E12 - žárovky H7 potkávacích světel FURT PRASKAJ
- m-ira
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
E12 - žárovky H7 potkávacích světel FURT PRASKAJ
Zdravim,
jaký používáte žárovky do potkávaček? V mojí corolle nic nevydrží a to se jedná o zcela standardní kousky (žádnej extra výkon - tušim 55W). Může to být chyba někde v elektroinstalaci anebo je to obecně problém tohoto typu žárovky...? Vím, že např. u fabií též velice často odchází... Výměna není zrovna to, co bych si toužil dopřávat příliš často...
jaký používáte žárovky do potkávaček? V mojí corolle nic nevydrží a to se jedná o zcela standardní kousky (žádnej extra výkon - tušim 55W). Může to být chyba někde v elektroinstalaci anebo je to obecně problém tohoto typu žárovky...? Vím, že např. u fabií též velice často odchází... Výměna není zrovna to, co bych si toužil dopřávat příliš často...
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Problém je v typu žárovky a světla. U fabii praskají také a je to díky tomu že jsou použité normální. Do těchhle světel se totiž mají používat tzv. nízkoteplotní h7 tuším označení s. Na pumpě koupíš obyč a ty se v světle přehřívají. Vydrží cca 3měs a stojí kolem 100kč. Ty nízkoteplotní stojí cca 800 a vydrží rok. Takže radši kupuji po stovce a měním.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
a jeste tatovi ve fabii menily nejakej "regulator napeti"tak bych to nazval prave kvuli praskani zarovek ,
v celym aute mam pokud mozno japonske zarovky ze vsech vraku co jsem rozebral a za 3,5 roku mi praskla pouze ta u osvetleni SPZ
v celym aute mam pokud mozno japonske zarovky ze vsech vraku co jsem rozebral a za 3,5 roku mi praskla pouze ta u osvetleni SPZ
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- los fazeros
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
prostě si na to zvykni,H7 je žárovka na hovno,v podstatě nikde nevydrží jako žárovka H4,protože svítí stále...u H4 střídáš vlákna,ale tady k ní roužneš ještě jinou,když dáš dálkový...takže si připiš tohle,ještě menší baňka,denní svícení a je jasný že sebelepší H7 za jakoukoli cenu musíš minimálně jednou do roka vyměnit,oproti nesmrtelnej H4...
V noci jezdím hlavně brzo ráno do práce
,Je jasný že delší trasy jezdím ve dne , ale na tom snad nezáleží ,když se svítí furt
Podstatné je kolik km ta žárovka vydrží. Hlavní důvod proč jsem namontoval denní světla je , že mě nějako začaly černat paraboly
Taky jsem menil jednu obrysovou žárovku a zjistil jsem,že plast těch patic je už docela zkřehlej, nic to nevydrží, nedělaj to na svícení 24 HOD. To jen v Čechách musí bejt vždycky něco extra, vRakousku to prý je zrušené. Budem asi nejjižnější stát s celodenním celoročním svícením.

Podstatné je kolik km ta žárovka vydrží. Hlavní důvod proč jsem namontoval denní světla je , že mě nějako začaly černat paraboly

Taky jsem menil jednu obrysovou žárovku a zjistil jsem,že plast těch patic je už docela zkřehlej, nic to nevydrží, nedělaj to na svícení 24 HOD. To jen v Čechách musí bejt vždycky něco extra, vRakousku to prý je zrušené. Budem asi nejjižnější stát s celodenním celoročním svícením.
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Re: E12 - žárovky H7 potkávacích světel FURT PRASKAJ
Po 4 letech mě odešla žárovka Philips . Někde jsem se dočetl, jak parádní je OSRAM nightbreaker,pěkně to svítí, ale .... OSRAM nedodržuje vůbec žádné normy životnosti,dopisoval jsem si zástupcem OSRAM. Existuje na to norma, pro H7 700h provozu. Na piktogramu je uvedena 1/2 životnosti, t.j. měla vydržet 350h. Ve skutečnosti ani 100 hodin. 2xjsem reklamoval a uspěl. Přestalo mě to bavit , dal jsem tam znovu PHILIPS a hle svítí stále již asi 3/4 roku. OSRAMy mám stále nepoužité v šuplíku, a asi tam zůstanou na věky.m-ira píše:Zdravim,
P.S. Jednu výhodu to mělo, výměnu na straně baterie mám za 8 minut.
- m-ira
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jo o Philipsu uvažuju, jen sem si řikal jestli to nemá někdo vyzkoušený. Tak díky za doporučení. Myslíš ty NightGuide...? Např. http://www.autozarovky-philips.cz/index ... ecord=4457
Ano. Přesně tuhle tam mám. Pozor nespleť se, jsou 2 druhy. Reflektor a projektor. Já mám obyč. reflektor.m-ira píše:Jo o Philipsu uvažuju, jen sem si řikal jestli to nemá někdo vyzkoušený. Tak díky za doporučení. Myslíš ty NightGuide...? Např. http://www.autozarovky-philips.cz/index ... ecord=4457
Moje skušenost s tímhle problémem byla asi taková. Když jsem dával během jednoho roku asi desátou žárovku různých značek, jel jsem do servisu a tam mi dali značkové žárovky, který Toyo používá jako ND. Zase byl na dva a půl roku vystaraný.......
Cena pokud si pamatuji byla docela reálná, tedy nic co by nějak vybočilo z normálu.
Cena pokud si pamatuji byla docela reálná, tedy nic co by nějak vybočilo z normálu.
Lexus IS 220d luxury multimedia 180Hp , 2009
Toyota Corolla 3D 1,6VVT 2003 ex.
Toyota Auris 2.0D, Sol 2008 ex.
Toyota Corolla 3D 1,6VVT 2003 ex.
Toyota Auris 2.0D, Sol 2008 ex.