fuufni píše:Jaké je časové rozmezí výroby těchto motorů s vadou přesně nevím ale co jsem tak pochopil tak kvalitní materiál použitý do vložek válců je asi až od roku 2006 a to u Avensise. Mě teď potkal poděl zapříčiněnej konstrukční vadou motoru a opravdu si teď nevím rady...a to jsem se o ní staral jak o své dítě...Rozhodně si nemyslím, že auto někdo zachrání tím, že po 150 najetých km zkontroluje olej. Mě to skoro kompletní náplň sežralo snad během týdne(cca 4l)....(olej jsem kontroloval dostatečně často..a teď je motor vylágrovanej a neudělám nic a šlechtit jsem jí mohl jak jsem chtěl... nezbejvá mi nic jiného než si nervy masírovat čokoládou a začít šetřit 70 tisíc na opravu když teď ani nevím jakou a čeho všeho...Ve finále si tady teď můu naivně myslet že to bude 7 pětek ale může to být i víc...
Celica bylo moje auto snů už v době kdy jsem dudal dudlika a strašně mě dneska mrzí, že Toyota neudělal skoro žádné opatření aby chudákům majitelům kterým skolabuje nervová soustava po tom co se dozvědí cenu za opravu, nějakým způsobem vynahradila ten jejich kiks....
Ajaj...tak to nezní moc pozitivně,vy mi kluci moc neděláte radost.Ale nezbývá mi než to pobrat,a buď koupit a snad najivně si myslet že je to zrovna jeden z 10-ti kusů co bude nějakou dobu v pořádku a nic se nevys..e,nebo se na to rovnou vykašlat a zahodit svůj sen v dál,z čehož budu dozajista zklamaná...!Zkoušel tady někdo variantu,zajímát se o náhradní díly z německa,z třeba bourané celdy z vrakoviště?Protože ceny jsou tam relativně nižší než u nás.