E12 - žárovky H7 potkávacích světel FURT PRASKAJ

vše ohledně modelové řady Corolla
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

E12 - žárovky H7 potkávacích světel FURT PRASKAJ

Příspěvek od m-ira »

Zdravim,
jaký používáte žárovky do potkávaček? V mojí corolle nic nevydrží a to se jedná o zcela standardní kousky (žádnej extra výkon - tušim 55W). Může to být chyba někde v elektroinstalaci anebo je to obecně problém tohoto typu žárovky...? Vím, že např. u fabií též velice často odchází... Výměna není zrovna to, co bych si toužil dopřávat příliš často...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Problém je v typu žárovky a světla. U fabii praskají také a je to díky tomu že jsou použité normální. Do těchhle světel se totiž mají používat tzv. nízkoteplotní h7 tuším označení s. Na pumpě koupíš obyč a ty se v světle přehřívají. Vydrží cca 3měs a stojí kolem 100kč. Ty nízkoteplotní stojí cca 800 a vydrží rok. Takže radši kupuji po stovce a měním.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

a jeste tatovi ve fabii menily nejakej "regulator napeti"tak bych to nazval prave kvuli praskani zarovek ,

v celym aute mam pokud mozno japonske zarovky ze vsech vraku co jsem rozebral a za 3,5 roku mi praskla pouze ta u osvetleni SPZ
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

U rodičů na E12 taky často praskají... přibližně 1 za 3 měsíce, ale jenom předek.

Na E10 vepředu jedna za 8 let. Tam praskají vzadu nad spz, když se otvírá a zavírá kufr při rožlých světlech - otřesy. A to tak jedna za 2 roky.
Holomek!
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

tak tentokrát mi odešla nejen žárovka, ale i pojistka... na straně u řidiče kde je baterka tak je to v pohodě, ale měnit žárovku na tý druhý straně... :?

každopádně dík za tip... 8 kil za žárovku je divoká cena :D
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od los fazeros »

prostě si na to zvykni,H7 je žárovka na hovno,v podstatě nikde nevydrží jako žárovka H4,protože svítí stále...u H4 střídáš vlákna,ale tady k ní roužneš ještě jinou,když dáš dálkový...takže si připiš tohle,ještě menší baňka,denní svícení a je jasný že sebelepší H7 za jakoukoli cenu musíš minimálně jednou do roka vyměnit,oproti nesmrtelnej H4...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To spíš vadí ta menší baňka, než střídání vlákna. Přeci jenom přes den dálkové moc nepoužívám :)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

Já si nestěžuji, za 2 roky mě praskla jen jedna žárovka. Je ale fakt že už 3/4 roku používám denní světla.
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Lipák píše:Já si nestěžuji, za 2 roky mě praskla jen jedna žárovka. Je ale fakt že už 3/4 roku používám denní světla.
a v noci moc nejezdíš ne? :lol:
Toyota Carina E 2.0 GLI
Lipák
Člen Týmu

Příspěvek od Lipák »

V noci jezdím hlavně brzo ráno do práce :evil: ,Je jasný že delší trasy jezdím ve dne , ale na tom snad nezáleží ,když se svítí furt :lol:

Podstatné je kolik km ta žárovka vydrží. Hlavní důvod proč jsem namontoval denní světla je , že mě nějako začaly černat paraboly :angry:

Taky jsem menil jednu obrysovou žárovku a zjistil jsem,že plast těch patic je už docela zkřehlej, nic to nevydrží, nedělaj to na svícení 24 HOD. To jen v Čechách musí bejt vždycky něco extra, vRakousku to prý je zrušené. Budem asi nejjižnější stát s celodenním celoročním svícením.
Corolla 1.4 16V 55 prodána
Corolla E12 1.6 VVT-i,2003
Fábia I 1.4 16V 2003
Fitipaldi
Člen Týmu

Re: E12 - žárovky H7 potkávacích světel FURT PRASKAJ

Příspěvek od Fitipaldi »

m-ira píše:Zdravim,
jaký používáte žárovky do potkávaček? V mojí corolle nic nevydrží a to se jedná o zcela standardní kousky (žádnej extra výkon - tušim 55W). Může to být chyba někde v elektroinstalaci anebo je to obecně problém tohoto typu žárovky...? Vím, že např. u fabií též velice často odchází... Výměna není zrovna to, co bych si toužil dopřávat příliš často...
Po 4 letech mě odešla žárovka Philips . Někde jsem se dočetl, jak parádní je OSRAM nightbreaker,pěkně to svítí, ale .... OSRAM nedodržuje vůbec žádné normy životnosti,dopisoval jsem si zástupcem OSRAM. Existuje na to norma, pro H7 700h provozu. Na piktogramu je uvedena 1/2 životnosti, t.j. měla vydržet 350h. Ve skutečnosti ani 100 hodin. 2xjsem reklamoval a uspěl. Přestalo mě to bavit , dal jsem tam znovu PHILIPS a hle svítí stále již asi 3/4 roku. OSRAMy mám stále nepoužité v šuplíku, a asi tam zůstanou na věky.

P.S. Jednu výhodu to mělo, výměnu na straně baterie mám za 8 minut.
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

Jo o Philipsu uvažuju, jen sem si řikal jestli to nemá někdo vyzkoušený. Tak díky za doporučení. Myslíš ty NightGuide...? Např. http://www.autozarovky-philips.cz/index ... ecord=4457
Fitipaldi
Člen Týmu

Příspěvek od Fitipaldi »

m-ira píše:Jo o Philipsu uvažuju, jen sem si řikal jestli to nemá někdo vyzkoušený. Tak díky za doporučení. Myslíš ty NightGuide...? Např. http://www.autozarovky-philips.cz/index ... ecord=4457
Ano. Přesně tuhle tam mám. Pozor nespleť se, jsou 2 druhy. Reflektor a projektor. Já mám obyč. reflektor.
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

Reflektor a projektor?? :) Uplně jsi mi připomněl repráky "destruktor a agresor"... :D
Takže esi něco koupit tak projektor, do těchhle lamp...?
zdenek.64
Člen Týmu

Příspěvek od zdenek.64 »

Moje skušenost s tímhle problémem byla asi taková. Když jsem dával během jednoho roku asi desátou žárovku různých značek, jel jsem do servisu a tam mi dali značkové žárovky, který Toyo používá jako ND. Zase byl na dva a půl roku vystaraný.......
Cena pokud si pamatuji byla docela reálná, tedy nic co by nějak vybočilo z normálu.
Lexus IS 220d luxury multimedia 180Hp , 2009
Toyota Corolla 3D 1,6VVT 2003 ex.
Toyota Auris 2.0D, Sol 2008 ex.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“