

Očekávaný verdikt? Vadné gufero vodního čerpadla (asi)-oprava (jestli jde rozdělat) netuším :cry: má cenu to vůbec dolovat ven když netuším jestli je to opravitelný? Neudělat do té dírky prostě závit a hodit tam šroubek s těsněním? Toť otázka :roll:

Budu muset pod všecko nový těsnění kerý nemám-kde sehnat (teť) abych zítra vyjel.

Je to víte kde...................napsal by jsem to ale v tom momentě by mě smazali :twisted:

proč zrovna já? Nechápu
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

upřímná soustrast. čerpadlo bych n erozebíral ale rovnou dal nové, moje zkušenost je ta že kdykoliv sem ho rozebral a přetesnil stejně behem 10-15tis sáklo znovu :(

jinak malý OT.. s tvou hláskou na konci si mi připomněl jeden vtip :
Sedlák jde orat, přijede na pole, zapřáhne pluh a praskne mu postranice.
Když ji koněčne opraví a začne orat prásk a utrhne kus pluhu. celej nasranej si balí veci že teda pojede domu a najednou se kun vzepne na zadní a se zaržáním padne mrtvej k zemi. Sedlák cele zničenej poklekne, sepne ruce a říká s hlavou otočenou k nebesům : " Bože, proč já? Prosímtě bože proč já?"
Najednou vidí jak se rozestoupí mraky, obejví se ozářená tvář s dlouhými bílýmy fousy, které si promne, zamylsí se a odpoví:
"Víš že ti ani nevím? Prostě mne dneska nejak s*reš.."
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tonda píše: ...neudělat do té dírky prostě závit a hodit tam šroubek s těsněním? Toť otázka...
Zkus hádat - jaká je funkce té dírky.....? :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jimmi píše:
Tonda píše: ...neudělat do té dírky prostě závit a hodit tam šroubek s těsněním? Toť otázka...
Zkus hádat - jaká je funkce té dírky.....? :wink:

když prdne gufero aby voda nešla k rozvodům ale ven z bloku?
No dobrou hodinu bádám jak to udělat-závit-ventilek a šlauch do expanzky :mrgreen: (takových nápadů bylo víc)

Už jsu fak zoufalej - nakonec vyhrála varianta všechno rozdělat,vyměnit. Ceny těch čerpadel jsem našel někde kolem Ale busem jsem nejel od vojny (ani nevím jak se v tom sedí) :roll:

nevím jak s cenama-našel jsem u autokelly vodní pumpu STARLINE :roll: za 1700Kč nevíte o něčem ještě levnějším? Každopádně do příštího roku bude auto rozdělaný protože na to momentálně není :? bohužel
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Správně :)

Jinak jak má něco v názvu "star" tak nebrat!
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

Jimmi píše: Jinak jak má něco v názvu "star" tak nebrat!
Tak pozor :D :D ...
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Paulie píše:
Jimmi píše: Jinak jak má něco v názvu "star" tak nebrat!
Tak pozor :D :D ...

krom Toyoty Starlet 1.3i 12v samozřejmě myslel :lol:
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

šak všechny starletky jsou pěkný hlavně ty starší :wink: ...... ptal ses u Leňulky nebo Idaha na tu pumpu? určo budou vědět ne?..
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Paulie píše:šak všechny starletky jsou pěkný hlavně ty starší :wink: ...... ptal ses u Leňulky nebo Idaha na tu pumpu? určo budou vědět ne?..

byl jsem furt za to,že někdo napíše jak se věci mají a co mě čeká ale nic.Tak Idaho psal že výměna gufera nic nevyřeší,takže musím pořešit nákup nové pumpy a na to bude až po novým roce,takže už to nehrotím-myslel jsem že to dnes nějak polátám na ten měsíc ale nemá to cenu. Leda by se stal zázrak-slitoval se nějakej milionář a tu pumpu mi poslal pod stromeček-ale na pohádky už nevěřím :mrgreen:
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Paulie píše:Tak pozor :D :D ...
Pardon, Starlet je samozřejmě hvězda, tam moje pravidlo neplatí 8)
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

takže rozvody sundány (před nimi se musí odmontovat i uložení motoru který je na té straně),naftový čerpadlo sundaný,řemenice sundaný a vodní čerpadlo je vymontovaný. Při rozdělání čerpadla jsem zjistil že je uloženo v ložisku asimetricky k ose směrem ven a zavnitř není gufero klasický ale totální atyp kterej má v sobě kovové vodítko pro přidržení hřídele když by se z ložiskem něco stalo. Nafotím to a vložím sem. Takže klasický gufero jen v nouzovým případě. Na tom mojem je ještě ke všemu načatý ložisko (při provozu nehlučný-ale po protáčení rukou se koušou kuličky) takže není jiný řešení než pořídit nový.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“